Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Biserica Ortodoxa Romana
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 07.09.2016, 21:00:40
ioan67 ioan67 is offline
Banned

Data înregistrării: 30.07.2016
Implicit

Citat:
În prealabil postat de vsovi Vezi mesajul
Păi la ăla mă referam în cazul tău. Deci ăla te-a sfîătuit pe tine să nu crezi. Atunci e clar cu cine mă lupt, cu Froid, cu Young, cu Pavlov și cu alți discipoli care te-au ''tratat'' așa de bine că văd că ai murit de tot. (La puterea de a crede mă refer... în Adevăr și în Dumnezeu)
Mai frate, de dragul adevarului nu-i mai amesteca pe doftorii astia in aceeasi oala.
Uite, Froid Sigmund (adica Freud) nu a fost psihiatru ci neurolog si psihanalist.
Pavlov, Ivan a fost tot neurolog si mare cercetator al fiziologiei creierului (de la el ne-a ramas povestea cu reflexele conditionate si bancurile cu cateaua lui care il conditionase sa ii aprinda becul si sa ii aduca mancarea la ora fixa); dar nu psihiatru si nici psiholog sau psihanalist.
Jung, Carl Gustav (iar nu Young) a fost medic psihiatru si psihanalist, intr-adevar.

Alin nu are treaba cu nici unul dintre ei. (din pacate)
Nu de alta, dar urmasii celor enumerati de tine mai sus au cu totul alte cunostinte si metode de terapie decat barbosii lor inaintasi.
Reply With Quote
Vechi 08.09.2016, 18:14:13
vsovi vsovi is offline
Banned

Data înregistrării: 16.02.2007
Locație: har†>>>s'C'e'r
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de GMihai Vezi mesajul
Un mort viu bleumarin, in drum spre Pucioasa via Campina ?
Da, era prin 92-93, pe vremea cînd habar nu aveam de NIP și de cele 7 sfinte Trîmbițe Apocaliptice de care am aflat abea de vre-o 10 ani. Nu înviase ci nu-mi dau seama cum a avut el acces la realitatea mea. Eu cred că acela a fost episcopul mort (dar viu în credință chiar după moarte) Teofil Hrineanu și nu un drac sau o iluzie sau o închipuire ci un mort de culoare negru-bleumarin care a trecut pe la mine pri Cîmpina că eram în armată după facultate, la jandarmi, făceam morse, iar atunci stăteam în pat să ațipesc și poate că mă rugam Domnului în pat, nu mai știu, încît m-am tot întrebat apoi de ce avea culoarea asta cînd eu îl cunoscusem plin de Duh Sfînt și de Har? Lumina din el atît de frumos și duhovnicesc în timpul rugăciunilor sale liturgice pe care le ținea la Catedrala din Cluj în ultimii săi ani de viață încît nu se putea să nu participi la comuniunea cu Dumnezeu. Fiind foarte bătrîn venea însoțit și ajutat și păzit de alții ca nu cumva să cadă să se lovească și stătea pe tronul arhieresc și se ridica și binecuvînta rugîndu-se astfel de 3 ori: ''Doamne Doamne, caută din Cer și vezi și cercetează via aceasta pe care a sădit-o dreapta Ta și o desăvîrșește pe ea.'' Se umplea atunci de Duh Sfînt și lumina din el și din inima lui și din capul lui în jur o lumină galbenă milostivă și frumos mirositoare de parcă se împrăștia HAR și poelen în jur și te pătrundea plăcut ca o binecuvîntare... și se simțea în toată catedrala încît ți se umplea tot sufletul de comuniune Harică.

Mă mirasem cum de-mi dau seama și știu cine este și cum de atunci, după moarte, avea culoarea negru-bleumarin și mă întrebam de ce nu mai are în el Lumina aceea mare și bună... însă a zis drept ceea ce mi-a spus și m-a corect și mi-a vorbit de foarte aproape și de atunci nu l-am mai văzut niciodată. Nu era un drac ci un om mort. El era.

