Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Stiri, actualitati, anunturi
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 26.02.2016, 13:04:52
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de aubergine Vezi mesajul
Prostii. Ati vazut prea multe filme cu inchizitia catolica, nu ca as tine partea catolicilor, dar ma indoiesc ca a fost neaparat asa cum se prezinta de obicei. E un subiect la moda si care prinde cu cat se denatureaza mai mult adevarul. In acea perioada violenta era prezenta peste tot, nu numai in cadrul inchizitiei, in plus statul este cel care aplica sentintele. Plus ca nu e absolut nici o legatura intre acest caz si inchizitie.
Ba da, metodele, dar daca nu poti pricepe de ce e important principiul "nevinovat pana la proba contarie", restul dsiscutiilor mai rafinate nu mai au sens.

Citat:
In plus, presiunea eu o vad din partea romanilor de data asta, prin iesiri in strada, prin deplasarea parlamentarilor etc. Ce diabolici au fost acesti penticostali, pentru scopul lor sa manipuleze pe toti, mi-e si frica sa ma gandesc ce ar face daca ar fi la putere.
Cine si-a gasit sa vorbeasca de manipulare.

Tocmai tu care ai turnat pana acum o tona de texte de doi bani, antibiserica, anticlericale, pro-cleptomane, etc.

Citat:
Eu stiu ca acel film a fost facut de atei, dar totusi, acel film nu este o facatura, este un documentar filmat in taberele de spalare de creier penticostale, este realitatea pura a ceea ce se intampla acolo. Nu putem sa ii comparam pe ortodocsi cu aceasta secta.
Eu n-am vazut tot docuemntarul dar am vazut niste interviuri cu niste copii istetzi si simpatici si bine centrati pe ideea de Dumnezeu.
Cu anumite accente specifice neoprotestante greu de digerat de ortodocsi, dar ca principiu n-am vazut nimic nesanatos la ei.

Daca asta estte pentru tine "spalare pe creier.." banuiesc ca altcineva este spalat pe creier.

Citat:
Repet, eu nu cred ca biserica este in principal vinovata pentru ca e saracie si nu sunt spitale, normal ca politienii sunt vinovati in primul rand si cei care ii voteaza. Eu spun doar ca si biserica este vinovata pentru ca nu face mai mult pentru oameni, ca nu se implica mai mult si ca pactizeaza cu puterea, daca te coalizezi cu putearea, daca te bagi in troaca cu ei, nu poti avea pretentia sa mai ai credibilitate.Biserica trebuie sa sustina lumea si nu sa isi vada doar propriile interese.
N-a zis nimeni ca sustii ca biserica e vinovata direct (indirect e alta discutie) ci doar ca sustii, stupid, ca Biserica ar trebui sa faca ceea ce e treaba Statului.

Pactizeaza cum? Ca isi ia o mica parte din ceea ce Statul ii datoreaza sub forma de salarii - ridicol de mici, pentru preoti? Ca ii mai pica niste firmituri pentru renovat/construit o biserica?
Sa fim seriosi.

Ce ar trebu sa faca dupa capu ltau/
Scandal sa creasca salariul minim la 500 euro?
Ai idee asa macar, care e roul Bisericii pe pamant?

Citat:
Eu cu ochii mei am asistat la o slujba cand preotii au batut obrazul puterii, vezi Ciolos ca vrea sa le taie fondurile dar nu am vazut sa spuna in predica domnule de ce ati taiat salariile oamenilor. Vi se pare corect?
Ce salarii a taiat Ciolos mai??

Citat:
Sa aperi in timpul predicii un infractor ca Becali sau Iotcu doar pt ca au donat bani bisericii? Deci nu conteaza ca esti infractor conteaza ca dai banutul bisericii, pe principiul daca ma duc sa dau in cap dar mai dau si la biserica sunt salvat si mai am si o prezentare frumoasa in cadrul predicii.
Treaba fiecarui preot ce predica, are dreptul si la opinii personale, daca facea Biserica facea politie sa controleze ce si cum tine predica fiecare preot, tot tu si cei ca tine sarati in sus ca s-a facut SRI in biserica.

