Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 19.02.2015, 06:52:54
centesimusvicesimusoctavus's Avatar
centesimusvicesimusoctavus centesimusvicesimusoctavus is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.12.2014
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Illuminatu Vezi mesajul
Bravo!
In sfarsit vad progres la tine... Tocmai la tine, de unde nu credeam sa vad vreodata o umbra de schimbare ... in bine ...
1. ai folosit in mod pozitiv cuvantul "icoana", nu te-ai mai ciumurlit la citirea sau auzirea acestui cuvant (mare lucru, mare realizare pentru umanitate, in general, si pentru innobilarea ta culturala, in particular).
2. ai asociat acest cuvant in mod pozitiv cu Persoana Mantuitorului Hristos.
Special pentru tine am făcut-o ca să te îmbucure :)
Acum dacă Hristos e Eikon-ul Tatălui și a venit să ni Se arate în așa fel încât să-L vedem în toată splendoarea caracterului Său, la ce mai avem nevoie de niște poze whatever, cel mai probabil inexacte și chiar confuze (confuze pentru reprezintă frecvent cu totul alte persoane)?

Citat:
Acum fireasca intrebare este: Trupul Mantuitorului (in special Fata Sa) este unit cu Persoana Sa dumnezeiasca sau nu?
Dar omule, noi totuși polemizăm aici pe marginea unor poze, nu a Persoanei! Că e Trup sau Duh, nu intrăm în detalii, nu face obiectul acestui topic; reprezentarea Lui pe perete e cea care a iscat discuția. Și nu doar a Lui, ci mai ales a pleiadei de sfinți și sfinți politici (ca să caut un eufemism cât mai adecvat).

Citat:
Pleonasm curat, monsher tovarase!
Ai dreptate. Și cu toate acestea unii nu reușesc să realizeze că sărută și conversează cu niște obiecte moarte, în loc să-și exprime dragostea direct Persoanei Divine.
Nick-ul (CXXVIII), reprezintă a 128-a șansă acordată forumului ortodox de a dovedi că este și creștin. Adică dovedind toleranță chiar când opiniile sunt în dezacord. În definitiv e un forum de discuții, nu un zid la care sunt executați oamenii pentru ideile lor.
Reply With Quote
Vechi 19.02.2015, 10:10:53
Igor_Paslusnik's Avatar
Igor_Paslusnik Igor_Paslusnik is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.02.2015
Locație: Biserica. Creștin al Bisericii primare, cea fără erezie, numită politic după anul 1054: Ortodoxia
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de centesimusvicesimusoctavus Vezi mesajul
Nu e cazul, cetăene Muntean! Adevărul e o Persoană, cum am scris. Căutarea Adevărului se face în Carte, că până acum mi-ai prezentat doar cartea de Poveti.
Cum să fie povești? De ce vorbești așa ceva?
Iar hulești? Te rog fi mai atent.
Cuvântul lui Dumnezeu din Biblie, spune povești? E Adevărul.
Cum poți să spui că versetele ce ți-am dat, spun povești. Ne jignești pe noi și pe Dumnezeu.
Ai te rog grijă să nu mai spui așa ceva.

Citat:
Cercetați Scripturile, că socotiți că în ele aveți viață veșnică. Și acelea sunt care mărturisesc despre Mine. (Ioan 5,39 - Biblia Ortodoxă)
Exact. Bun verset.
Căutarea Adevărului se face în Carte. Și deci, Cartea e Adevărul, e între cei doi heruvimi, este în toiag, este în Chivotul Legii, cu cele 3 obiecte sfinte în el. Și în ele e Adevărul.
"Acelea care mărturisesc despre Mine". Bine spus. Acelea, Sfintele Obiecte și Sfânta Biblie.
Uite cum singur te dai de gol. Mai sus spuneai că sunt povești, acum vezi și te convingi singur că "acelea mărturisesc despre Mine". Biblia, cu tot ce e în ea.