Abea în ultimii 10 ani cînd am aflat de NIP și de Glodeni Vale am tras eu concluzia că defapt acolo se ducea, la Adevăratul Dumnezeu Iisus-Cuvîntul, dar el, mortul viu bleumarin, n-a pomenit nimic de NIP sau de altceva atunci sau altădată decît mi-a zis mie că eu nu pot face o sintetizare minimilastă a Bibliei trăgînd o concluzie atît de superficială și totalitară că cică Biblia se poate sintetiza și rezuma în vreun fel... așa printr-o concluzie analitică simplistă cu pretenții de cunoaștere completă de mare valoare reducînd toate la ceea ce afirmasem eu despre ea.
Reply With Quote
Vechi 08.09.2016, 18:41:13
vsovi vsovi is offline
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioan67 Vezi mesajul
Mai frate, de dragul adevarului nu-i mai amesteca pe doftorii astia in aceeasi oala.
Nu eu îi amestec ci toți stau în aceiași oală de noapte a vrăjitoarelor egipsihologice și egipsiatrocice ale gLumii horor și dau verdicte, pun diagnostice macabre, dau sfaturi fără finalitate și te amețesc mereu cu îndemnuri ca să nu mai crezi în nimic așa ca ei ci să păcătuiești ca să-ți împlinești eul pe care astfel cică poți să-l cunoști mai bine. Toți te mituie și îți recomandă să crezi în superstițiile lor ateiste și să-ți pui nădejdea în vrăjeala lor de tip ghiceală țigănească așa ca un fel de mari specialiști în înșelare și păcăleli ca să poți și tu așa ca ei să nu te temi de viitor și să poți să-ți împlinești interesele și idealurile cu viclenie adică toată pofta și păcătuirea fără probleme de conștiință, fără probleme de morală, fără răspundere, lăsundu-te pe mîna lor în ideea că astfel te scapă ei și că o să răspundă ei, tu numai să-i crezi pe ei că cică te scapă de stress, de complexe de inferioritate și de superioritate și de tot felul de inadaptări și inadegvări la realitate și la societate ca să poți și tu socializa așa ca alții.

Citat:
Uite, Froid Sigmund (adica Freud) nu a fost psihiatru ci neurolog si psihanalist. Pavlov, Ivan a fost tot neurolog si mare cercetator al fiziologiei creierului (de la el ne-a ramas povestea cu reflexele conditionate si bancurile cu cateaua lui care il conditionase sa ii aprinda becul si sa ii aduca mancarea la ora fixa); dar nu psihiatru si nici psiholog sau psihanalist. Jung, Carl Gustav (iar nu Young) a fost medic psihiatru si psihanalist, intr-adevar.
Pe vremea aia nu erau așa de diversificate ramurile medicinii, ci toți neurologii erau și psihologi și psihiatrii și te tratau ei și de leziuni organice și de tot felul de fobii sau depresii sau stări disperate sau anxioase sau de obsesii maniacale sau impotențe sexuale sau de prăbușiri psihice. Sunt mulți medici din ăștia cu renume mare dar am dat doar 3 exemple pentru teoriile lor și pentru practica lor. N-am vrut să intru mai adînc în șerpăria lor ca să nu mă contaminez de tenebrele respective și nu m-a interesat să le redau corect numele căci oricine îi găsește pe net pe toți. Deci mi-am permis să fiu ignorant și inexact căci asta mi-ar mai lipsi să intru în amănunte și să fiu riguros științific cu toate minciunile și teoriile lor horror cu care distrug o lume întreagă mai rău ca ciuma sau lepra sau bomba atomică sau terorismul. Fraierii se duc așa ca și șioriceii cobai sperînd că o să-i vindece acești aiuriți foarte cruzi și alunecoși. O să-i mînce de vii cu fulgi cu tot dar omul nu își dă seama din pricina gLumii care îi duce de nas cu snobismul, cu luxul, cu vrăjeala, cu moda, cu știința, cu obiceiurile simandicoase...

Citat:
Alin nu are treaba cu nici unul dintre ei. (din pacate)
Nu de alta, dar urmasii celor enumerati de tine mai sus au cu totul alte cunostinte si metode de terapie decat barbosii lor inaintasi.
Nici nu-i doresc să meargă vreodată pe la unul din ăștia noi care au depășit prin aiureală și prin necredință pe toți înaintașii lor încît te pot face varză și legumă de la primele ședințe... ci îi doresc să-și regăsească Credința pierdută și pe marele Doctor care chiar te poate vindeca de orice problemă de orice natură... pe Iisus Hristos, pe Mîntuitorul nostru, mîntuitorul și Lumina lumii.

