![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Daca umanitatea trebuie pedepsita juridic de faradelegile sale, ce a facut Iisus e oribil. Sau e moral sa salvezi oameni, sau nu. Fie planul original al lui Dumnezeu de pedepsire e drept, sau consecinta mortii lui Hristos este. Nu pot fii amandoua in acelasi timp. Ca sa dau un exemplu, folosind analogia ta cu procesul. Sa zicem ca umanitatea e partidul nazist in timpul celui de-al doilea Razboi Mondial. Bat, fura, ucid, distrug(ca daca e sa ne calauzim dupa ideea de ofensa infinita, fiecare om e un Goering teologic). Buuun. In final, sunt infranti, si cei vinovati trebuie sa ajunga in fata tribunatului de la Nurenberg. Si Judecatorul zice: "Goering, esti vinovat de mii de capete de acuzare de ucidere, furt, crime impotriva umanitatii, etc.". "Dar stai, ajung eu in fata plutonului de executie in locul tau." Pe langa faptul ca pare psihologic vorbind, cam bipolara toata treaba, nu schimba absolut nimic. Pe langa faptul ca, juridic vorbind, e echivalentul a ce faceau monarhii in Evul Mediu, odraslelor razgaiate, batand copilul servitorului "ca sa inteleaga printul ce pateste"(tot razgaiat ramanea), Goering tot a orchestrat Holocaustul. Crimele sale au ramas. El nu numai ca ar merita sa putrezeasca in inchisoare, el TREBUIE sa putrezeasca in inchisoare pentru ce a facut. AR FII DE NECONCEPUT SA AJUNGA IN LIBERTATE. Nu de versetele am eu problema, cand consider ca toata viziunea ta pleaca de la o premisa proasta. Citat:
P.s.: Calvin macar recunoastea macar ca implicatiile ideilor sale erau oribile, dar zicea ca asta i-a dat. Citat:
Dar ca sa lamuresc subiectul, da, Dumnezeu ne mantuieste, nu actiunile noastre, care sunt niste stradanii anemice si netrebnice, dar nu as tranforma totul intr-un simplu contract telepatic. Ca sa fac analogie, tot doctorul te vindeca, pana la urma, nu tu, dar daca mananci fara sare, si bei suc de portocale, si faci putin sport, doctoria actioneaza mai bine Daca la matemica prima formula pe care o intelegi din lucrare e gresita, poti sa presupui ca si restul e plin de greseli. Asta fac oamenii, cand nu ai informatii destule, presupui. Ca sa fim seriosi, nu i-ai citit. Imi rezerv dreptul de a fii sceptic. Nu e vorba ca nu esti 24/7 pe aici. Dar daca tot faci raspunsuri imense, cand vrei, da si tu o lamurire, cand pomenesc de pastorul lui Hermas, de ce credinta ta sola scripturista, care zici ca era in crestinismul timpuriu, seamana izbitor de mult cu o lucrare aparuta abia in secolul XI, lucruri d-astea.
Every point of view is useful, even those that are wrong - if we can judge why a wrong view was accepted. Last edited by Patrie si Credinta; 01.03.2014 at 01:00:28. |
|