Citat:
În prealabil postat de iuliu46
Un crestin nu a vrut sa-si transforme propria pensiune in Sodoma, nici macar pentru o singura noapte. Tu poate ca ai face-o, e problema ta. El nu a vrut, e problema lui. Care e problema ta sau a statului ? Primeste-i tu acasa pe toti daca ti se pare ca ala a gresit, ca e inapoiat sau mai stiu eu ce.
|
Stiu si eu, nu pot sa nu ma gandesc la Lot care isi oferea fiicele virgine pentru a-si proteja oaspetii (care nu stia nici cine sunt) versus bunii crestini de mai sus.
Cum a ramas cu "dispretuieste pacatul, dar iubeste pe pacatos"?
In cazul asta au aruncat in strada pacatosii, nu pacatul.
Citat:
Adica vezi Doamne, astia 40 sunt sariti de pe fix, ca normal ar fi sa accepte orice, ca statul ne vrea binele. Ce conteaza ca sunt 40 sau e unu singur ?
|
Pai probabil ca au o anumita nesiguranta vizavi de influenta pe care o au ca parinti vs. cea pe care o are scoala, caz in care, probabil ca au scrantit-o pe undeva ca parinti.
Conteaza atunci cand punem cifrele unele langa altele sa vedem cat de relevant e statutul de crestin in ecuatia asta sau este de fapt altceva.
Citat:
Important e ca statul asta care ti-a devenit dumnezeu si la care ai vrea sa ne rugam cu totii ii impune aluia cum sa-si educe copilul.
|
Si daca un betiv considera de cuviinta ca un copil nu are ce sa invete la scoala ci trebuie sa ramana pe acasa, stie el mai bine, nu-i asa?
Da, nu's betivi aia, dar betia e doar un exemplu pentru a face defectul din gandirea ta mai evident.