![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Macar gandesc cu capul lor nu folosesc sabloane. Adica asta cu ateul care ajunge ateu pentru ca invata carte in timp ce credinciosul face barcute si avioane din caiete nu am mai auzit-o pana acum...decat de vreo 100 de ori. :)
E drept ca nu prea se verifica atunci cand ii iei la bani marunti, dar asa, cand citesti prima data cum a ajuns ateul ateu, e impresionant. :) |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Off... |
|
||||
|
||||
![]()
Vezi? Si traiesti intr-o tara cu 85% ortodocsi.
Totusi ai avut libertatea sa devii ateu. Asa e crestinismul: ofera libertate omului. Chiar Evanghelia spune: "veți cunoaște adevărul, iar adevărul vă va face liberi". Cunoasterea adevarului aduce libertate in tarile crestine. Dar in tarile islamice si atee este teroare. Teroare fizica in cele islamice si teroare psihica in cele atee. Parintii atei provoaca adevarate traume copiilor lor prin ridiculizarea a tot ce este adevarat. Cati copii crescuti intr-o familie de atei din Suedia devin ortodocsi? Niciunul. De ce? Pentru ca Ateismul = Indoctrinare Pe cand Crestinismul = Libertate |
|
||||
|
||||
![]()
Ti se par multi ateii aia care sa nu se ia e tine ca esti religios? Nu, sunt multi cei care se iau te tin ca esti religios. Ateii nu au nici o problema cu faptul ca esti religios, atata timp cat nu incerci sa ii convingi sa creada. Ei nu cred si atat, dar daca tu crezi, pe ei nu ii afecteaza, nu ii deranjeaza si incearca sa te schimbe. Cati din astia cunosc? Ca eu fff putini. In chimb stiu multi nti-tei care se cred atei.
Daca eu cred, in Dumnezeu si el crede in Dumnezeu si in Iisus si in binele si iubirea propovaduite de Iisus si in minunile lui Iisus, prin ce ne diferentiaza asa de mult numele religiei? Ah, ca ei nu au aia si ai-lalta, ca nu se inchin la icoane ca nu le e plin calendarul de sfinti, ca nu oricine care nu se descompune (si evntual miroase a mir) devine sfant la ei? Ca nu sunt exact ca ortodocii (daca erau, se numeau si ei ortodocsi)? De aia nu ne casatoresc in biserica decat daca se converteste la ortodoxie?! Mie mi se pare nebunie. Mai bine ii lasi in pacat decat sa-i casatoresti? Bravo! Iubire de oamni, ce sa zic... de parca religia ne diferenteaza unii de altii, ca nu tot oameni suntem toti... Stiti ce e intresant? La reformati, n-o sa vezi in biserici nimic suflat cu aur si haine cu fir de aur si cruci groase de aur si altele asemenea. Ei cum de pot pastra simplitatea, care era propovaduita de de Iisus si de Apostoli? Cum se face ca mai marii din ortodoxie si bisericile sunt pline de icoane aurite, cruci de aur, straie cu fir de aur, toate sclipitoare si scumpe? Banii folositi pentru toate alea, din toate bisericile, cred ca ar hranii saracii Romaniei o vreme... nu zic ca preotul nu trebuie sa se diferentieaze cumva de mireni, nu zic ca bisericile sa fie darapanate, dar nu cred ca ar strica cumpatarea in cazul asta... In fine, nu am nimic cu Sfanta Liturgie la care imi face placere sa asist, nu am nimic cu cantarile bisericesti, cu rugaciunea, dar ma deranjeaza aspectul material al bisericilor ortodoxe si nu numai. Ma deranjeaza ca preotul predica despre cumpatare si saracie, dar daca te uiti in jur vezi numai lucruri scumpe in incinta bisericii. Asta e deranjant si motivul e simplu...cu acei bani se putea da de mancare celor care nu au, se puteau cumpara rechizite copiilor sarmani, se puteau fapte bune, concret.
