Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Biserica Ortodoxa Romana
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 07.09.2016, 19:44:16
GMihai's Avatar
GMihai GMihai is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.02.2015
Religia: Catolic
Implicit

Un mort viu bleumarin, in drum spre Pucioasa via Campina ?
"If you take the Christian Bible and put it out in the wind and the rain, soon the paper on which the words are printed will disintegrate and the words will be gone. Our bible IS the wind and the rain." Herbalist Carol McGrath as told to her by a Native-American woman.

"Laudato si, mi Signore, per frate Uento
et per aere et nubilo et sereno et onne tempo,
per lo quale, a le Tue creature dài sustentamento"
- Sfântul Francisc de Assisi
Reply With Quote
Vechi 08.09.2016, 18:14:13
vsovi vsovi is offline
Banned

Data înregistrării: 16.02.2007
Locație: har†>>>s'C'e'r
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de GMihai Vezi mesajul
Da, era prin 92-93, pe vremea cînd habar nu aveam de NIP și de cele 7 sfinte Trîmbițe Apocaliptice de care am aflat abea de vre-o 10 ani. Nu înviase ci nu-mi dau seama cum a avut el acces la realitatea mea. Eu cred că acela a fost episcopul mort (dar viu în credință chiar după moarte) Teofil Hrineanu și nu un drac sau o iluzie sau o închipuire ci un mort de culoare negru-bleumarin care a trecut pe la mine pri Cîmpina că eram în armată după facultate, la jandarmi, făceam morse, iar atunci stăteam în pat să ațipesc și poate că mă rugam Domnului în pat, nu mai știu, încît m-am tot întrebat apoi de ce avea culoarea asta cînd eu îl cunoscusem plin de Duh Sfînt și de Har? Lumina din el atît de frumos și duhovnicesc în timpul rugăciunilor sale liturgice pe care le ținea la Catedrala din Cluj în ultimii săi ani de viață încît nu se putea să nu participi la comuniunea cu Dumnezeu. Fiind foarte bătrîn venea însoțit și ajutat și păzit de alții ca nu cumva să cadă să se lovească și stătea pe tronul arhieresc și se ridica și binecuvînta rugîndu-se astfel de 3 ori: ''Doamne Doamne, caută din Cer și vezi și cercetează via aceasta pe care a sădit-o dreapta Ta și o desăvîrșește pe ea.'' Se umplea atunci de Duh Sfînt și lumina din el și din inima lui și din capul lui în jur o lumină galbenă milostivă și frumos mirositoare de parcă se împrăștia HAR și poelen în jur și te pătrundea plăcut ca o binecuvîntare... și se simțea în toată catedrala încît ți se umplea tot sufletul de comuniune Harică.

Mă mirasem cum de-mi dau seama și știu cine este și cum de atunci, după moarte, avea culoarea negru-bleumarin și mă întrebam de ce nu mai are în el Lumina aceea mare și bună... însă a zis drept ceea ce mi-a spus și m-a corect și mi-a vorbit de foarte aproape și de atunci nu l-am mai văzut niciodată. Nu era un drac ci un om mort. El era.

Abea în ultimii 10 ani cînd am aflat de NIP și de Glodeni Vale am tras eu concluzia că defapt acolo se ducea, la Adevăratul Dumnezeu Iisus-Cuvîntul, dar el, mortul viu bleumarin, n-a pomenit nimic de NIP sau de altceva atunci sau altădată decît mi-a zis mie că eu nu pot face o sintetizare minimilastă a Bibliei trăgînd o concluzie atît de superficială și totalitară că cică Biblia se poate sintetiza și rezuma în vreun fel... așa printr-o concluzie analitică simplistă cu pretenții de cunoaștere completă de mare valoare reducînd toate la ceea ce afirmasem eu despre ea.
Reply With Quote
Vechi 08.09.2016, 18:54:30
flying's Avatar
flying flying is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.03.2010
Locație: MIGREZ PRIN DIFERITE LOCURI ALE INIMII IN CAUTAREA LUI DUMNEZEU
Arrow

