Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 21.03.2013, 20:49:18
iuliu46 iuliu46 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.12.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de bogdan81 Vezi mesajul
Fiindca s-a vorbit de rusi si de comunism, parerea mea este urmatoarea: comunismul a prins la rusi fiindca Rusia se gasea la acel moment intr-o situatie destul de dificila.
Taranii erau foarte saraci, abia iesisera din iobagie. Multi nu aveau pamant, traiau foarte greu. In general, masele erau foarte sarace. Daca Rusia ar fi fost in 1917 in aceeasi situatie in care era Anglia de pilda, comunismul nu ar fi prins niciodata la rusi.
Dar situatia economica inapoiata si grea a multimilor din Rusia a facut posibil comunismul.
Nu sunt de parere ca trebuie sa consideram occidentul sursa tuturor relelor, iar noi sa ne inchipuim ca suntem Gradina Maicii Domnului. Cred ca aceasta nu este o pozitie sanatoasa.
Avem si noi destule bube si traume dupa cei 50 de ani de comunism.
E in parte adevarat, comunismul a prins si pentru ca oamenii erau saraci. Eu chiar supralicitez si spun ca si la noi, foarte multi oameni au primit comunismul cu bratele deschise, dincolo de propaganda care se face in media de am ajuns sa credem ca am fugit cu totii in munti. Dar eu cred ca ceea ce a fost pe timpul comunismului este floare la ureche fata de ceea ce se pregateste acum. Atunci aveai cartea si credinta, lucruri care te ajutau sa fii om. Acum ceea ce vine din occident nu mai lasa loc nici cartii nici credintei.
Reply With Quote