Citat:
[center][font="Comic Sans MS"]Adriane, ai doi copii frumoi, să-i trăiască! Cum te-ai simi dacă ei i-ar limita comuniunea cu tine doar sărutându-i poza pe tabletă?
Și tu te aștepți să săruți pe Hristos în persoană?
S-a înălțat la cer, o să revină la Judecată.

Cum te aștepți să săruți pe Hristos în persoană, cum sărută copii lui Adrian pe tata lor?

Ei îl au pe tata lor lângă ei.
Dar dacă tata lor ar fi dus în America, ce ar face?
L-ar săruta pe tata lor în poză, în duh și adevăr, corect? Că nu poate fi fizic acolo, nu?
Ei bine și noi sărutăm "poza" Tatălui nostru, ale Fiului Lui, cu/prin Sfânta Bucurie, adică Sfântul Duh.
Și ale fraților noștrii, sfinții.
Și ale mamei noastre, Maica Domnului.
Și îi așteptăm să vină din "america" de unde sunt duși ei, fizic. Și sărutăm cu dor, în duh și adevăr, "pozele" lor.
Dar ei sunt cu noi, în formă de duh, nevăzut.
Că acolo unde zice "în duh și adevăr", mai zice că Dumnezeu duh este. Nu poți să săruți duhul, nu?
Deși e prezent lângă noi.
Cum nu pot copii să sărute sufletul tatălui lor, decât trupul fizic, sau poze.

Mai simplu de atât nu se poate. Singur îți dai răspunsul.

Aștept răspunsul la postarea 126, te rog.

http://www.crestinortodox.ro/forum/s...&postcount=126

Sper că nu mai spui că sunt povești.
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.

Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice.
Biblia

Last edited by Igor_Paslusnik; 19.02.2015 at 10:13:17.
Reply With Quote
Vechi 19.02.2015, 10:27:33
Igor_Paslusnik's Avatar
Senior Member

Locație: Biserica. Creștin al Bisericii primare, cea fără erezie, numită politic după anul 1054: Ortodoxia
Implicit

Citat:
Acum dacă Hristos e Eikon-ul Tatălui i a venit să ni Se arate în aa fel încât să-L vedem în toată splendoarea caracterului Său, la ce mai avem nevoie de nite poze whatever, cel mai probabil inexacte i chiar confuze (confuze pentru reprezintă frecvent cu totul alte persoane)?
Avem nevoie de icoane, pentru că acum, Hristos, nu mai e fizic, ca persoană, "în toată splendoarea caracterului său". Înțelegi?
Știu că înțelegi, dar nu poți accepta, ai inima învârtoșată. Să ți-o desfârtoșeze Dumnezeu.
Inexacte?
Dacă o poză ar fi făcută cu aparate foto de 0,3, 0,7, 1,3, 2, 3.15, 5, 8, 12, 16, 20.7, etc, de la distanțe de la un metru, până la 10 metri, apoi printate pe suprafețe de panouri publicitare, de la dimensiune A4, până la suprafețe de 2 pe 3 metri sau mai mari, fiecare poză ar fi diferită, nu?
Inexacte... cum spui, nu?
Dar ce vei observa? Imaginea de ansamblu va fi categoric aceași.
Vei putea observa că are păr lung, are barbă scurtă, e blând și atent, trăsăturile feței sunt la fel, are același fel de îmbrăcăminte, ține o Evanghelie în mână, haine lungi, binecuvântând mereu.
Ai putea observa în toate pozele, că acela e Hristos. E minunat de simplu. Deci nu poate reprezenta mereu cu totul altă persoană.