Citat:
În prealabil postat de vsovi
Da, era prin 92-93, pe vremea cînd habar nu aveam de NIP și de cele 7 sfinte Trîmbițe Apocaliptice de care am aflat abea de vre-o 10 ani. Nu înviase ci nu-mi dau seama cum a avut el acces la realitatea mea. Eu cred că acela a fost episcopul mort (dar viu în credință chiar după moarte) Teofil Hrineanu și nu un drac sau o iluzie sau o închipuire ci un mort de culoare negru-bleumarin care a trecut pe la mine pri Cîmpina că eram în armată după facultate, la jandarmi, făceam morse, iar atunci stăteam în pat să ațipesc și poate că mă rugam Domnului în pat, nu mai știu, încît m-am tot întrebat apoi de ce avea culoarea asta cînd eu îl cunoscusem plin de Duh Sfînt și de Har? Lumina din el atît de frumos și duhovnicesc în timpul rugăciunilor sale liturgice pe care le ținea la Catedrala din Cluj în ultimii săi ani de viață încît nu se putea să nu participi la comuniunea cu Dumnezeu. Fiind foarte bătrîn venea însoțit și ajutat și păzit de alții ca nu cumva să cadă să se lovească și stătea pe tronul arhieresc și se ridica și binecuvînta rugîndu-se astfel de 3 ori: ''Doamne Doamne, caută din Cer și vezi și cercetează via aceasta pe care a sădit-o dreapta Ta și o desăvîrșește pe ea.'' Se umplea atunci de Duh Sfînt și lumina din el și din inima lui și din capul lui în jur o lumină galbenă milostivă și frumos mirositoare de parcă se împrăștia HAR și poelen în jur și te pătrundea plăcut ca o binecuvîntare... și se simțea în toată catedrala încît ți se umplea tot sufletul de comuniune Harică.

Mă mirasem cum de-mi dau seama și știu cine este și cum de atunci, după moarte, avea culoarea negru-bleumarin și mă întrebam de ce nu mai are în el Lumina aceea mare și bună... însă a zis drept ceea ce mi-a spus și m-a corect și mi-a vorbit de foarte aproape și de atunci nu l-am mai văzut niciodată. Nu era un drac ci un om mort. El era.

Abea în ultimii 10 ani cînd am aflat de NIP și de Glodeni Vale am tras eu concluzia că defapt acolo se ducea, la Adevăratul Dumnezeu Iisus-Cuvîntul, dar el, mortul viu bleumarin, n-a pomenit nimic de NIP sau de altceva atunci sau altădată decît mi-a zis mie că eu nu pot face o sintetizare minimilastă a Bibliei trăgînd o concluzie atît de superficială și totalitară că cică Biblia se poate sintetiza și rezuma în vreun fel... așa printr-o concluzie analitică simplistă cu pretenții de cunoaștere completă de mare valoare reducînd toate la ceea ce afirmasem eu despre ea.
Vechi 08.09.2016, 19:14:26
vsovi vsovi is offline
Banned

Implicit

(se vede ce a postat mai sus)
Citat:
În prealabil postat de flying Vezi mesajul
..........
Asta-i valabil în general... La mine nu cred că-i valabil... eu doar i-am povestit lui AlinB și lui Gaiță o întîmplare reală din viața mea.

Se potrivește însă zicala asta la mulți, ei nu-și dau seama că-s nebuni adică răi și cred așa ca în textul tău că dacă recunosc că sunt nebuni și că sunt răi atunci gata, au rezolvat-o cu o deducție și cu o mică viclenie. Seamănă cu pocăința sau cu recunoașterea vinei sau a patimii dar e doar o vrăjeală.

Pentru a ieși din orice nebunie și din orice boală ai nevoie de Credință și de dor după Dumnezeu și după Adevăr și după dreptatea Lui și treptat poți să ieși cu viața ta la liman din adîncul mărilor și oceanelor prin Mila lui Dumnezeu.

