Citat:
În prealabil postat de anita
Cu atat mai mult ,noi care suntem mai caldicei nu ar trebui sa hotaram de la noi putere sa ne impartasim fara binecuvantare care se obtine la spovedanie.
|
Am spus cu binecuvântarea duhovnicului și nu de la noi putere, iar binecuvântarea nu o primești doar la spovedanie.
Citat:
Pentru ca foarte multi crestini sunt autosuficienti ,nu inteleg ca viata duhovniceasca inseamna si o sporire care se vadeste in toate actiunile noastre.
|
Aici e vina penintentului dezinteresat pe de-o parte, iar pe de altă ține și de duhovnic.
Citat:
Eu nu as da acest sfat mai ales ca foarte putini parinti recomanda aceasta ,
|
Eu nu am sfătuit pe nimeni. :)))
Citat:
unul fiind trait in Occident si doar sf.Nicolae Cabasila sa zicem ca recomanda la fel dar el a trait cu sute se ani in urma.
|
Acum câteva sute de ani tot omeni erau, nu "zburători" sau oameni care levitează.
Citat:
Daca vrei sa te impartasesti des te poti spovedi inainte.
|
De acord. Dar să știi că spovedania nu este o taină prin care primim bilete pentru împărtășire. Sper că ești de acord cu mine.
Citat:
Duhovnicul meu recomanda impartasanie odata pe luna ,el fiind preot mirean.
Eu cred ca are motivele lui ca altfel ne chema mai des la spovedanie.In cazuri rare ,de boli grave sau alte ispite stiu ca se spovedesc unii saptamanal sau mai des si cred ca atunci isi dezvaluie si gandurile cu care sunt ispititi.
|
Sunt convins că părintele duhovnic s-ar bucura să vă vadă mai des în fața sf. Potir. El doar v-a impus un minim pe care el îl pretinde, acel minim cerut de canoane. Cred că mulți duhovnici merg pe această linie (eu personal cunosc). Aceasta cred că e calea de mijloc.