Citat:
Dar omule, noi totui polemizăm aici pe marginea unor poze, nu a Persoanei! Că e Trup sau Duh, nu intrăm în detalii, nu face obiectul acestui topic; reprezentarea Lui pe perete e cea care a iscat discuia. i nu doar a Lui, ci mai ales a pleiadei de sfini i sfini politici (ca să caut un eufemism cât mai adecvat).
Nu polemizăm. Mărturisim Adevărul.
Iar în acele poze, sunt Persoanele. Cum să fie poze simple? Fără persoane? Atunci erau poze cu mașini de Ferrari, sau cu Castelul Bran.
Da, acelea nu sunt persoane. Sunt fiere reci cu motor și clădiri de piatră și derivate.

Dar atâta timp cât în acele poze, sunt persoane, cum poți tu să le separi ? Icoana de persoană? Nu se poate. Nu-s Icoane cu Castelul Bran, că acelea nu ar avea ce să caute în Biserica lui Hristos.

Icoanele, închinarea în duh și în adevăr, Persoanei, FACE obiectul acestui topic. De la bun început.
Reprezentarea Domnului pe perete, a iscat o discuție minunată, prin care arătăm că suntem! În Adevăr! În Hristos! Și în sfinți.
Și unii prin alții, în comuniune.
Iar pentru Dumnezeu nu există "sfinți politici", chiar dacă au avut treabă cu politica vremului lor, acea politică a trecut și ei, sfinții, știu asta.

Citat:
Ai dreptate. i cu toate acestea unii nu reuesc să realizeze că sărută i conversează cu nite obiecte moarte, în loc să-i exprime dragostea direct Persoanei Divine.
Da?
Chivotul Legii era obiect mort? Sau toiagul lui Moise și toiagul lui Aaron? Și șarpele de Aramă. Și cei doi heruvimi, pe care stătea Dumnezeu, erau toate obiecte moarte?
Nu. Nu erau. Erau vii. Duhul Sfânt era în ele. Cum să fie moarte? Duhul Sfânt e mort? Vezi că hulești? Îți dovedesc.

De ce nu și-au exprimat și ei, Moise și alții, dragostea direct către Persoana Divină?

De ce le-a cerut Dumnezeu, "expres" heruvimi de aur, șarpe de aramă, etc., care sunt în cer și pe pământ, când cu 5 capitole mai înainte, le cere tot "expres", să nu își facă nici o asemănare câte sunt în cer și pe pământ ???

Îți dau răspunsul:
Dar poți să îl dai și tu, să văd cum gândești. Deci:
Pentru că Dumnezeu în porunca a doua, nu se referă la Sfintele Obiecte, în care este El, în duh și adevăr. Dumnezeu este prezent, în duh și în adevăr, în toiag, da? Că doar nu spunem că toiagul în sine e Dumnezeu. Dumnezeu mai este în heruvimii de aur, în Sfintele Obiecte ale chivotului legii, în Sfintele Icoane. Acelea nu au legătură cu "sus în cer și jos pe pământ", cum spune porunca a 2-a.

Am scris mult?

Cred că nu.

Aștept răspunsul la postarea #126. Mulțumesc frumos: http://www.crestinortodox.ro/forum/s...&postcount=126

Pacea Domnului.
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.

Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice.
Biblia

Last edited by Igor_Paslusnik; 19.02.2015 at 10:39:21.
Reply With Quote
Vechi 19.02.2015, 10:29:42
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Implicit

Citat:
Ba avea un scop precis determinat! Adică înaintea președintelui nu te ploconești, dar înaintea cezarului [Constantin cel Mare] te ploconești. Ba încă înaintea picturii lui!
Probabil tu nu o faci, dar sute de mii de ortodocși fac acest gest, ba asistă și la slujbe dedicate special lui (21 mai). Păi ce este asta fratele meu, dacă nu închinare și slujbă înaintea chipului respectiv? Exact ce interzice Dumnezeu în porunca a II-a!

