Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Stiri, actualitati, anunturi
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 26.02.2016, 19:49:15
Ion Pop Ion Pop is offline
Banned

Data înregistrării: 19.02.2011
Locație: Tinuturile Rinului, Germania
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de aubergine Vezi mesajul
Nu mi se pare normal sa pui presiune asa, mai ales daca te si stii vinovat. Ei s-au ridicat pentru dreptul de a-si bate in continuare copiii, in esenta. Si la fel si pocaitii care ii sustin, si ei sunt adeptii acestei educatii, la fel ca multi dintre romani.
Dreptul de a bate copii? suna rau.

Pe vremuri acum ca. 100 de ani a ramas un baiat orfan, pe acea vreme orfanii erau dupa moartea parintilor, nu ca si orfanii moderni.

Acest baiat a fost in camine de copii, unde se practica pe acea vreme bataia, ca sa ii disciplineze.

Numele lui era Marbach, si a devenit unul din cei mai mari constructori de motoare.

Acum, copii orfani, daca sunt nelinistiti primesc medicamente sa se linisteasca, sa nu faca paguba la familile surogat si in camina. Ce bine ca nu mai sunt batuti. Si cu totii ajung inteligenti foc....................... la maturat.
Reply With Quote
Vechi 26.02.2016, 19:50:30
aubergine aubergine is offline
Banned

Data înregistrării: 29.07.2013
Locație: Arad
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Ba da, metodele, dar daca nu poti pricepe de ce e important principiul "nevinovat pana la proba contarie", restul dsiscutiilor mai rafinate nu mai au sens.

Cine si-a gasit sa vorbeasca de manipulare.

Tocmai tu care ai turnat pana acum o tona de texte de doi bani, antibiserica, anticlericale, pro-cleptomane, etc.

Eu n-am vazut tot docuemntarul dar am vazut niste interviuri cu niste copii istetzi si simpatici si bine centrati pe ideea de Dumnezeu.
Cu anumite accente specifice neoprotestante greu de digerat de ortodocsi, dar ca principiu n-am vazut nimic nesanatos la ei.

Daca asta estte pentru tine "spalare pe creier.." banuiesc ca altcineva este spalat pe creier.

N-a zis nimeni ca sustii ca biserica e vinovata direct (indirect e alta discutie) ci doar ca sustii, stupid, ca Biserica ar trebui sa faca ceea ce e treaba Statului.

Pactizeaza cum? Ca isi ia o mica parte din ceea ce Statul ii datoreaza sub forma de salarii - ridicol de mici, pentru preoti? Ca ii mai pica niste firmituri pentru renovat/construit o biserica?
Sa fim seriosi.

Ce ar trebu sa faca dupa capu ltau/
Scandal sa creasca salariul minim la 500 euro?
Ai idee asa macar, care e roul Bisericii pe pamant?

Ce salarii a taiat Ciolos mai??

Treaba fiecarui preot ce predica, are dreptul si la opinii personale, daca facea Biserica facea politie sa controleze ce si cum tine predica fiecare preot, tot tu si cei ca tine sarati in sus ca s-a facut SRI in biserica.

Irelevant ce marca de bere iti place, oricum nu stii cum se face berea si in alte chestiuni ai gusturi teribil de proaste.

.
Eu nu manipulez, nu am nici un interes, eu doar prezint situatia bisericii unde am mers ca sa deschida si altii ochii, cu privire la comportamentul preotesc.

Mai bine v-ti uita la documentarul ala, si apoi sa comentati. Daca nu vi se pare normal acel comportament, atunci, eu ce sa mai zic, ori va contraziceti de dragul discutiei, sau daca vi se pare normal puteti merge direct sa va inscrieti la ei in secta ca aveti aceiasi gandire.

Pactizeaza pentru ca, stiind ca primesc bani de la stat, prin reprezentantii ei, fac in predica propaganda acestor reprezentanti, nu va faceti ca nu intelegeti. Daca primesc donatii de la infractori ii prezinta ca fiind curati ca lacrima si se intovarasesc cu ei, se asociaza cu ei.

Daca tin la oameni si la situatia lor ar trebui sa precizeze macar in cadrul predicii ca unui om ii este imposibil sa traiasca din atat de putini bani , si de aceea multi pleaca in strainatate. Poate ca nu ar strica si patriarhul sa ii atraga atentia presedintelui si guvernului despre asta, multi ar fi de acord cu el, si si-ar spala din imaginea pe care a creat-o dupa Colectiv.

Nu Ciolos a taiat salarii, s-a intamplat in perioada nasoala cand s-au taiat salarii si preotii nu au tinut partea oamenilor, in schimb cand ciolos a zis ca va taia din banii pentru biserici, imediat au sarit preotii in sus, si la predica au precizat ca le taie banii, deci pentru ei stiu sa faca gura, niste nenorociti.
Reply With Quote
Vechi 26.02.2016, 20:06:50
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Ion Pop Vezi mesajul
Dreptul de a bate copii? suna rau.

