![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Unde scrie ca "a fost convins de invierea fiului sau"? Si chiar daca este precum spui, este un non-sens sa omori pe cineva pentru a fi inviat. Virtutea ascultarii in acest caz isi pierde semnificatia. Pentru ca prin “convingerea ta” astepti o decizie favorabila tie! Nu spui “fie ce o fi – poate nu doresti Doamne sa-l invii – Fie precum vrei!” Este ca si cum ai trisa la un examen, la care deja ii stii rezultatul si iti joci convingator rolul de elev care raspunde constiincios la intrebarile profesorului. Virtutea care este testata este "obedienta" - nu convingerile, asteptarile sau sperantele. Oricum, nu stiu care este diferenta intre 'virtute' si 'virtute teologica'...??
Last edited by florin.oltean75; 05.06.2013 at 20:45:33. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
E un non sens să omori pe cineva. Trebuie să faci diferența între a crede și a ști. Avraam a crezut, dar ce anume - nu se știe. Nu a știut de ce a vrut Dumnezeu ca el să-l sacrifice pe Isaac. E dovada de maximă ascultare, dusă pînă la absurd. Virtuți sînt multe, dar numai trei sînt teologice: credința, nădejdea și dragostea (1 Corinteni 13,13). Nu-mi spune că nu știai. Sînt destui. Am și eu cîțiva, dar poate într-o zi o să scap de ei definitiv.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Virtuțile teologice: credința, nădejdea/ speranța, dragostea.
"Duh este Dumnezeu și unde este Duhul Domnului, acolo este libertate." (II Cor3, 17) "Pentru Tine trăiesc, vorbesc și cânt!" (Sf. Grigorie Teologul) "Dați-mi-L pe Hristos și aruncați-mă în iad!" "Acesta este unul dintre motivele pentru care eu cred în creștinism: e o religie pe care n-ai fi putut-o născoci." (C. S. Lewis) Câteva gânduri scrise de mine: http://www.ortodoxiatinerilor.ro/iis...-duhovniceasca |
|