Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 06.12.2013, 14:25:23
Barsaumas
Guest

Implicit Bogdan, la noi, oamenii, fiind "cazuti", multimea e intotdeauna mai aproape de animal

Citat:
În prealabil postat de bogdan81 Vezi mesajul
Cat era de bun si de profund un preot precum parintele Galeriu.
Cand vorbea te incalzea cu dragostea lui si te coplesea cu profunzimea lui, asemenea sfintilor parinti.
Dar poporul nu vorbeste despre asemenea oameni, precum parintele Galeriu.
Poporului ii plac latraii, cei care urla, abereaza, care combat bine si tare.
Astia sunt modele pentru popor.
Nu zic eu bine: "fida latrans"? De aceea eu sunt sceptic privind "evlavia populara". Insa, ceea ce e jegos de-a dreptul, e ca de unii pe care vor multimile sa ii vada canonizati, nu te poti lua, nici la modul constructiv in idei-decent in exprimare, ca sar istericele si fanaticii pe tine "te iei de parintele nostru?", si poti fi chiar banat pe forum. Asa ca eu prefer sa cinstesc ca Sfinti pe cei mai vechi si "verificati" deopotriva prin eventualul martiraj, ci t si prin "consensus patrum" din predicile si scrierile lor. Uite, am mare evlavie la Sfintul Nicolae, cel cinstit astazi, la Sfintul Mare Mucenic Mina, la Sfintul Nectarie (care a salvat, slavite sa ii fie amintirea si pomenirea, mai multi oameni decit zeci de mii de medici), la Sf. Arhidiacon Stefan, etc. Insa sfinti "politici" precum "antoniap" aia care a omorit soldatul imperial bizantin (care soldat executa doar un ordin) tragind scara de sub el, "soldatul rus omorit de ceceni", si altii, am rezerve categorice.
Vreau sa fie foarte clar: nu insult pe nimeni, dar mi-e imposibil sa nu suprapun ce am invatat la etologie, despre semnificatia banala aurletului/latratului de la canide (hau-haua-hau, "ne aparam teritoriul") cu genul asta de "evlavie" prosteasca: "hau-hau, ne aparam credinta, voi nu il cinstiti pe parintele X, sunteti draci fara coarne, etc.". Nu stiu daca e clar ce am vrut sa transmit. Sper ca s-a inteles corect.
Vechi 06.12.2013, 14:54:45
iuliu46 iuliu46 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.12.2011
Religia: Ortodox
Implicit

In Ortodoxie singurii infailibili sunt cei despre care eu cred ca-s infailibili, restul sunt fie prosti fie tacaniti.
Dar daca tu, cel care imparti oamenii in normali si tacaniti esti tacanit si judeci lucrurile pe dos ? Cum verifici asta ?
Te-a luat pe tine la bataie Parintele Amfilohie ? Daca nu, poate a gresit ca nu te-a luat. De unde ideea asta ca daca unul chiar crede in ceea ce spune si vorbeste cu pasiune e sarit de pe fix ? Daca te-ai obisnuit tu cu oameni politicosi care nu te privesc niciodata in ochi ?

Vorbeste unu despre legea morala "bisericeasca " cica. Adica un lucru nu se poate intampla ca biserica cica lucreaza dupa alte legi, in timp ce noi suntem argati la stat si nu avem voie sa ne conducem vietile dupa aceeasi lege "morala bisericeasca ". Si altii ii mai tin si isonul ca cica vorbeste logic.