Deci flayng dragă, de ce ți-ai luat iar aripi de liliac ca să postezi un afiș denigrator la adresa mea? Crezi că l-am mințit pe AlinB? Și dacă tu nu crezi ce am povestit atunci sunt eu nebun pentru necredința ta în întîmplarea destăinuită? Postezi și tu că n-ai ce face și aș v-ați molipsit. Cum sunteți cumprinși de neputință, imediat altu-i de vină și hai să-i dăm în cap. Păi tu ești nebunul (iartă-mă) pentru că te îndoiești de mărturisirea mea și nu vrei să crezi deși e purul adevăr. Exat așa s-a întîmplat prin 92-93. Te miri? Ți se pare imposibil? Nu-ți vine să crezi? De ce crezi că l-aș minți pe AlinB sau pe alții? Ce interes ascuns crezi că am? N-am niciun interes ascuns... i-am destăinuit lui AlinB pentru că el mi-a pus întrebări și i-am răspuns și lui ca și altora de ce e bine să crezi în Adevăr decît în tot felul de minciuni... pentru că Adevărul ne va elibera!

Tu chiar crezi că sunt nebun sau că din răutate i-am povestit lui AlinB? Ce vrei defapt să spui? Hai ai curajul și nu te ascunde în spatele unor postere cu aluzii copilărești... spune ce crezi, ce vrei să spui, spune cu propriile tale cuvinte asumîndu-ți replica respectînd regulile unui dialog frumos între doi sau mai mulți oameni... creștini... care se mai și cred ortodocși pe deasupra!

Te rog deci lasă pancardele și posterele și încearcă să-mi spui ce ți se pare nebunesc sau ce anume vrei să spui cu adevărat.

Last edited by vsovi; 08.09.2016 at 19:29:38.
Reply With Quote
Vechi 08.09.2016, 20:06:51
Romowe
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de GMihai Vezi mesajul
Nu te-ai prins de unde culoarea? Halatul medicului psihi.
Reply With Quote
Vechi 08.09.2016, 23:27:18
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Pe vremea aia armata se facea cam abuziv.

Mai luai lopeti in cap, incepeai sa vezi chestii..

Unii au ramas cu daune permanente, dar nu prosti, s-au gandit ca de ce sa dea Statul in judecata pentru o pensie amarata, mai bine infiinteaza o miscare religioasa..
Vechi 09.09.2016, 14:23:53
vsovi vsovi is offline
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Pe vremea aia armata se facea cam abuziv.
Așa este... erai dus cu forța la armată și erai obligat s-o execuți deși doar lustruiai bocancii, frecai pușca și băgai sectoare și plantoane și mai învățai cîte ceva pe cîmp și la sală.
Citat:
Mai luai lopeti in cap, incepeai sa vezi chestii..
Cu cei de la TR sau care au terminat o facultate nu-și permiteau astfel de tratamente abuzive. Noi am făcut morse și transmisiuni căci era acolo școală de jandarmi și eram la transmisiuni. Ascultai toată ziua și scriai și transmiteai mesaje în cod morse. Pentru mine era greu că n-am ureche muzicală... pentru alții era mai ușor.

Citat:
Unii au ramas cu daune permanente, dar nu prosti, s-au gandit ca de ce sa dea Statul in judecata pentru o pensie amarata, mai bine infiinteaza o miscare religioasa..
Nu proști sau unii proști?
Nu eu am înfințat-o ci Dumnezeu din anul 1955 și mai devreme prin alte sfinte Trîmbițe Apocaliptice.

Greu ești de cap... nu ți-am spus că eu am aflat de ei și de Cuvîntul lui Dumnezeu și i-am crezut nu cu mult timp în urmă? După ce m-am înscris pe forum în 2007 deodată cu tine, deci de vre-o 8 ani... așa că ce legătură să aibă armata mea de la Cîmpina cu mișcarea religioasă a Cuvîntului lui Dumnezeu? Niciuna... legătura văd că s-a făcut prin mortul-viu bleumarin, episcopul Tofil Hrineanu care m-a vizitat în drum spre Pucioasa fără să-mi spună cine este ci s-a referit la subiectul discuțiilor noastre și mi-a zis ceva cînd eu ațipeam sau mă rugam întins în pat și apoi a plecat fiindcă eu am înțeles exact ce mi-a spus. Nu l-am văzut mort-viu bleumarin pînă atunci și nici de atunci încolo dar am știut și am crezut că el era. Părea un om oarecare fără nicio slavă deșartă.

Deci te rog să ți cont mai mult de adevărurile din relatări căci nu se poate să ai o ''logică'' delăsată care nu ține seama de realități și de adevăruri pentru ca să poată păcăli cu ea din ineteres prin fixarea unor idei. Te rog frumos... fii mai cinstit!