De la întemeierea lumii și pînă azi, toți bărboșii și toți rașii ăștia purtînd musteți sau ciocuri și toți urmașii lor mai rași sau potrivindu-și barba cu modă sau ca să aibă credibilitate, ca prin asta să lași după ei, umblă cu ghicitul și vrăjitul eliberîndu-te de complexe și constrîngeri ca să poți păcătui fără probleme amăgindu-te că va fi bine pentru că zic ei... de parcă ar ști ei... cum e bine și cum va fi. Nu știu dar se dau mari și te duc în iad fără probleme tratîndu-te ca pe un caz, ca pe o ciudățenie pe care fac ei experiențe... păcălindu-te să-i crezi așa ca pe vrăjitoarele care-ți ghicesc viitorul și te bagă în superstiții și obsesii și nebunii fără să-ți dai seama cum rămîi să crezi o viață tot felul de minciuni lansate de ele așa ca și cum ele ar știi. Se lipesc de fraieri așa cum se lipesc astrogramele și zodiacele și tot felul de abureli cu care proștii se lasă păcăliți pentru că îi mituie și le încîntă orgoliul și au impresia că se întmplă ceea ce li se spune și ca niște copii cuminți, de frică se supun orbește tuturor prostiilor debitate de tot felul de impostori și de păcălici care îi trădează și îi vînd minciunii și răutății și păcătuirii.

Nu-i mai credeți ci ''Lăsați medicii psihiatrii și psihologii să vină la Mine!'' ca să-i vindec de toate tîmpeniile lor pe care le debitează de parcă ar știi.

Last edited by vsovi; 08.09.2016 at 18:55:16.
Reply With Quote
Vechi 08.09.2016, 18:54:30
flying's Avatar
flying flying is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.03.2010
Locație: MIGREZ PRIN DIFERITE LOCURI ALE INIMII IN CAUTAREA LUI DUMNEZEU
Arrow

Citat:
În prealabil postat de vsovi
Da, era prin 92-93, pe vremea cînd habar nu aveam de NIP și de cele 7 sfinte Trîmbițe Apocaliptice de care am aflat abea de vre-o 10 ani. Nu înviase ci nu-mi dau seama cum a avut el acces la realitatea mea. Eu cred că acela a fost episcopul mort (dar viu în credință chiar după moarte) Teofil Hrineanu și nu un drac sau o iluzie sau o închipuire ci un mort de culoare negru-bleumarin care a trecut pe la mine pri Cîmpina că eram în armată după facultate, la jandarmi, făceam morse, iar atunci stăteam în pat să ațipesc și poate că mă rugam Domnului în pat, nu mai știu, încît m-am tot întrebat apoi de ce avea culoarea asta cînd eu îl cunoscusem plin de Duh Sfînt și de Har? Lumina din el atît de frumos și duhovnicesc în timpul rugăciunilor sale liturgice pe care le ținea la Catedrala din Cluj în ultimii săi ani de viață încît nu se putea să nu participi la comuniunea cu Dumnezeu. Fiind foarte bătrîn venea însoțit și ajutat și păzit de alții ca nu cumva să cadă să se lovească și stătea pe tronul arhieresc și se ridica și binecuvînta rugîndu-se astfel de 3 ori: ''Doamne Doamne, caută din Cer și vezi și cercetează via aceasta pe care a sădit-o dreapta Ta și o desăvîrșește pe ea.'' Se umplea atunci de Duh Sfînt și lumina din el și din inima lui și din capul lui în jur o lumină galbenă milostivă și frumos mirositoare de parcă se împrăștia HAR și poelen în jur și te pătrundea plăcut ca o binecuvîntare... și se simțea în toată catedrala încît ți se umplea tot sufletul de comuniune Harică.