Pe vremuri acum ca. 100 de ani a ramas un baiat orfan, pe acea vreme orfanii erau dupa moartea parintilor, nu ca si orfanii moderni.

Acest baiat a fost in camine de copii, unde se practica pe acea vreme bataia, ca sa ii disciplineze.

Numele lui era Marbach, si a devenit unul din cei mai mari constructori de motoare.

Acum, copii orfani, daca sunt nelinistiti primesc medicamente sa se linisteasca, sa nu faca paguba la familile surogat si in camina. Ce bine ca nu mai sunt batuti. Si cu totii ajung inteligenti foc....................... la maturat.
Si mai rau suna si se simte cand esti batut. Pentru un caz de orfan care ajunge bine, nu se face primavara. Nu bataia este solutia.
Reply With Quote
Vechi 26.02.2016, 20:14:09
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Ion Pop Vezi mesajul
Asa disciplina, PEDEAPSA cu MOARTEA pentru o palma la funduletul copilului.

Asa este Barvevernetus a trebuit sa ia copiii si sa ii faca orfani pe viata, nu puteau sa ii lase in mediul violent unde exista posibilitatea ca din an in paste sa primeasca o palmuta la fund.

Vai ce am pierdut, noi toti romanii am fi putut fi orfani.... ce nenorocire ca la noi nu a fost Inchizite pana in 1989.
Mai bine orfan si intr-o alta familie decat in jumatate din familiile romanesti, conform statisticilor, unde nu ai decat foame, neglijenta si bataie.
Nu a fost doar o palma.
Reply With Quote
Vechi 26.02.2016, 20:21:07
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ahilpterodactil Vezi mesajul
Aha, inteleg cum intelegeti...:)
Nu asa, sora, nu asa. Nu despre asta e vorba, of...
Sa incerc s-o iau pe rand, desi as fi preferat sa dezbat lucrurile de acest gen in alt context, altadata. In fine, daca tot v-am invitat, sa particp si eu acum.

1) Nu e vorba, in nici un caz, despre "dezlegarea" la crime. Cum de va puteti gandi la asta? Si nici de aruncarea vinovatiei pe umerii mortului. Ce tot spuneti???

E vorba despre ceva greu de facut in general, dupa cum am observat la mine si la semeni: anume, nu suntem preocupati de partea noastra de participare la crima, la violenta, la agresivitate etc. Nu intrezarim deloc, nu stiu de ce, ca actul violentei si al crimei este unul colectiv, la care participa minim doi oameni.
Uitati un exemplu recent: am fost furat de curind, mi s-a sustras pe o cale meschina o suma de bani foarte mare care, culmea, nici nu era a mea propriuzis (eu nu am bani, traiesc de ani buni din "donatii", ca sa ma exprim elegant). am fost jefuit de o suma considerabila intr-o imprejurare complet bizara. Ce credeti ca am cugetat? Ei bine, mi-am facut si inca imi mai fac serioase analize de sine intrebindu-ma unde am gresit, unde am pacatuit de am ajuns sa traiesc o asemenea farsa. Putin imi pasa de cel care m-a jefuit, pentru el nu am decat mila si un pic de sila. Ma rog pentru el, chiar si acum. Dar problema care ma priveste personal e in primul rand ce sa fac cu mine, din moment ce e limpede ca fac lucruri care duc, poftim, la necazuri atat de mizerabile.
Cota mea de participare la marsavie mi-o analizez, nu pe a celuilalt. Asta sta in puterea mea, intelegeti oare?

2) Nu am o parere foarte proasta despre femei!...:) Cum de ati ajuns la concluzia asta?
Doamna, eu am o parere proasta nu despre femei, ci despre ne-femei! Despre cele care tradeaza frumusetea menirii femeii am eu o parere si, mai ales, multa compasiune. Nu stiu daca ma credeti...:)

3) Ma tem ca puneti carul inaintea boilor. Va doresc ca Bunul Dumnezeu sa va descatuseze mintea de obstacole inutile si daunatoare si sa va adumbreasca fie si un strop cu taina acestui cuvant: jertfa in casnicie. jertfa celor care se iubesc si prin Duhul lui Hristos, nu doar prin duhul carnii.

P.S. parerea mea despre alcool o stiti. E o mare nenorocire ce se intampla in lume din pricina alcoolismului.
P.P.S. Multumesc lui Dumnezeu, nu sunt un bun roman. Nici nu stiti cat de ne-roman sunt. Eu sunt roman din aia vechi, doamna, unii pe cale de disparitie precum ahilul si pterodactilul... poate veti realiza cu vremea...:)
E bine de cel care poate ierta. Nu stiu ce inseamna ne-femei.
Nu cred ca sunteti vinovat absolut deloc pentru furtul comis asupra d-voastra.
Reply With Quote
Vechi 26.02.2016, 20:36:24
Ion Pop Ion Pop is offline
Banned

Data înregistrării: 19.02.2011
Locație: Tinuturile Rinului, Germania
Implicit

Citat:
Mai bine orfan si intr-o alta familie decat in jumatate din familiile romanesti, conform statisticilor, unde nu ai decat foame, neglijenta si bataie.
Nu a fost doar o palma.
Ati primit deja oferta de munca de la Barbeveretus? Se pare ca aveti calificarea necesara.

deci judecatorii trebiue pe viitor sa dea decizii in urma analizelor statistice.