Să nu te închini lor, nici să le slujești...” (Facerea 20,5 - Biblia Ortodoxă)

Ți-am citat din Biblia ta, nu din Cornilescu... ”ca să nu... știi tu
ai ocolit frumusel raspunsul la ceea ce te-am intrebat
Reply With Quote
Vechi 19.02.2015, 10:41:05
Igor_Paslusnik's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de stefan florin Vezi mesajul
I-am dat eu răspuns, cu mila Domnului, ca să nu-l mai ocolească. Nu-i greu. Dacă e atent, cu voință, totul devine limpede.

Biblia

Last edited by Igor_Paslusnik; 19.02.2015 at 11:41:55.
Reply With Quote
Vechi 19.02.2015, 12:31:38
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
Nu e cazul, cetățene Muntean! Adevărul e o Persoană, cum am scris.

Căutarea Adevărului se face în Carte, că până acum mi-ați prezentat doar cartea de Povești.
Cine vorbeste, cel care lipeste de Carte, povestile femeii care se vrea proroc si zice ca sunt ale Cartii.

Pai profeteasa voastra e foarte faimoasa pentru cartile de povesti pe care le tipariti la greu, daca sunteti asa mari iubitori ai Cartii si aveti fobii pentru ce este pe alaturi, de ce mai tipariti fituici proaste?

Citat:
”Cercetați Scripturile, că socotiți că în ele aveți viață veșnică. Și acelea sunt care mărturisesc despre Mine.” (Ioan 5,39 - Biblia Ortodoxă)
Pai daca voi ati lua in serios indemnul asta, ar trebui sa va rezumati la Vechiul Testament, ca strict la el se refera indemnul in cauza.

Iar daca vreti sa ascultati de Noul, atunci trebuie sa ascultati si de Biserica cel care l-a intocmit.
Ca daca au avut Duhul Sfant sa-l faca, de ce negati ca ar fi avut Duhul Sfant sa-l talcuiasca?

Ca uite, mai zice ceva Scriptura, dar voi ignoranti grosier:

Citat:
"Și îndelunga-răbdare a Domnului nostru socotiți-o drept mântuire, precum v-a scris și iubitul nostru frate Pavel după înțelepciunea dată lui,
Cum vorbește despre acestea, în toate epistolele sale, în care sunt unele lucruri cu anevoie de înțeles, pe care cei neștiutori și neîntăriți le răstălmăcesc, ca și pe celelalte Scripturi, spre a lor pierzare."
Petru 3:15,16

Deci lamureste-ne si pe noi, cum sa credem ca nu esti unul din acestia care rastalmacesc Scripturile spre a ta pierzare?

Citat:
Adriane, ai doi copii frumoși, să-ți trăiască! Cum te-ai simți dacă ei și-ar limita ”comuniunea” cu tine doar sărutându-ți poza pe tabletă?

Pai ma mir ca tu nu crezi deja asta, ca se limiteaza doar la atat.

Dupa logica ta neoprotestanta, aveti poze deci relatia se limiteaza la pupat poze, ai putea spunea acelasi lucru.
Ar fi la fel de "adevarat".

Last edited by AlinB; 19.02.2015 at 12:39:00.
Reply With Quote
Vechi 19.02.2015, 12:36:50
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
Acum dacă Hristos e Eikon-ul Tatălui și a venit să ni Se arate în așa fel încât să-L vedem în toată splendoarea caracterului Său, la ce mai avem nevoie de niște poze whatever, cel mai probabil inexacte și chiar confuze (confuze pentru reprezintă frecvent cu totul alte persoane)?
Pai aia a vostri care tiparesc poze din astea, i-ai intrebat de ce o fac?

Sau credem ca ipocirizia e o trasatura de caracter recomandata de domnul (pastor) dupa a al sau chip?

Citat:
Dar omule, noi totuși polemizăm aici pe marginea unor poze, nu a Persoanei! Că e Trup sau Duh, nu intrăm în detalii, nu face obiectul acestui topic; reprezentarea Lui pe perete e cea care a iscat discuția. Și nu doar a Lui, ci mai ales a pleiadei de sfinți și sfinți politici (ca să caut un eufemism cât mai adecvat).
Si reprezentarea pe pliantele voastre nu e o problema?
Ah, ca nu are valoare sacra schimba ceva?

