Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Despre Forum > Reguli generale de utilizare a forumului
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 22.01.2015, 13:11:45
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de anita Vezi mesajul
Cu atat mai mult ,noi care suntem mai caldicei nu ar trebui sa hotaram de la noi putere sa ne impartasim fara binecuvantare care se obtine la spovedanie.
Am spus cu binecuvântarea duhovnicului și nu de la noi putere, iar binecuvântarea nu o primești doar la spovedanie.

Citat:
Pentru ca foarte multi crestini sunt autosuficienti ,nu inteleg ca viata duhovniceasca inseamna si o sporire care se vadeste in toate actiunile noastre.
Aici e vina penintentului dezinteresat pe de-o parte, iar pe de altă ține și de duhovnic.

Citat:
Eu nu as da acest sfat mai ales ca foarte putini parinti recomanda aceasta ,
Eu nu am sfătuit pe nimeni. :)))

Citat:
unul fiind trait in Occident si doar sf.Nicolae Cabasila sa zicem ca recomanda la fel dar el a trait cu sute se ani in urma.
Acum câteva sute de ani tot omeni erau, nu "zburători" sau oameni care levitează.

Citat:
Daca vrei sa te impartasesti des te poti spovedi inainte.
De acord. Dar să știi că spovedania nu este o taină prin care primim bilete pentru împărtășire. Sper că ești de acord cu mine.

Citat:
Duhovnicul meu recomanda impartasanie odata pe luna ,el fiind preot mirean.
Eu cred ca are motivele lui ca altfel ne chema mai des la spovedanie.In cazuri rare ,de boli grave sau alte ispite stiu ca se spovedesc unii saptamanal sau mai des si cred ca atunci isi dezvaluie si gandurile cu care sunt ispititi.
Sunt convins că părintele duhovnic s-ar bucura să vă vadă mai des în fața sf. Potir. El doar v-a impus un minim pe care el îl pretinde, acel minim cerut de canoane. Cred că mulți duhovnici merg pe această linie (eu personal cunosc). Aceasta cred că e calea de mijloc.

Last edited by ovidiu b.; 22.01.2015 at 14:19:55.
Reply With Quote
Vechi 22.01.2015, 14:18:31
anita anita is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu b. Vezi mesajul

Sunt convins că părintele duhovnic s-ar bucura să vă vadă mai des în fața sf. Potir. El doar v-a impus un minim pe care el îl pretinde, acel minim cerut de canoane. Cred că mulți duhovnici merg pe această linie (eu personal cunosc).
Nu cred ,ca altfel parintele ar recomanda o impartasanie mai deasa.Se poate ajunge la o banalizare a sfintei Impartasanii ,in cazul nostru ,al celor care traim in lume si nu avem permanent constiinta unui Dumnezeu viu ,omniprezent.
Stiu ca recomanda saptamanal in cazuri mai rare .eu stiu cazul unui prunc ce avea niste probleme de sanatate si care s-a vindecat .
Reply With Quote
Vechi 22.01.2015, 14:37:06
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
Nu cred ,ca altfel parintele ar recomanda o impartasanie mai deasa.
Se poate ajunge la o banalizare a sfintei Impartasanii ,in cazul nostru ,al celor care traim in lume si nu avem permanent constiinta unui Dumnezeu viu ,omniprezent.
Stiu ca recomanda saptamanal in cazuri mai rare .eu stiu cazul unui prunc ce avea niste probleme de sanatate si care s-a vindecat .
Anita, părintele se împărtășește săptămânal? Eu cred că da. Atunci acesta ar trebui să fie modelul nostru. Însă nu ține numai de el, ține și de noi. Apoi, eu cred că și el trăiește în lume și are aceleași ispite ca și noi sau poate chiar mai mari. Diferența teoretică dintre noi și el este că el ar trebui să știe mai bine se păzească de aceste ispite. Sper să nu mă înțelegi greșit, adică că nu aș fi de acord cu ceea ce face. Ultimul cuvânt tot sfinția sa îl are, doar cu binecuvântarea lui ne împărtășim.

Last edited by ovidiu b.; 22.01.2015 at 14:45:50.
Reply With Quote
Vechi 23.01.2015, 10:53:10
anita anita is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:

De acord. Dar să știi că spovedania nu este o taină prin care primim bilete pentru împărtășire. Sper că ești de acord cu mine.
Tocmai legat de aceasta ,parintele meu duhovnic ne spovedeste dar nu da binecuvantare de impartasanie daca am mai fost cu o saptamana inainte
Citat:

Sunt convins că părintele duhovnic s-ar bucura să vă vadă mai des în fața sf. Potir. El doar v-a impus un minim pe care el îl pretinde, acel minim cerut de canoane. Cred că mulți duhovnici merg pe această linie (eu personal cunosc). Aceasta cred că e calea de mijloc.
Asa e ,el merge pe calea de mijloc
Reply With Quote
Răspunde