Zambeste, maine poate fi mai rau. Iarta, maine poate ai tu nevoie de iertare. Iubeste si nu astepta nimic in schimb. Daruieste si vei primi la randul tau. Traieste ca si cum ar fi ultima ta zi de viata. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Cestinismul e libertate, adevarat, dar daca, Doamne fereste, copilul tau ar deveni ateu la, sa zicem, 11 ani, i-ai oferi acea libertate sau ai incerca sa-l fortezi sa creada? Indoctrinare poate fi orice, absolut orice... ateismul, crestinismul, ambele pot fi indoctrinare daca i le bagi pe gat cuiva, mai ales daca acei/acei cuiva inca nu posibilitatea de a face o alegere reala, bazata pe experienta lui/ei. Pana la urma tot de om depinde...accepti libertatea celuilalt sau incerci sa il faci sa creada cum crezi tu? Mai ales daca e vorba despre propria familie, e cu atat mai greu probabil, ca crestin practicant, sa vezi cum copilul tau devine/este ateu. Probabil si inversa e valabila.
Zambeste, maine poate fi mai rau. Iarta, maine poate ai tu nevoie de iertare. Iubeste si nu astepta nimic in schimb. Daruieste si vei primi la randul tau. Traieste ca si cum ar fi ultima ta zi de viata. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Asa se procedeaza: Creste copilul. Cand incepe sa puna intrebari despre lume, ii dai o enciclopedie. Cand merge la scoala, invata despre aceste lucruri (inclusiv istoria religiilor). Consideri o enciclopedie ca fiind o carte de indoctrinare? Hai sa definim indoctrinarea. Indoctrinarea sunt ideile si informatiile pe care nu ar trebui sa le critici si sa le treci prin filtrul gandirii. Dar daca copilul asimileaza ce este intr-o enciclopedie (care este bazata pe observatii naturaliste, din viata reala, cu dovezi solide), nu este numita indoctrinare, deoarece copilul poate foarte bine sa critice acele informatii, si eventual sa i se explice cu dovezi solide de ce este asa. Exista si indoctrinare ateista, da. Pe vremea comunismului asta se facea, o metoda complet gresita. De aceea a si esuat in mod spectaculos. Dar faptul ca Suedezii isi educa copiii in conformitate cu realitatea dovedita nu este indoctrinare. Din cate vad eu, ei au unul din cele mai inalte standarde de viata din lume, si sunt printre cele mai fericite popoare. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Dar a ramas vreunul din noi fara aur sau bani prin casa ajutandu-i pe altii si acum se ofera sa topeasca aurul din biserici ? Faptul asta nu te deranjeaza ? Ca tu mananci pana te saturi si apoi socotesti cate lucruri ai face cu banii altora ? Ca toti facem acelasi lucru, si pe urma aratam cu degetul spre preoti si biserici, de parca daca exista o icoana suflata cu aur sau mai stiu eu ce alt obiect sau o constructie impunatoare e a popii, o ia el si o poarta de gat sau traieste acolo impreuna cu preoteasa. Sa-mi zici cand ai ramas fara bani ajutandu-i pe ceilalti. Apoi putem discuta si despre "averea bisericii". Cat priveste casatoria in biserica, cum sa-i unesti pe doi oameni de vreme ce unul dintre ei refuza ? Din nou, doar pentru ca tu consideri cununia ca o apa de ploaie, e ca si cum ti-ai face un tatuaj, nu prea esti de acord dar de dragul lui sau de dragul ei il fac, doar pentru motivul asta, in loc sa intelegi ca ceea ce crezi tu e nebunie, le ceri tuturor celorlalti sa accepte ca asta e normalitatea. