Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Biserica Ortodoxa Romana

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 19.10.2016, 23:50:46
Igor_Paslusnik's Avatar
Igor_Paslusnik Igor_Paslusnik is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.02.2015
Locație: Biserica. Creștin al Bisericii primare, cea fără erezie, numită politic după anul 1054: Ortodoxia
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de vsovi Vezi mesajul
Dragul meu prieten și frate ortodox Emilian, te rog să nu te iei de semnătura mea și să îmi pui frumos cele 12 întrebări pe care vrei să mi le pui din pricina că vrei să afli cîte ceva, pentru că nu știi și vrei să afli, pentru că ești curios și dorești să cunoști, pentru că ai un interes mîntuitor...
Nu suntem frați în Hristos, de mântuire, ortodocși, suntem frați prin Adam și Eva, tu fiind frate rătăcit/risipitor (în erezie), cum suntem toți frați prin Adam și Eva, creștini, eretici, atei sau păgâni (ne-creștini, cum sunt numiți modern, păgânii, sau ne-ortodox, cum sunt numiți modern, ereticii).

Dar îți îndeplinesc voia:
Recapitulăm:
1. Toate drumurile duc spre sfîntul Cer, numai dacă trec direct prin N.I.P. sau via FB.?
2. Direct pe la proorocița mihaela, care vorbește în fiecare dimineață cu hristos? (cu h mic, că-i demon, nu-i Hristos Domnul, e hristos mincinos)
3. Ce să facem la ea? (sper că se poate și fără ea...)
4. Să ne spovedim? (oare la orice parohie din țară, de ce n-am putea, de ce doar la ea... e un mister...)
5. Să urmăm învățătura ei? (e în conformitate cu cele 9 Sfinte Sinoade Ecumenice, probabil)
6. Dar învățătura episcopilor, preoților, diaconilor noștri din celelalte țări și orașe ortodoxe, România, Rusia, Grecia, de exemplu, dacă le urmăm și nu trecem direct prin N.I.P. sau via FB., nu ne vom mântui?
7. Ce s-a întâmplat cu oamenii, mergeau în Rai sau Iad, înainte de a exista N.I.P. sau via FB ?
8. Nu mai ajungem în sfîntul Cer, astăzi, fără NIP, sau via FB?
9. Deci dacă nu vrem să auzim de NIP, ajungem în Rai sau Iad?
10. Iar acum, că existență N.I.P. via FB, oamenii din Grecia, America, Rusia, România, și de oriunde, care NU trec direct prin N.I.P. sau via FB, se mântuiesc sau nu?
11. Iar acum, că existentă N.I.P. via FB, românii din orice regiune, Ardeal, Banat, Dobrogea, Moldova, Oltenia, care nu vor să creadă cele de la N.I.P. via FB, se vor mântui sau nu?
12. Dacă se mântuiesc și oamenii care nu ajung în sfântul cer direct prin N.I.P. via FB, fiindcă ori nu vor sau ori nu pot ori nu cred, ce rost mai are existența N.I.P. via FB?

Citat:
Practic tu, dragul meu, nu mi-ai pus nicio întrebare ci mi-ai dat un șuvoi de răspunsuri, ai făcut un simulacru de discuție, preferînd defapt să osîndești arătîndu-te tu atot știutor.
Iar ai mințit... Am pus 12 întrebări.

Citat:
Ce părere ai, dacă vine Dumnezeu și-ți spune că negresa X din Togo sau gălbejita Z din China sunt niște sfinte... în loc să-L crezi te pui tu patristică și frunzărești toată teologia și dogmatica și vi apoi și negi și pretinzi că respectivele sunt niște satane?
Nu există sfințenie fără Hristos. (iar ai mințit)

Citat:
Poate nu știi întîmplarea reală cînd l-a trimis Domnul prin îngeri pe sf. Antonie să vădă că cineva face o nevoință mai mare ca a lui... și l-a trimis la un curelar și la o chelneriță.
Aia a fost ca să-l smerească Domnul pe Sfântul Antonie. Să vadă ce și cum este un om smerit, i-a arătat pe curelar (nu era nicio chelneriță, iar ai mințit). La fel când i-a arătat îngerul capcanele demonilor, s-a speriat Sfântul Antonie, spunea: cine le trece toate astea? Și i-a spus îngerul: Smerenia. Dacă ce-i de la nip, ar fi smeriți cu adevărat, n-ar mai avea pretenția de prooroci, n-ar mai spune că vorbește Hristos Însuși, cu ei, ar primi învățătura Bisericii, a Sfinților Părinți, dar nimeni nu are smerenie între cei din nip.