Mă mirasem cum de-mi dau seama și știu cine este și cum de atunci, după moarte, avea culoarea negru-bleumarin și mă întrebam de ce nu mai are în el Lumina aceea mare și bună... însă a zis drept ceea ce mi-a spus și m-a corect și mi-a vorbit de foarte aproape și de atunci nu l-am mai văzut niciodată. Nu era un drac ci un om mort. El era.

Abea în ultimii 10 ani cînd am aflat de NIP și de Glodeni Vale am tras eu concluzia că defapt acolo se ducea, la Adevăratul Dumnezeu Iisus-Cuvîntul, dar el, mortul viu bleumarin, n-a pomenit nimic de NIP sau de altceva atunci sau altădată decît mi-a zis mie că eu nu pot face o sintetizare minimilastă a Bibliei trăgînd o concluzie atît de superficială și totalitară că cică Biblia se poate sintetiza și rezuma în vreun fel... așa printr-o concluzie analitică simplistă cu pretenții de cunoaștere completă de mare valoare reducînd toate la ceea ce afirmasem eu despre ea.
Vechi 08.09.2016, 19:14:26
vsovi vsovi is offline
Banned

Implicit

(se vede ce a postat mai sus)
Citat:
În prealabil postat de flying Vezi mesajul
..........
Asta-i valabil în general... La mine nu cred că-i valabil... eu doar i-am povestit lui AlinB și lui Gaiță o întîmplare reală din viața mea.

Se potrivește însă zicala asta la mulți, ei nu-și dau seama că-s nebuni adică răi și cred așa ca în textul tău că dacă recunosc că sunt nebuni și că sunt răi atunci gata, au rezolvat-o cu o deducție și cu o mică viclenie. Seamănă cu pocăința sau cu recunoașterea vinei sau a patimii dar e doar o vrăjeală.

Pentru a ieși din orice nebunie și din orice boală ai nevoie de Credință și de dor după Dumnezeu și după Adevăr și după dreptatea Lui și treptat poți să ieși cu viața ta la liman din adîncul mărilor și oceanelor prin Mila lui Dumnezeu.

Deci flayng dragă, de ce ți-ai luat iar aripi de liliac ca să postezi un afiș denigrator la adresa mea? Crezi că l-am mințit pe AlinB? Și dacă tu nu crezi ce am povestit atunci sunt eu nebun pentru necredința ta în întîmplarea destăinuită? Postezi și tu că n-ai ce face și aș v-ați molipsit. Cum sunteți cumprinși de neputință, imediat altu-i de vină și hai să-i dăm în cap. Păi tu ești nebunul (iartă-mă) pentru că te îndoiești de mărturisirea mea și nu vrei să crezi deși e purul adevăr. Exat așa s-a întîmplat prin 92-93. Te miri? Ți se pare imposibil? Nu-ți vine să crezi? De ce crezi că l-aș minți pe AlinB sau pe alții? Ce interes ascuns crezi că am? N-am niciun interes ascuns... i-am destăinuit lui AlinB pentru că el mi-a pus întrebări și i-am răspuns și lui ca și altora de ce e bine să crezi în Adevăr decît în tot felul de minciuni... pentru că Adevărul ne va elibera!

Tu chiar crezi că sunt nebun sau că din răutate i-am povestit lui AlinB? Ce vrei defapt să spui? Hai ai curajul și nu te ascunde în spatele unor postere cu aluzii copilărești... spune ce crezi, ce vrei să spui, spune cu propriile tale cuvinte asumîndu-ți replica respectînd regulile unui dialog frumos între doi sau mai mulți oameni... creștini... care se mai și cred ortodocși pe deasupra!

Te rog deci lasă pancardele și posterele și încearcă să-mi spui ce ți se pare nebunesc sau ce anume vrei să spui cu adevărat.

Last edited by vsovi; 08.09.2016 at 19:29:38.
Reply With Quote
Vechi 08.09.2016, 20:06:51
Romowe
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de GMihai Vezi mesajul
Un mort viu bleumarin, in drum spre Pucioasa via Campina ?
Nu te-ai prins de unde culoarea? Halatul medicului psihi.
Reply With Quote
Vechi 08.09.2016, 23:27:18
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Pe vremea aia armata se facea cam abuziv.

Mai luai lopeti in cap, incepeai sa vezi chestii..