Pai normal ca nu are, e un produs sec al imaginatiei, dupa chipul si asemanarea dumnezeului vostru si a evlaviei (inexistente) care o aveti fata de el.
Vechi 19.02.2015, 14:06:26
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Igor_Paslusnik Vezi mesajul
Cuvântul lui Dumnezeu din Biblie, spune povești? E Adevărul.
Domnule Paslusnik, nu te mai simți obligat să răspunzi la postările ce nu-ți sunt adresate, mai ales când le deformezi voit conținutul. Îmi pare rău pentru dumneata, dar deocamdată sunt nevoit să-ți ignor comentariile pentru că sunt total contraproductive și produc doar confuzie. O zi bună și pace!
Nick-ul (CXXVIII), reprezintă a 128-a șansă acordată forumului ortodox de a dovedi că este și creștin. Adică dovedind toleranță chiar când opiniile sunt în dezacord. În definitiv e un forum de discuții, nu un zid la care sunt executați oamenii pentru ideile lor.
Reply With Quote
Vechi 19.02.2015, 14:08:21
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de stefan florin Vezi mesajul
Dar am răspuns deja la această nelămurire. Dumnezeu nu a condamnat faptul că Iosua s-a închinat până la pământ înaintea Lui (subliniez încă o dată: nu chivotului s-a închinat), nici astăzi nu condamnă o asemenea postură în închinare dacă cineva vrea s-o aibă. Dar totuși... să zici că te închini lui Dumnezeu când în realitate te închini înaintea picturii sfântului Constantin (am luat exemplul acesta la ”întâmplare”), săruți poza sf. C-tin, în ziua dedicată special Sfântului Constantin [și Elena] preotul tămâiază icoana sfântului Constantin și te adresezi direct sfântului Constantin (de fapt icoanei lui) rugându-l să se roage pentru tine; asta ce mai e?! În nici un caz închinare adusă lui Dumnezeu!
Acum sper că am răspuns.
Reply With Quote
Vechi 19.02.2015, 14:14:15
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Cine vorbeste, cel care lipeste de Carte, povestile femeii care se vrea proroc si zice ca sunt ale Cartii.
Nu am lipit nimic domnule, am citat chiar din Biblia Ortodoxă, nu am citat din EGW. Ca să fie clar!

Citat:
Pai daca voi ati lua in serios indemnul asta, ar trebui sa va rezumati la Vechiul Testament, ca strict la el se refera indemnul in cauza.
Nu neapărat. Cuvintele lui Hristos au și valoare generalizatoare și profetică, că doar e [și] Profet, nu-i așa? Și de fapt, cine ”mărturisește despre” El mai mult, VT ori NT?

Citat:
Petru 3:15,16
Deci lamureste-ne si pe noi, cum sa credem ca nu esti unul din acestia care rastalmacesc Scripturile spre a ta pierzare?
Cu privire la cuvintele Mântuitorului, ce ar putea fi ”răstălmăcit”, spune dumneata. S-ar putea traduce pe dos, în sensul că Scripturile nu-L mărturisesc pe Hristos? Aceasta ar fi într-adevăr o răstălmăcire spre propria pierzare a celui care vrea să ignore Scripturile și să se ghideze după cărțile de povești (am numit aici acea tradiție ce nu e conformă cu Scriptura).
Revenind la problematica topicului, porunca lui Dumnezeu este răstălmăcită (spre pierzare) de cei care afirmă că trebuie să-ți faci reprezentări și trebuie să te închini înaintea lor și să le dedici slujbe. Exact pe dos, de cum zice porunca! Păi e bine, e frumos?
Reply With Quote
Răspunde