Last edited by vsovi; 09.09.2016 at 14:28:02.
Reply With Quote
Vechi 09.09.2016, 14:07:16
vsovi vsovi is offline
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Romowe Vezi mesajul
Citat:
În prealabil postat de GMihai Vezi mesajul Un mort viu bleumarin, in drum spre Pucioasa via Campina ?
Nu te-ai prins de unde culoarea? Halatul medicului psihi.
Nu la halat era bleumarin ci la față și în interiorul trupului sau a sufletului său cu care s-a artătat. Nu era bleumarin ca halatele medicilor sau bolnavilor alea plușate și bleu-închis din spitale ci era așa mai negru bleumarin dar nu era mai mult negru ci era mai mult bleumarin decît negru.

Eu cred că prin asta a vrut să-mi transmită că murise, că era mort... deși poate că și din smerenie s-a arătat așa. Nu mi-a spus cine este ci eu mi-am dat seama cînd mi-a spus ceea ce mi-a spus. N-am discutat ci mi-a spus asta și a plecat. Practic el s-a referit strict la obiectul discuției mele... pe care l-am avut cu cîțiva colegi de armată în ziua aceea sau cu cîteva zile înainte referitor la Biblie.

Era prin 92-93 cînd eu habar nu aveam de cele 7 sfinte Trîmbițe Apocaliptice și arh. Teofil Hrineanu sigur nu avea ce să caute prin Cîmpina ca să mă caute strict pe mine, căci nu ne cunoșteam deloc, abea am fost și am participat la cîteva sfinte liturghii la catedrala din Cluj alături de mulți oameni, sute sau mii... deci sigur nu mă cunoștea ca să vrea să mă vadă tocmai pe mine înainte de mersul lui la cer sau la iad sau la vămile văzduhului.

Eu cred că el a fost și că se ducea la Pucioasa... căci nu l-am mai văzut niciodată de atunci și cum eu eram în armată la Cîmpina, fiind în drumul lui cel mai scurt, o fi trecut și pe la mine poate condus de îngerul păzitor sau de cineva sau poate a vrut să mă corecteze simțind că în mine se află ceva din sufletul și din Harul lui primit de la Dumnezeu.

Așa îmi explic... și după că am aflat de cele 7 sfinte Trîmbițe Apocaliptice am tras concluzia că defapt mergea la Pucioasa la Hristos-Cuvîntul lui Dumnezeu... și la poporul care a fost sfințit cu binecuvîntarea Lui arhierească.

Last edited by vsovi; 09.09.2016 at 14:13:23.
Reply With Quote
Vechi 09.09.2016, 14:25:56
ioan67 ioan67 is offline
Banned

Data înregistrării: 30.07.2016
Implicit

Colegule vsovi, astfel de viziuni sunt intampinate mai mereu cu scepticism si, ca sa zicem tot adevarul, cu batjocura. E cumva firesc, deoarece intre omul care traieste anumite experiente si omul obisnuit (adica lipsit de ele) e diferenta de la cer la pamant. Cel putin in momentele respective, cand are loc viziunea.

Dar spui ca omul bleumarin ti-a transmis un mesaj. Oare nu asta e important? Ca era bleumarin sau auriu, ca avea aripi de foc sau ochelari de soare, ce mai conteaza? Important e mesajul, ca doara d'aia ti l-o fi trimis Dumnezeu.

Si care e mesajul?
Daca am inteles bine, ti-a spus ca Scriptura nu trebe sintetizata, redusa, circuscrisa unei singure idei. Sau cam asa ceva... Ti-a atras atentia, largindu-ti astfel cugetarea, ca Scriptura e iubire si dreptate si maretie si putere si mila si credinta si multe altele. Excelent mesaj!
Ca intr-adevar, din experienta fiecaruia si dupa marturiile celor vrednici de crezare (sfintii, crestinii imbunatatiti, marii invatatori), Scriptura se arata a fi o carte diferita de celelalte. Nu poate fi incadrata, decat daca voim s-o ciopartim. Nu poate fi asimilata in minte ci, dimpotriva, ajuta ea mintii sa se acomodeze la realitatea dumnezeiasca. Scopul Scripturii nu pare a fi sa ne confirmam noi prejudecatile cu ajutorului Ei ci, dimpotriva, sa ne lepadam de gandirea simplista si reductionista.