Citat:
Nu cred in evolutionism, ci in Teoria creationista, strict Dumnezeu a creat lumea, evolutionismul e o porcarie la fel ca teoria Big Bang-ului.
Irelevant ce marca de bere iti place, oricum nu stii cum se face berea si in alte chestiuni ai gusturi teribil de proaste.

.
Vechi 26.02.2016, 15:16:53
aubergine aubergine is offline
Banned

Data înregistrării: 29.07.2013
Locație: Arad
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Ba da, metodele, dar daca nu poti pricepe de ce e important principiul "nevinovat pana la proba contarie", restul dsiscutiilor mai rafinate nu mai au sens.
Tocmai tu care ai turnat pana acum o tona de texte de doi bani, antibiserica, anticlericale, pro-cleptomane, etc.

Eu n-am vazut tot docuemntarul dar am vazut niste interviuri cu niste copii istetzi si simpatici si bine centrati pe ideea de Dumnezeu.
Cu anumite accente specifice neoprotestante greu de digerat de ortodocsi, dar ca principiu n-am vazut nimic nesanatos la ei.
Daca asta estte pentru tine "spalare pe creier.." banuiesc ca altcineva este spalat pe creier.
N-a zis nimeni ca sustii ca biserica e vinovata direct (indirect e alta discutie) ci doar ca sustii, stupid, ca Biserica ar trebui sa faca ceea ce e treaba Statului.
Pactizeaza cum? Ca isi ia o mica parte din ceea ce Statul ii datoreaza sub forma de salarii - ridicol de mici, pentru preoti? Ca ii mai pica niste firmituri pentru renovat/construit o biserica?
Sa fim seriosi.
Treaba fiecarui preot ce predica, are dreptul si la opinii personale, daca facea Biserica facea politie sa controleze ce si cum tine predica fiecare preot, tot tu si cei ca tine sarati in sus ca s-a facut SRI in biserica.
Irelevant ce marca de bere iti place, oricum nu stii cum se face berea si in alte chestiuni ai gusturi teribil de proaste.

.
Am gusturi teribil de proaste pentru ca nu cred ca d-voastra? Sunteti expert la bagat pumnul in gura si la jignit, cred ca o sa inchei discutia asta care vad ca nu ajunge niciunde. Ramaneti d-voastra un aprig aparator al bisericii si al bataii si al minunatului sistem de educatie romanesc si al societatiii romanesti in general.
Se vede cu ochiul liber in ce hal suntem din toate punctele de vedere si ca educatie si ca situatie economica, pai Norvegia e la ani lumina de noi. Ne-am gasit noi, prostii, needucatii, dar foarte credinciosi (la bataie eventual) sa acuzam Norvegia? Spuneti mai bine de ce sunt plecati atatia oameni din tara, de bine ce e la noi? Si nu mai faceti pe desteptul si ma luati de sus, ca nu va merge? Un singur domeniu care merge bine in Romania si unde suntem peste norvegieni sau oricare popor de pe glob? La teorie cred ca suntem buni, ca in rest?
Suntem curul lumii, asta suntem, purul adevar. Rupti in cur si cu gura mare.

Last edited by aubergine; 26.02.2016 at 15:20:23.
Reply With Quote
Vechi 26.02.2016, 15:25:55
Penticostalul Traditional Penticostalul Traditional is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.02.2015
Implicit

Citat:
Se vede cu ochiul liber in ce hal suntem din toate punctele de vedere si ca educatie si ca situatie economica, pai Norvegia e la ani lumina de noi. Ne-am gasit noi, prostii, needucatii, dar foarte credinciosi (la bataie eventual) sa acuzam Norvegia?

Suntem curul lumii, asta suntem, purul adevar. Rupti in cur si cu gura mare.
Va rog sa vorbiti in nume personal.
Aceasta mentalitate de vierme va apartine insa luat la nivelul intregii natiuni, sunteti extrem de departe de adevar.