Unii au ramas cu daune permanente, dar nu prosti, s-au gandit ca de ce sa dea Statul in judecata pentru o pensie amarata, mai bine infiinteaza o miscare religioasa..
Vechi 09.09.2016, 02:08:20
ioan67 ioan67 is offline
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de vsovi Vezi mesajul
... dau verdicte, pun diagnostice macabre, dau sfaturi fără finalitate ...
....:) Amuzant. Cand ai fost ultima data la un psi din asta si ti-a facut asa?...:) Tu chiar ai o astfel de experienta personala? Sau doar zici asa, ca ti se pare misto cum suna...

Dar sa luam de bun ce zici. Diagnostice macabre, spui...
Pai bine, frate, daca tu ai fi medic psihiatru si, cand esti de garda iti vine unul in puterea noptii care tipa, urla, sfasie, se lupta cu vreo 4 insi care abia il tin, tu ce ai face? Dincolo de un sir de sfinte cruci, desigur... Ce faci mai apoi?
Sa zicem ca reusesti sa stai cu omul de vorba. Si auzi de la el ca de fapt nu el ci extraterestrii din burta ii dicteaza sa o taie cu toporul pe nevasta-sa, apoi sa dea foc la grajduri si in final sa isi scoata aripile de sub piele si sa zboare pana la cer ca sa izbaveasca lumea de pacate...
Tu ce diagnostic ii pui astuia? Nu stii, nu?
Atunci lasa-i pe doctori sa il puna si sa-i dea un tratament adecvat. Eventual roaga-te ca pacientul sa fie compliant, sa se tina de tratament si sa se faca bine, atat cat s-o mai putea, cu Mila Domnului si cu ajutorul doftorilor.
Reply With Quote
Vechi 09.09.2016, 02:42:27
ioan67 ioan67 is offline
Banned

Implicit

Poate nu toata lumea cunoaste ca medicii psihiatri sunt destul de prudenti in a pune diagnostice. Iar daca o fac totusi, acestea sunt mai degraba provizorii, cu rol orientativ, urmind ca evolutia pacientului sa arate singura cam despre ce tulburare e vorba.
Mai ales la copii si tineri diagnosticul se pune cu multa prudenta si e cat mai general cu putinta. Evolutia unui om tanar poate fi foarte diferita de asteptarile noastre, iar medicii cunosc aceasta din experienta si din studiile de specialitate.
Uneori insa diagnosticul e limpede. Nu mai sunt dubii, de pilda, ca un pacient sufera de depresie sau ca are o personalitate histrionica etc. In acest caz, tocmai diagnosticul, pus corect, ajuta pe medic precum si pe pacient si pe apartinatori sa lupte cu boala pentru a o invinge. Nu e nimic rau in a pune un diagnostic, desi pentru multi acele formulari suna inspaimantator. Motiv pentru care azi se folosesc expresii cu un impact cat mai putin lezant. Ca si asa omul e speriat, confuz, indurerat etc. Nu pui o povara in plus, ci cauti sa ii dai speranta, curaj.

Mai spune colegul vsovi ca medicii psi ofera sfaturi fara finalitate. Se prea poate, insa in general medicul cauta sa clarifice impreuna cu pacientul anumite finalitati. Se stabilesc tinte clare: sa termini scoala, de pilda, in ciuda temerilor; sa treci peste supararea produsa de cutare si sa exersezi un comportament mai asertiv; sa participi regulat la intruniri de grup, pentru a nu te lasa ademenit prea tare de singuratate etc.
In fine, una dintre finalitatile propuse de medici este, tot mai des, sa mergi la un duhovnic si sa te spovedesti apoi sa faci ascultare. Nu putini medici si psihologi recomanda aceasta!

Si atunci, de unde pana unde afirmatia ca medicul nu ajuta la conturarea unor finalitati cu folos pentru cel bolnav si necajit?
Cred ca e o mare neintelegere la mijloc... In realitate, multe familii sunt recunoscatoare medicilor tocmai pentru ca finalitatile propuse in unitatea dintre medic/pacient/apartinatori s-au dovedit cu adevarat folositoare.

