Citat:
În prealabil postat de Daniel_Ortodox
Deci DE CE SECTARII sau ERETICII SE NUMESC SFINȚI ? Dacă Hristos a venit pentru păcătoși și pentru bolnavi ? Răspunde te rog.
|
Protestantii cred ca toti crestinii sunt sfinti doar dupa ce au fost spalati de orice pacat prin sangele lui Hristos, nu inainte.
Citat:
Să te numești sfînt e mîndrie !
|
Asa e. Daca spui asta uitandu-te spre tine, pentru a te lauda. Neprihanit e tot acelasi lucru ca si sfant. Deci a te numi neprihanit prin meritele lui Isus, nu prin meritele tale, nu e o lauda de sine, ci o lauda pentru Isus. 2 Corinteni 5:21 "Pe Cel ce n-a cunoscut niciun păcat, El L-a făcut păcat pentru noi, ca noi să fim neprihănirea lui Dumnezeu în El."
Citat:
Slavă Domnului că ești de acord cu învățătura CREȘTINEASCĂ, cea fără erezie.
Nu, eu nu am aură, ca sfinții pictați în Sfintele Icoane, care vor judeca lumea, conform Scripturii, dar acea aure trebuie să o dobîndim !
Curățirea, luminarea și îndumnezeirea.
Ereziile protestante nu au nevoie de așa ceva, pentru că nu se vor mîntui.
IEȘI DIN EREZIILE PROTESTANTE, CĂ NU TE VEI MÎNTUI ! ȚINE MINTE, NU TE VEI MÎNTUI.
|
Esti penibil de nesimtit cand spui lucruri de genul acesta. Ai prea multa mandrie in tine incat nu esti in stare sa recunosti ca ai gresit?
Eu am zis ca Harul este un dar de la Dumnezeu, si nu o aura sau vreo lumina care poate fi vazuta cu ochiul.
Tu ai zis ca Harul este aura si lumina de pe fata lui Isus
Ceea ce se spunea Sf. Simeon Noul Teolog este destul de asemanator cu ceea ce am zis eu, dar tu nu ai fost de acord cu mine, ci ai continuat sa afirmi ca Harul este aura sau lumina pe pe fata lui Isus, cand chiar si acela pe care l-ai citat a spus foarte asemanator cu ceea ce am zis eu.
Cata incapatanare, cat orgoliu in tine...
Asta imi arata ca chiar si in situatia in care iti dovedesc 100% ca am dreptate, tu tot nu o vei recunoaste niciodata. Fara suparare, dar esti ciudat.
Citat:
Copilaș, ereziile protestante nu sunt primele pe care le-a biruit Biserica, în fiecare secol creștin, din secolul 1, 2, 5, 12, 17, 21, au existat cel puțin un curent eretic.
Începînd din Biblie, primul eretic, Simon Magul, care vroia să cumpere harul. Ca și penticostalii, care cred ei că au har, s-a coborît "duhul", le-a dat grăirea în limbi, cînd spune că "darul limbilor va înceta" (I Corinteni 13, 8) și alte daruri le-a mai dat "duhul", dar duhul demonilor.
Revin la subiect, Biserica s-a luptat cu multe erezii, arianismul, nestorianismul, pnevmatomahii, monofiziții, origenismul, iconoclasmul, papistașii, și în Hristos Iisus, le-a biruit pe toate, doar că unii eretici biruiți, nu au vrut să audă Adevărul și au continuat ereziile. Ei bine pentru aceia, ereticii care au continuat ereziile, deși Biserica le-a arătat Adevărul, este Matei 7, 21-23, așa au spus Sfinții Părinți, în secolele 1-8, care deși s-au rugat la Dumnezeu și au zis "Doamne Doamne", tot au lucrat fărădelegea (erezia), și nu au urmat lui Hristos, ci hristoșilor mincinoși, care spune că vor veni. Păi au venit, ca să piardă și pe cei aleși (creștinii), în ereziile hristoșilor mincinoși.
SĂ VI ACASĂ DRAGUL MEU ! ÎN CREȘTINISM, NU ÎN EREZII.
|
Eretici sunt aia care ignora Biblia si se incred orbeste in invatarurile lui X-ulescu, cand Pavel a zis ca daca cineva va va vesti o Evanghelie diferita de cea vestita de noi, sa nu ii ascultati. Biblia e infinit mai mare si mai importanta decat ceea ce crede sfantul x.
1 Corinteni 13:8 nu spune ca vorbirea in limbi a incetat, ci ca va inceta intr-o zi. Cunostiinta a incetat? Nu. La fel e si cu vorbirea in limbi.
Citat:
Copilaș, tu ai văzut cum arată oasele unui cadavru obișnuit și oasele neputrezite ale unui sfînt ? Ce culoare, ce miros, ce densitate, unele față de altele ? Nu ai văzut. Pentru că nu ești creștin. Martirii Bisericii Creștine, ce erau uciși pentru Hristos, aproape toți au fost cinstiți de Hristos prin neputrezirea trupului și a oaselor lor sfinte. Eretici, n-au de unde să știe așa ceva. Protestanții nu existau în secolele alea, au venit abea în secolul 15, cu Luther, care s-a apucat și a scos cărți din Biblie, și i-a scos și Dumnezeu lui, partea din Rai, și tuturor celor îi urmează.
Deci Sfintele Moaște, ale Sfinților, sunt de două tipuri, care Dumnezeu permite să se despară, anume capul, degetele, acelea sunt de obicei Sfintele Moaște care au oase neputrezite, apoi Sfinte Moaște întregi, care Dumnezeu nu a permis să se despartă, care au și trupul neputrezit, nu numai oasele neputrezite. Acelea de obicei, sunt în Sfinte Racle mari, în Sfinte Biserici sau Sfinte Mănăstiri mari, pentru a arăta cinstea locului, unde Hristos alege să fie slăvit.
|
Te-am intrebat "Moastele nu au putrezit deloc?" si tu ai raspuns "Nu, moastele nu au putrezit". Si daca te uiti la poza aia si pe urma te uiti in oglida, cred ca o sa observi niste diferente destul de mari, asa ca DA, moastele au putrezit, cel putin pana la un anumit nivel. Deci iarasi ai mintit cand ai zis ca nu au putrezit deloc. Recunoaste ca ai mintit, ca altfel o sa minti iarasi. Asta e viata ta de crestin adevarat? Din minciuna in minciuna?
Si mumiile egiptene sunt neputrezite, exista diferite substante care protejeaza pana la un anumit grad descomunerea, de unde stii ca nimeni nu le-a dat cu substante similare acelora care au fost folosite pentru mumii? Unde a zis Isus ca trupul credinciosilor nu vor fi descompusi? Alt mit/obicei de-al vostru.
Daca prin protestanti te referi la oameni care credeau ca mantuirea este doar prin credinta, si ca faptele sunt consecintele credintei adevarate, atunci trebuie sa te informez, nu ca nu stiai deja, de Clement, de Augustin, si alti pe care ortodocsii ii considera sfinti.
|