Last edited by Penticostalul Traditional; 26.02.2016 at 15:41:56.
Reply With Quote
Vechi 26.02.2016, 15:49:33
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Penticostalul Traditional Vezi mesajul
Va rog sa vorbiti in nume personal.
Aceasta mentalitate de vierme va apartine insa luat la nivelul intregii natiuni, sunteti extrem de departe de adevar.
Bine, suntem locul 1 in lume, la ce? E bine in lumea aia utopica a d-voastra?
Reply With Quote
Vechi 26.02.2016, 16:04:07
Senior Member

Implicit

Citat:
Bine, suntem locul 1 in lume, la ce? E bine in lumea aia utopica a d-voastra?
In lumea mea e bine sa nu se idealizeze occidentul Europei si America. Ca altfel ma enervez. Baietii de p-acolo sunt oameni exact la fel ca si noi. Au si ei needucatii si putorile si betivii lor. La greu. Nu ne sunt superiori in nimic. Si in ce priveste economia ii vom ajunge. Curand. Cand a cazut comunismul aveam salariul de 20 de ori mai mic decat un occidental. Astazi e de 4-5 ori mai mic. Se pare ca, daca daca se pastreaza trendul si nu ne vom dezvolta decat in ritm de broasca testoasa, ca pana acum, in 10 ani ne vom alinia si salariile. Cu educatia scolara, asa prosti si curul Europei cum suntem, copiii imigrantilor romani intra in aceeasi clasa cand se muta intr-o tara europeana.
Nu ne sta bine buricul pamantului dar nici curul lui. Sau creada-se cine-o vrea. Eu, nu.
Reply With Quote
Vechi 26.02.2016, 16:40:23
Banned

Implicit

Citat:
In lumea mea e bine sa nu se idealizeze occidentul Europei si America. Ca altfel ma enervez. Baietii de p-acolo sunt oameni exact la fel ca si noi. Au si ei needucatii si putorile si betivii lor. La greu. Nu ne sunt superiori in nimic. Si in ce priveste economia ii vom ajunge. Curand. Cand a cazut comunismul aveam salariul de 20 de ori mai mic decat un occidental. Astazi e de 4-5 ori mai mic. Se pare ca, daca daca se pastreaza trendul si nu ne vom dezvolta decat in ritm de broasca testoasa, ca pana acum, in 10 ani ne vom alinia si salariile. Cu educatia scolara, asa prosti si curul Europei cum suntem, copiii imigrantilor romani intra in aceeasi clasa cand se muta intr-o tara europeana.
Nu ne sta bine buricul pamantului dar nici curul lui. Sau creada-se cine-o vrea. Eu, nu.
Nici sa idealizam, dar nici sa infieram, sa mintim, doar pentru ca unul de-ai nostri a patit-o.
Trebuie sa fim obiectivi, la halul de bataie care se da in Romania, nu avem dreptul sa ridicam capul si sa ii infieram pe aia, care iau copiii. Ca doar au un tratament de o mie de ori mai bun decat tratamentul romanesc. Daca ai bani si o conceptie sanatoasa, esti in mod clar superior. Despre penticostalii norvegieni, care nu v-au sustinut teoria, si care nu isi bat copiii,ce aveti sa ne spuneti?
In 10 ani? Ce optimist sunteti! Pana atunci putem fi si morti! Nu cred ca mai apucam in viata asta.
Asa va invata la biserica? Ca romanii sunt cei mai tari? Si atunci de ce plecati cu miile in strainatate? Daca e asa de bine in tara?
Reply With Quote
Vechi 26.02.2016, 17:16:15
Senior Member

Implicit

Citat:
Daca ai bani si o conceptie sanatoasa.
Tarile scandinave au bani si o conceptie bolnava. Dar BOLNAVA rau. De tot.
Iar dumneavoastra stiti bine asta.
Citat:
Asa va invata la biserica? Ca romanii sunt cei mai tari?
In biserica pe care o frecventez se vorbeste relativ putin despre romani. Mai mult din Epistola catre Romani.
Reply With Quote
Vechi 26.02.2016, 19:50:30
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul

Sa fim seriosi.

.
Eu nu manipulez, nu am nici un interes, eu doar prezint situatia bisericii unde am mers ca sa deschida si altii ochii, cu privire la comportamentul preotesc.