P.S : Iisus nu a indemnat la revolte, asta e clar. Asta nu i-a impiedicat pe altii sa-l acuze de asta si nu a impiedicat declansarea celei mai mari revolte cunoscuta pana in prezent. Sigur ca daca te uiti pe National Geographic o sa vezi ca primii crestini erau un fel de teroristi tacaniti, iesiti din tiparele unei societati asezate, care nu-si doreau decat sa moara. Ca dracul foloseste uneori acelasi discurs. Important e ca ala care casca gura sa inteleaga ca el trebuie sa stea linistit la locul lui, ca are statul grija de tot. Ai grija sa nu te deosebesti cu nimic de ceilalti oameni, indivizii sunt periculosi, colectivismul este calea de urmat. Altfel cineva ar putea crede ca vrei sa-l iei la bataie, sau vrei sa subminezi autoritatea statului.
Vechi 06.12.2013, 14:55:06
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
Probabil ca si calugarul din videoclipul postat de tine ar fi considerat de catre unii gen antonia si bin000 un mare duhovnic.
La fel ca si Amfilohie Branza care mai are putin si sare la bataie, asa predica.
Nu mai vorbesc de enormitatile pe care le spune.
E trist ca oameni ca astia ajung sa fie considerati repere si mari duhovnici.
Inca o data se vadeste ce fel de criterii are poporul cand apreciaza sau nu un om.
Mare duhovnic nu, ca n-are mare chestii la activ care sa poata fi exploatate de marketingul cipofob, dar un reper din pacate, da.

Iar pentru unii, doar faptul ca are iz de mare anti-ecumenist, e suficient ca sa aiba dreptate in tot ce spune si chiar si in prostiile care le spune, sa ii gaseasca in ele o anumita intelepciune, chipurile.
Vechi 06.12.2013, 15:12:41
bogdan81 bogdan81 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.05.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de iuliu46 Vezi mesajul
In Ortodoxie singurii infailibili sunt cei despre care eu cred ca-s infailibili, restul sunt fie prosti fie tacaniti.
Dar daca tu, cel care imparti oamenii in normali si tacaniti esti tacanit si judeci lucrurile pe dos ? Cum verifici asta ?
Te-a luat pe tine la bataie Parintele Amfilohie ? Daca nu, poate a gresit ca nu te-a luat. De unde ideea asta ca daca unul chiar crede in ceea ce spune si vorbeste cu pasiune e sarit de pe fix ? Daca te-ai obisnuit tu cu oameni politicosi care nu te privesc niciodata in ochi ?

Vorbeste unu despre legea morala "bisericeasca " cica. Adica un lucru nu se poate intampla ca biserica cica lucreaza dupa alte legi, in timp ce noi suntem argati la stat si nu avem voie sa ne conducem vietile dupa aceeasi lege "morala bisericeasca ". Si altii ii mai tin si isonul ca cica vorbeste logic.

P.S : Iisus nu a indemnat la revolte, asta e clar. Asta nu i-a impiedicat pe altii sa-l acuze de asta si nu a impiedicat declansarea celei mai mari revolte cunoscuta pana in prezent. Sigur ca daca te uiti pe National Geographic o sa vezi ca primii crestini erau un fel de teroristi tacaniti, iesiti din tiparele unei societati asezate, care nu-si doreau decat sa moara. Ca dracul foloseste uneori acelasi discurs. Important e ca ala care casca gura sa inteleaga ca el trebuie sa stea linistit la locul lui, ca are statul grija de tot. Ai grija sa nu te deosebesti cu nimic de ceilalti oameni, indivizii sunt periculosi, colectivismul este calea de urmat. Altfel cineva ar putea crede ca vrei sa-l iei la bataie, sau vrei sa subminezi autoritatea statului.
Nu l-am cunoscut personal pe parintele Amfilohie. Si nici nu vreau sa-l cunosc.
Mi-a ajuns ce am vazut pe youtube.
Vechi 06.12.2013, 15:15:58
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Mare duhovnic nu, ca n-are mare chestii la activ care sa poata fi exploatate de marketingul cipofob, dar un reper din pacate, da.