Citat:
Deci nu te crede tu mai mare ca Dumnezeu ca să știi tu mai bine ca El ce și cum ci caută mai bine cu smerenie să te lămurești.
Smerenie? Tu nu știi ce-i aia. Nu sunt mai mare ca nimeni și îmi ajung Sfinții Părinți. Sunt mulțumit cu ei.

Citat:
Astea sunt rațiuni întrebări la tine? Păi nu-ți dai seama că te iei de semnătura mea și că mi-o batjocurești cu șuvoi de intrebări josnice?
Sunt întrebări normale, chiar copilărești, puse intenționat foarte simple. Smerește-te și răspunde concret și lucid la ele. Să văd limpezimea gândirii tale.

Citat:
1. Trîmbița a 7-a e sora Mihalea cu M mare și nu miahela cu m mic... că nu v-ați tras de șereturi? Are aproape dublul vîrstei tale... deci iată ce îți dă prin cap să-ți permiți... lipsă de respect... ca să nu vorbim și de credință că e prea mult să-ți cer și asta.
Alt set:
1. Are vârsta pentru orice om, o garanție a înțeleciunii, a credinței, a smereniei, a dragostei și-a toată virtutea? Sau am considerat vârsta ei o problemă?
2. Cine sunt celelalte 6 trâmbițe?
3. Când moare trâmbița Mihaela, s-au terminat trâmbițele? Sau vine trâmbița a 8-a?
4. Câte trâmbițe vor fi? 18, 42, sau 599, 662, 666, 668, 1001 sau 1002 ? Sau câte?
5. Cine alege trâmbițele? Pe ce criterii?
6. Dacă-i scriu numele trâmbiței mihaela, cu m mic, se va supăra pe mine? Dacă da, ce-o să-mi facă?
7. Credința Ortodoxă, asta a celor 9 Sfinte Sinoade Ecumenice, a Sfinților Părinți, pliroma Bisericii, dacă-i spune la trâmbița mihaela că nu învață bine, ci chiar împotriva învățăturilor Bisericii și-a mântuirii și o va invita la dialog, să-i fie explicat de ce nu învață bine, va veni la dialog? Va accepta că este în înșelare? Se va îndrepta?

Sunt întrebări de bun simț, care au ca scop vindecarea. Te rog răspunde responsabil la ele. Just, lucid, onest.

Citat:
2. Hristos se scrie cu literă mare!.. și în Templul respectiv se aude Cuvîntul deci nu numai ea Îl aude ci credincioșii.
Alt set:
Dacă-i hristos mincinos, scriem cu literă mică.
1. Templu înseamnă doar clădirea aceea? Sau cu tot cu cort? Sau și cortul și grădina cu împrejurimile?
2. Cum aud credincioșii cuvântul? Le șoptește cineva la ureche și apoi aud exact același mesaj de la trâmbița mihaela?
3. Deci primesc și credincioșii mesajul cuvântului? În aceași formă? Pe aceași cale?
4. Dacă aud și credincioșii cuvântul, înseamnă că și ei sunt trâmbițe? Deci oricine poate acolo se face trâmbiță? Și cât durează să fi trâmbiță?

Citat:
3. S-o credeți, aia să faceți, așa ca mine și nu atît pe ea cît pe Cuvîntul lui Dumnezeu scris în Cărți. Puteți și să vă spovediți. Da, absolut! Să urmați învățătura... nu a ei ci dăruită de Dumnezeu prin cele 7 sfinte trîmbițe Apocaliptice și mai ales prin ea și prin credincioșii din NIP. Vă rog să CREDEȚI!
Alt set:
1. Să credem ce spune trâmbița mihaela? Dar dacă o întreb despre veșmintele preoțești, de exemplu, și-mi dă alt răspuns decât Sfântul Ioan Gură de Aur, s-o mai cred?
2. Cuvântul Scripturii spune că vor veni prooroci mincinoși, adică care sunt răzvrătiți și ieșiți din Biserică. Dacă ea învață altceva decât Biserica, s-o mai cred?
3. Putem să ne spovedim la ea? E preoteasă? Dar conform Bibliei, "Ca în toate Bisericile sfinților, femeile voastre să tacă în biserică" (1 Corinteni 14, 34) adică nu au voie să fie preotese, diaconițe, în Sfântul Altar sau așa, deci nici să dăruiască Taina Sfintei Spovedanii nu are voie. Deci cineva minte: ea sau Biserica.

Sunt întrebări de bun simț, care au ca scop vindecarea. Te rog răspunde responsabil la ele. Just, lucid, onest.
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.

Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice.
Biblia
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Despre Post in Biserica universala achimovjan Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni 9 06.05.2010 14:53:11
Care e adevarat Biserica Crestina?Ne arata istoria aceasta mihailt Generalitati 15 09.12.2009 15:00:47
BISERICA UNIVERSALA mara2008 Generalitati 8 06.08.2008 06:07:57