![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Păi eu înțeleg că îl ascultăm necondiționat pe duhovnic, ca intermediar între noi și Dumnezeu. Față de alți oameni, e recomandabil să avem discernământ.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
(Nu stim noi cum vrea Dumnezeu sa ne vorbeasca.) Urmam exemplul lui Avraam sau ne impotrivim?
Last edited by florin.oltean75; 05.06.2013 at 19:26:41. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Partea noastră este să trăim după poruncile lui Dumnezeu, în ascultare față de duhovnic și să luptăm împotriva păcatului. Astfel mintea noastră se curățește și poate discerne mai bine ce și pe cine să asculte. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
pentru ca in principiu sunt doar doua: cand Dumnezeu iti cere sa actionezi in conformitate cu "bunul simt" si stim raspunsul: 'e firesc sa ascult pentru ca am discernamant' si cand iti cere sa nu actionezi conform "bunului simt" (cazul Avraam). De ce obedienta lui Avraam este virtuoasa?
Last edited by florin.oltean75; 05.06.2013 at 20:07:56. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ipotezele în care vă pierdeți sunt acelea că Dumnezeu vă va vorbi prin x sau y. Eu mi-am spus părerea anterior. Vă urez succes în alegerile dvs. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Unde scrie ca "a fost convins de invierea fiului sau"? Si chiar daca este precum spui, este un non-sens sa omori pe cineva pentru a fi inviat. Virtutea ascultarii in acest caz isi pierde semnificatia. Pentru ca prin “convingerea ta” astepti o decizie favorabila tie! Nu spui “fie ce o fi – poate nu doresti Doamne sa-l invii – Fie precum vrei!” Este ca si cum ai trisa la un examen, la care deja ii stii rezultatul si iti joci convingator rolul de elev care raspunde constiincios la intrebarile profesorului. Virtutea care este testata este "obedienta" - nu convingerile, asteptarile sau sperantele. Oricum, nu stiu care este diferenta intre 'virtute' si 'virtute teologica'...??
Last edited by florin.oltean75; 05.06.2013 at 20:45:33. |
|
||||
|
||||
![]()
Annyta, ceea ce vrem sa elucidam este de ce obedienta impotriva ratiunii firii este in anumite cazuri virtuoasa, nu importa daca este sau nu intermediata de agent.
|
||||
|
||||
![]()
Cati demoni sunt si nume au?