Aceasta se pare ca spune: copiii romanilor vor fi pe viitor orfani.....

Ce bine de ei...Ura....

Doar ajungeau prea multi cu studii superioare, dupa bataia de acasa.
Reply With Quote
Vechi 26.02.2016, 20:43:44
ahilpterodactil
Guest

Implicit

Citat:
E bine de cel care poate ierta. Nu stiu ce inseamna ne-femei.
Nu cred ca sunteti vinovat absolut deloc pentru furtul comis asupra d-voastra.
Ne-femeile sunt cele care isi bat joc, prin modul lor de a fi, de menirea lor de femeie. In varii moduri, lumesti.
In ce priveste furtul, de ce il evaluati fara sa aveti date minimale despre ce s-a intamplat?
Va asigur ca sunt foarte, foarte vinovat (daca preferati termenul). Altminteri nu s-ar fi produs nici un incident.
Reply With Quote
Vechi 27.02.2016, 16:42:30
Penticostalul Traditional Penticostalul Traditional is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.02.2015
Implicit

Citat:
Patriarhul ... si-ar spala din imaginea pe care a creat-o dupa Colectiv.
Imagine creata de unii dintre voi, sub atentele indicatii date de locotenentii lui Remus Cernea.
Si in aceea ocazie, la fel ca si in cazul Bodnariu, s-a vazut mentalitatea alienata a noilor filozofi fara de niciun Dumnezeu:
"Biserica tre' sa fie tapul ispasitor pentru moartea unor tineri care ascultau... muzica rock intr-un club in care se desfasurasera spectacole... sataniste!"
Reply With Quote
Vechi 27.02.2016, 19:44:21
Intrarea Vagonului
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Penticostalul Traditional Vezi mesajul
Imagine creata de unii dintre voi, sub atentele indicatii date de locotenentii lui Remus Cernea.
Si in aceea ocazie, la fel ca si in cazul Bodnariu, s-a vazut mentalitatea alienata a noilor filozofi fara de niciun Dumnezeu:
"Biserica tre' sa fie tapul ispasitor pentru moartea unor tineri care ascultau... muzica rock intr-un club in care se desfasurasera spectacole... sataniste!"
Nu va suparati, coleg Penticostalul. nu se merita. Genul asta de oameni hamaiau pentru cauza si pe vremea cind Beria si Yagoda aruncau in puscarii ce mai ramasese din floarea intelectualitatii si negustorimii ruse, doar-doar sperind ca nu vor ajunge acolo (acum se intelege de ce efectiv ma obsedeaza termenul de "aglutinare"?). Gresit! In totalirismele care au trecut , si in cel emergent sub ochii nostri, lingusitorul ajunge printre ultimii in lagar...dar ajunge sigur.
Madam Solanina, eu nu as fi asa increzator in promisiunile cleor pentru a caror cauza scrieti cu atita venin jurnalistoid. Nu puteti dvs. scrie cit au trait unii. Nu asteptati clementa de la "ei", ca nu e cazul (desigur, daca nu sunteit efectiv din rindul lor). Dupa ce vor folsoi pe cei ca dvs., ii vor arunca. La propriu. Cercatati arhivele celor doua totalitarisme acum apuse: aveti idee ce procent surprinzator de mare de lingusitori din presa (ca dvs.) si denuntatori din securime (ca multi, prea multi altii) a aruncat "minunatul sistem superior democratiei " (ca sa va parafrazez) la finalul represiunii, in lagare? Va las dvs. deliciul informarii in aceasta chestiune. Hint: cercetati putinele reviste de istorie romanesti si est-europene.
Reply With Quote
Vechi 27.02.2016, 20:47:19
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Penticostalul Traditional Vezi mesajul
Eu nu am nici o treaba cu Remus Cernea, care printre altele sustine cauza homosexualilor, eu m-am scarbit de biserica, mai bine zis de preoti, nu de credinciosi, dupa experienta din biserica, si nu din auzite ca el..
Biserica nu a fost tapul ispasitor pentru moartea celor tineri, poate pentru unii care nu o suporta si abia asteapta sa dea in ea, era clar cine a fost vinovat pentru cazul Colectiv, primarul, pompierii si patronii etc etc. In nici un caz biserica.
Patriarhul, in schimb, nu cred ca facea rau daca mergea la locul cu pricina, daca nu pentru menirea sa macar pentru imagine nu strica, asa a dat apa la moara si mai mult necredinciosilor.
Reply With Quote
Răspunde