Mai bine v-ti uita la documentarul ala, si apoi sa comentati. Daca nu vi se pare normal acel comportament, atunci, eu ce sa mai zic, ori va contraziceti de dragul discutiei, sau daca vi se pare normal puteti merge direct sa va inscrieti la ei in secta ca aveti aceiasi gandire.

Pactizeaza pentru ca, stiind ca primesc bani de la stat, prin reprezentantii ei, fac in predica propaganda acestor reprezentanti, nu va faceti ca nu intelegeti. Daca primesc donatii de la infractori ii prezinta ca fiind curati ca lacrima si se intovarasesc cu ei, se asociaza cu ei.

Daca tin la oameni si la situatia lor ar trebui sa precizeze macar in cadrul predicii ca unui om ii este imposibil sa traiasca din atat de putini bani , si de aceea multi pleaca in strainatate. Poate ca nu ar strica si patriarhul sa ii atraga atentia presedintelui si guvernului despre asta, multi ar fi de acord cu el, si si-ar spala din imaginea pe care a creat-o dupa Colectiv.

Nu Ciolos a taiat salarii, s-a intamplat in perioada nasoala cand s-au taiat salarii si preotii nu au tinut partea oamenilor, in schimb cand ciolos a zis ca va taia din banii pentru biserici, imediat au sarit preotii in sus, si la predica au precizat ca le taie banii, deci pentru ei stiu sa faca gura, niste nenorociti.
Reply With Quote
Vechi 27.02.2016, 16:42:30
Senior Member

Implicit

Citat:
Patriarhul ... si-ar spala din imaginea pe care a creat-o dupa Colectiv.
Imagine creata de unii dintre voi, sub atentele indicatii date de locotenentii lui Remus Cernea.
Si in aceea ocazie, la fel ca si in cazul Bodnariu, s-a vazut mentalitatea alienata a noilor filozofi fara de niciun Dumnezeu:
"Biserica tre' sa fie tapul ispasitor pentru moartea unor tineri care ascultau... muzica rock intr-un club in care se desfasurasera spectacole... sataniste!"
Reply With Quote
Vechi 27.02.2016, 19:44:21
Intrarea Vagonului
Guest

Implicit

Citat:
Imagine creata de unii dintre voi, sub atentele indicatii date de locotenentii lui Remus Cernea.
Si in aceea ocazie, la fel ca si in cazul Bodnariu, s-a vazut mentalitatea alienata a noilor filozofi fara de niciun Dumnezeu:
"Biserica tre' sa fie tapul ispasitor pentru moartea unor tineri care ascultau... muzica rock intr-un club in care se desfasurasera spectacole... sataniste!"
Nu va suparati, coleg Penticostalul. nu se merita. Genul asta de oameni hamaiau pentru cauza si pe vremea cind Beria si Yagoda aruncau in puscarii ce mai ramasese din floarea intelectualitatii si negustorimii ruse, doar-doar sperind ca nu vor ajunge acolo (acum se intelege de ce efectiv ma obsedeaza termenul de "aglutinare"?). Gresit! In totalirismele care au trecut , si in cel emergent sub ochii nostri, lingusitorul ajunge printre ultimii in lagar...dar ajunge sigur.
Madam Solanina, eu nu as fi asa increzator in promisiunile cleor pentru a caror cauza scrieti cu atita venin jurnalistoid. Nu puteti dvs. scrie cit au trait unii. Nu asteptati clementa de la "ei", ca nu e cazul (desigur, daca nu sunteit efectiv din rindul lor). Dupa ce vor folsoi pe cei ca dvs., ii vor arunca. La propriu. Cercatati arhivele celor doua totalitarisme acum apuse: aveti idee ce procent surprinzator de mare de lingusitori din presa (ca dvs.) si denuntatori din securime (ca multi, prea multi altii) a aruncat "minunatul sistem superior democratiei " (ca sa va parafrazez) la finalul represiunii, in lagare? Va las dvs. deliciul informarii in aceasta chestiune. Hint: cercetati putinele reviste de istorie romanesti si est-europene.
Reply With Quote
Răspunde