Asadar mesajul cred ca a fost de mare ajutor pentru tanarul care, soldat fiind, cauta pe Dumnezeu.
Si atunci, n-ar merita mai degraba sa te centrezi pe acest aspect decat sa dai apa la moara unor amici care sunt interesati de culoarea omuletului? Nu de alta dar noi, oamenii obinuiti care nu avem astfel de viziuni, ne simtim mai confortabil cand e vorba de culori si alte insusiri fizice, decat atunci cand suntem solicitati sa ne depasim zona de confort intelectual si emotional pentru a medita la noimele Scripturii si la Tainele Dumnezeirii.

P.S. Raminind inca o clipa la problema culorii, de dragul amuzamentului, eu cred ca omul din vazduhuri avea culoarea bleumarin ca sa iti sugereze ca Pamantul e rotund, iar nu plat. Gandeste-te, e o simpla deductie logica in baza cunostintelor elementare de geofizica si optica duhovniceasca.
Reply With Quote
Vechi 09.09.2016, 14:28:45
ioan67 ioan67 is offline
Banned

Data înregistrării: 30.07.2016
Implicit

Colegule vsovi, astfel de viziuni sunt intampinate mai mereu cu scepticism si, ca sa zicem tot adevarul, cu batjocura. E cumva firesc, deoarece intre omul care traieste anumite experiente si omul obisnuit (adica lipsit de ele) e diferenta de la cer la pamant. Cel putin in momentele respective, cand are loc viziunea.

Dar spui ca omul bleumarin ti-a transmis un mesaj. Oare nu asta e important? Ca era bleumarin sau auriu, ca avea aripi de foc sau ochelari de soare, ce mai conteaza? Important e mesajul, ca doara d'aia ti l-o fi trimis Dumnezeu.

Si care e mesajul?
Daca am inteles bine, ti-a spus ca Scriptura nu trebe sintetizata, redusa, circumscrisa unei singure idei. Cam asa ceva... Ti-a atras atentia, largindu-ti astfel cugetarea, ca Scriptura e iubire si dreptate si maretie si putere si mila si credinta si multe altele.
Excelent mesaj!
Ca intr-adevar, din experienta fiecaruia si dupa marturiile celor vrednici de crezare (sfintii, crestinii imbunatatiti, marii invatatori), Scriptura se arata a fi o carte diferita de celelalte.
Nu poate fi incadrata, decat daca voim s-o ciopartim. Nu poate fi asimilata in minte ci, dimpotriva, ajuta ea mintii sa se acomodeze la realitatea dumnezeiasca.
Scopul Scripturii nu pare a fi sa ne confirmam noi prejudecatile cu ajutorului Ei ci, dimpotriva, sa ne lepadam de gandirea simplista si reductionista.

Asadar mesajul cred ca a fost de mare ajutor pentru tanarul care, soldat fiind, cauta pe Dumnezeu.
Si atunci, n-ar merita mai degraba sa te centrezi pe acest aspect decat sa dai apa la moara unor amici care sunt interesati de culoarea omuletului? Nu de alta dar noi, oamenii obinuiti care nu avem astfel de viziuni, ne simtim mai confortabil cand e vorba de culori si alte insusiri fizice, decat atunci cand suntem solicitati sa ne depasim zona de confort intelectual si emotional pentru a medita la noimele Scripturii si la Tainele Dumnezeirii.

P.S. Raminind inca o clipa la problema culorii, de dragul amuzamentului, eu cred ca omul din vazduhuri avea culoarea bleumarin ca sa iti sugereze ca Pamantul e rotund, iar nu plat. Gandeste-te, e o simpla deductie logica in baza cunostintelor elementare de geofizica si optica duhovniceasca.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Despre Post in Biserica universala achimovjan Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni 9 06.05.2010 14:53:11
Care e adevarat Biserica Crestina?Ne arata istoria aceasta mihailt Generalitati 15 09.12.2009 15:00:47
BISERICA UNIVERSALA mara2008 Generalitati 8 06.08.2008 06:07:57