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Iar sabloane peste sabloane peste sabloane. E si normal ca aia care s-au vandut deja satanei sa traiasca mai bine. Oricine a citit orice despre pactul cu diavolul intelege lucrul acesta, ca iti ofera anumite beneficii materiale in schimbul sufletului. ![]() https://www.youtube.com/watch?v=R8rnMc22AG8 Scopul religiei nu este sa te faca sa traiesti mai bine ci sa te faca sa traiesti. Despre fericire...si mai fericiti sunt cei din nuvela Brave New World. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Si eu ii ajut pe altii cum pot si cu ce am; de ce nu ii ajuta si biserica, concret si material, ca nu iti trece de foame doar cu o Liturghie, nu iti trece de foame cu cuvinte frumoase; ca sa treaca de foame mai trebuie si mancare; de ramas fara bani raman oricum dupa o jumatate de luna, ca n-am cum altfel, si daca e sa dau, eu chiar dau MANCARE si HAINE, nu dau bani. Dau din ce am, ca din ce nu am, nu am cum sa dau. Si arat cu degetul catre cei care cer saracie sau modestie in cel mai bun caz si au prea mult, doar n-oi arata cu degetul pe cei care ai si cred ca toti ar trebui sa aiba; ar fi culmea. Si aici ma refer doar la o parte din lacasuri de cult si preoti; stiu si preoti care nu stau in palate, preoti care au deschis si o cantina a saracilor si impreuna cu comunitatea, ofera o masa calda oamenilor care nu au emnca; ei, sunt demni de lauda si a, ei, din partea mea, pot sa aibe tot aurul din lume; ei chiar ajuta si concret pe cei nevoiasi; oameni nevoiasi gasesti la toate colturile, pe unii ii vzi ca trec zi de zi pe langa tine si habar nu ai ca abia supravietuieste; doar tristetea si disperarea de pe privire reusesc sa arata ca nu e in regula omul respectiv. Dar azi daca esti sarac esti exclus, esti judecat, ramai singur... Noroc ca mai exista oameni si comunitati carora inca le mai pasa. Da, Dumnezeu exista, si lucreaza SI prin acei oameni; oameni cu suflete mari, oamni ca mine si ca tine, oameni infinit mai sus pe scara duhovniceasca decat mine si incerc si eu sa le urmez exemplul. Nebunie, ne-nebunie, asta cred, si da atata timp ca ma rog la acelasi Dumnezeu la care se roaga si reformatul, catolicul, lutheranul, da, ma astept sa fie primiti la ortodocsi in biserica. Ei pot sa faca asta fara sa-ti impuna sa te botezi in religia lor, cum de ortodocsii nu pot? E acelasi Dumnezeu, acelasi Iisus, aceeasi Fecioara Maria, acelasi Sfant Stefan etc; cat timp ai puncte comune cu cineva, multe puncte comune, frumos ar fi sa il accepti, mai ales cand ceea ce te diferenteaza pe tine nu te afecteaza, pentru ca tu ai (de obicei la celelalte confesiuni lipseste ceva; tu, ca ortodox le ai). De ce nu ai cununa in Biserica un reformat care accepta Tainele (singurul lucru care nu il poate acceptasunt icoanele si ruga la icoane) dar pur si simplu nu vrea sa isi scimbe botezul care l-a primit de copil?
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Scuzati-ma, dar cred ca gresiti, Biserica nu ia locul guvernului, de saracii Romaniei trebuie sa se ocupe guvernul pentru a schimba politica economica, ca doar nu o tine Biserica in spate toata tara cu haine si mancare. Biserica sa stiti ca ajuta dar fara sa trambiteze, fara laude, TV etc. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Nunta mixta - care sunt problemele? | Ciprian Mustiata | Secte si culte | 100 | 04.05.2013 13:31:46 |
Nunta | honney | Nunta | 27 | 27.04.2011 19:25:22 |
nunta | cojanete | Nunta | 3 | 24.03.2010 11:31:35 |
nunta | killerandrew | Nunta | 5 | 07.07.2009 12:55:29 |
casatorie mixta, rog raspuns de la preot, daca se poate | lumar | Nunta | 5 | 13.10.2008 20:29:10 |
|