Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 16.09.2013, 23:06:53
laurastifter laurastifter is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.06.2008
Locație: România
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de DragosP Vezi mesajul
Harul lui Dumnezeu e tot una cu Dumnezeu?
Ființa lui Dumnezeu, incognoscibilă, nu poate fi confundată cu energiile Sale. Harul este energia divină necreată, nu însăși Ființa lui Dumnezeu.
V-am răspuns așa, foarte concis, chiar laconic, doar pentru a vă risipi bănuiala că aș confunda Ființa cu harul lui Dumnezeu. Mai departe, putem discuta muult mai mult pe secțiunea de Dogmatică (sunt responsabilă pentru aceste discuții off topic...). :)
Doamne ajută!
"Acesta este unul dintre motivele pentru care eu cred în creștinism: e o religie pe care n-ai fi putut-o născoci." (C. S. Lewis)
Câteva gânduri scrise de mine:
http://www.ortodoxiatinerilor.ro/iis...-duhovniceasca

Last edited by laurastifter; 16.09.2013 at 23:25:31.
Reply With Quote
Vechi 17.09.2013, 00:18:31
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de laurastifter Vezi mesajul
Ființa lui Dumnezeu, incognoscibilă, nu poate fi confundată cu energiile Sale. Harul este energia divină necreată, nu însăși Ființa lui Dumnezeu.
V-am răspuns așa, foarte concis, chiar laconic, doar pentru a vă risipi bănuiala că aș confunda Ființa cu harul lui Dumnezeu. Mai departe, putem discuta muult mai mult pe secțiunea de Dogmatică (sunt responsabilă pentru aceste discuții off topic...). :)Doamne ajută!
Eu n-am bănuieli. "Dar cum ar putea exista florile, natura, științele, fără harul lui Dumnezeu?"
Ceva nu se leagă: ori eu nu înțeleg ce caută fraza aceea în expunerea ta, ori tu ești ușor confuză. Ori e prea târziu.:)
Reply With Quote
Vechi 17.09.2013, 00:24:23
cezar_ioan cezar_ioan is offline
Banned

Data înregistrării: 17.11.2012
Locație: Benidorm, Hotel Bali
Implicit

Dacă te referi la enumerare, cumva, eu cred că Laura nu a voit să repete versul lui Blaga, acela cu buze, flori, morminte etc. Parcă așa era...
Probabil e o enumerare mai puțin riguroasă, mai puțin logicizată și mai degrabă preferențială, emoțional vorbind, referitor de pildă la criteriul frumosului, ori al palpitației vieții etc.

De fapt, ce te-a nedumerit?..:)
Reply With Quote
Vechi 17.09.2013, 00:28:17
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Implicit

Păi argumentează ușor panteist dar se întreabă ce ne-am face fără harul lui Dumnezeu.
Reply With Quote
Vechi 19.09.2013, 09:14:46
fallen fallen is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.03.2011
Locație: bucuresti
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru fallen
Question biserica si ..."comportamentul addictiv"

Am intalnit urmatoarea situatie : un om sufera de o "dependenta" sau mai multe (ori bea,ori joaca, ori merge la femei), ori pur si simplu practica un sport si dintr-un motiv sau altul nu-l mai poate practica, ori e dependent de munca si ramane fara job, ori e dependent de o relatie care nu mai merge, deci e intr-un moment de criza existentiala, si descopera biserica. Dar el de fapt nici nu prea crede, nici nu se roaga, mai si injura, in timpul liber, chiar huleste, deznadajduieste, uraste pe ceilalti ca are mereu impresia ca il ataca, insa merge la biserica doar pentru a incerca sa umple un gol, in timp, spatiu si suflet. Daca cineva sau ceva il impiedica sa ajunga acolo, chiar oferindu-i alternativa de petrecere a timpului, omul dezvolta simptome identice cu cele de sevraj. Ce e de facut in atare situatie? Sa mai mearga sau nu, pentru ca ii incurajeaza comportamentul addictiv?
Daca o mama are un copil care plange ca vrea in fiecare duminca la biserica, chiar si cand nu se poate (boala, frig, plecare, etc) ce ar trebui sa faca parintii pentru a preveni aparitia unui astfel de comportament addictiv? (probabil cei care plang pentru asta, plang si sufera pentru orice nu pot avea/face la un moment dat)
Reply With Quote
Vechi 19.09.2013, 15:30:45
cezar_ioan cezar_ioan is offline
Banned

Data înregistrării: 17.11.2012
Locație: Benidorm, Hotel Bali
Implicit

Citat:
În prealabil postat de fallen Vezi mesajul
Daca o mama are un copil care plange ca vrea in fiecare duminca la biserica, chiar si cand nu se poate (boala, frig, plecare, etc) ce ar trebui sa faca parintii
Să dea slavă lui Dumnezeu, neîncetat, că le-a trimis un sfințișor în casă!

(Restul e doar frica lui Petru când pășea pe mare...)
Reply With Quote
Răspunde