Iar pentru unii, doar faptul ca are iz de mare anti-ecumenist, e suficient ca sa aiba dreptate in tot ce spune si chiar si in prostiile care le spune, sa ii gaseasca in ele o anumita intelepciune, chipurile.
Oricum , impartirea asta arbitrara intre traditionalisti si ecumenisti, este de multe ori lipsita de temei. Unii isi fac o mare fala din faptul ca sunt anti-ecumenisti.
Dar poti fi rau, prost, rau-intentionat, ipocrit, tembel (precum Diomid din Rusia care a fost si caterisit ), totul e sa fii anti-ecumenist.
Daca esti anti-ecumenist nu mai conteaza ca nu ai nimic in cap si in suflet.
Vechi 06.12.2013, 15:19:50
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Nu l-am cunoscut personal pe parintele Amfilohie. Si nici nu vreau sa-l cunosc.
Mi-a ajuns ce am vazut pe youtube.
Ar trebui, in realitate s-ar putea sa ti se para mai simpatic, plus ca are o gama de procupari mai larga decat ce ai vazut tu pe youtube.
Vechi 06.12.2013, 15:21:52
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Oricum , impartirea asta arbitrara intre traditionalisti si ecumenisti, este de multe ori lipsita de temei. Unii isi fac o mare fala din faptul ca sunt anti-ecumenisti.
Impartirea asta o fac anti-ecumenistii care vor musai sa vada sange curgand :)

Adevarul este ca exista numeroase pozitii intre extremele care le vor anti-ecumenistii dar ei sunt "ori zici ca noi ori esti dusman ecumenist"

Citat:
Dar poti fi rau, prost, rau-intentionat, ipocrit, tembel (precum Diomid din Rusia care a fost si caterisit ), totul e sa fii anti-ecumenist.
Daca esti anti-ecumenist nu mai conteaza ca nu ai nimic in cap si in suflet.
Sau ca Vladuca anti-vacinistul, dar daca este si antiecumenist, este ok, ba chiar este si "Parinte".
Vechi 06.12.2013, 15:23:31
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de mihai07 Vezi mesajul
Chiar deloc nu ma mir.

Ma intreb doar daca nu cumva datele companiilor nationale de telefonie, care pana la urma sunt filiale a unor mari corporatii, nu sunt regulat exportate in SUA sau nu au angajati in puncte cheie ale accesului la bazele de date care sunt si pe statul de plata NSA.
Vechi 06.12.2013, 15:23:56
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Ar trebui, in realitate s-ar putea sa ti se para mai simpatic, plus ca are o gama de procupari mai larga decat ce ai vazut tu pe youtube.
Adica ce preocupari ???
Vechi 06.12.2013, 15:30:04
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Miha-anca Vezi mesajul
Unde scrie in Biblie, ca e interzis sa fiu pensionara? In schimb scrie ca e pacat sa fie cineva homosexual.
Binenteles n-ai inteles nimic din toata discutia, nu stiu daca are vreo legatura cu varsta si problemele specifice sau reauavointa.

Tind sa cred ca mai degraba cu a doua, pentru ca pe alte topice ceea ce ai scris nu lasa loc pentru astfel de dileme.

Citat:
În prealabil postat de Miha-anca Vezi mesajul
Asa suna sfatul unui ateu, adresat cu "bunavointa" unui crestin-ortodox.
Iarasi o remarca care starneste aceleasi dileme dar inclina si mai mult spre a doua, lipsindu-i orice continut intelectual, singurul scop fiind acela de a face o remarca rautaciuoasa in lipsa unei replici inteligente.

Dar cred ca e o veste buna, daca iti spun ca esti rauvoitoare/rautcioasa nu cred ca te superi, ceea ce nu cred ca s-ar intampla daca ti-as fi pus un diagnostic de retard intelectual.

Last edited by AlinB; 06.12.2013 at 15:36:41.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Ce spuneti de actele biometrice? Daniel777 Stiri, actualitati, anunturi 107 11.10.2010 23:02:47
Despre absurditatea cu pasapoartele biometrice mihailt Generalitati 50 30.09.2009 18:22:02
Ce se incearca cu actele biometrice? mihailt Generalitati 0 15.07.2009 02:30:05
Hotararea Sinodului Bisericii Ortodoxe de Stil Vechi referitor la actele biometrice bunicu Stiri, actualitati, anunturi 2 24.03.2009 11:20:37
Despre actele de identitate electronice si intimitate BogdanF2 Generalitati 0 26.01.2009 20:23:30