P.S. Am spus mai sus ca medicul poate diagnostica o personalitate histrionica. Aceasta, insa, nu inseamna neaparat boala. Un om cu insusiri histrionice, de pilda, poate sa isi foloseasca cu intelepciune aceste dispozitii launtrice implicindu-se in activitati artistice, care presupun public si scena. Astfel, nu de putine ori actorii sunt mari histrionici!
Am lucrat cu cativa actori si am aflat, cu oarecare surprindere, ca ei au o mare "foame" de atentie si de aplauze. Dar tocmai aceasta ii poate ajuta sa ni se para noua atat de buni, sa ne incante si sa ne smulga aplauzele de care ei au atata nevoie... Deci nu trasatura in sine e neaparat morbida, cat modul in care omul se foloseste de ea... Daca iti place sa fii in centrul atentiei, nu iti e de folos sa te faci, de pilda, contabil sau operator IT. Poti foarte bine sa te instruiesti si sa inveti cum sa fii un bun artist ori profesor etc. De nu faci asta, vei suferi si, cu adevarat, te poti imbolnavi.
Cu boala propriu-zisa, insa, e altceva. Mai intai pentru ca majoritatea oamenilor o resimt ca pe o anomalie, o suferinta, o constrangere de care ar scapa bucurosi daca ar putea. Si pentru ca adeseori ei nu pot, oamenii fac un lucru inteligent: apeleaza la ajutorul medicilor.

Last edited by ioan67; 09.09.2016 at 02:58:40.
Reply With Quote
Vechi 09.09.2016, 14:07:16
vsovi vsovi is offline
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Romowe Vezi mesajul
Citat:
În prealabil postat de GMihai Vezi mesajul Un mort viu bleumarin, in drum spre Pucioasa via Campina ?
Nu te-ai prins de unde culoarea? Halatul medicului psihi.
Nu la halat era bleumarin ci la față și în interiorul trupului sau a sufletului său cu care s-a artătat. Nu era bleumarin ca halatele medicilor sau bolnavilor alea plușate și bleu-închis din spitale ci era așa mai negru bleumarin dar nu era mai mult negru ci era mai mult bleumarin decît negru.

Eu cred că prin asta a vrut să-mi transmită că murise, că era mort... deși poate că și din smerenie s-a arătat așa. Nu mi-a spus cine este ci eu mi-am dat seama cînd mi-a spus ceea ce mi-a spus. N-am discutat ci mi-a spus asta și a plecat. Practic el s-a referit strict la obiectul discuției mele... pe care l-am avut cu cîțiva colegi de armată în ziua aceea sau cu cîteva zile înainte referitor la Biblie.

Era prin 92-93 cînd eu habar nu aveam de cele 7 sfinte Trîmbițe Apocaliptice și arh. Teofil Hrineanu sigur nu avea ce să caute prin Cîmpina ca să mă caute strict pe mine, căci nu ne cunoșteam deloc, abea am fost și am participat la cîteva sfinte liturghii la catedrala din Cluj alături de mulți oameni, sute sau mii... deci sigur nu mă cunoștea ca să vrea să mă vadă tocmai pe mine înainte de mersul lui la cer sau la iad sau la vămile văzduhului.

Eu cred că el a fost și că se ducea la Pucioasa... căci nu l-am mai văzut niciodată de atunci și cum eu eram în armată la Cîmpina, fiind în drumul lui cel mai scurt, o fi trecut și pe la mine poate condus de îngerul păzitor sau de cineva sau poate a vrut să mă corecteze simțind că în mine se află ceva din sufletul și din Harul lui primit de la Dumnezeu.

Așa îmi explic... și după că am aflat de cele 7 sfinte Trîmbițe Apocaliptice am tras concluzia că defapt mergea la Pucioasa la Hristos-Cuvîntul lui Dumnezeu... și la poporul care a fost sfințit cu binecuvîntarea Lui arhierească.

Last edited by vsovi; 09.09.2016 at 14:13:23.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Despre Post in Biserica universala achimovjan Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni 9 06.05.2010 14:53:11
Care e adevarat Biserica Crestina?Ne arata istoria aceasta mihailt Generalitati 15 09.12.2009 15:00:47
BISERICA UNIVERSALA mara2008 Generalitati 8 06.08.2008 06:07:57