Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserica Romano-Catolica
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 09.02.2013, 01:33:03
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.07.2011
Locație: Cluj-Napoca
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Noi despre ce vorbim aici, de atatea pagini ? De ce pe ACEST topic, care pe monitorul meu se numeste "Ereziile romano-catolice" ? Daca nu sustineti ca ar fi vorba de erezie, atunci ce rost are toata discutia ?
Am intervenit pe topic pentru ca am tinut sa apar invatatura Bisericii Ortodoxe, atunci cand aceasta a fost pusa la indoiala sau contestata si pentru a cere lamuriri privitoare la unele practici catolice, pentru cultura mea generala. Nu ma aventurez sa spun eu cu fermitate care din cele 19 puncte sunt erezii, care-s pierderi/deteriorari ecleziologice sau care-s invataturi ce nu intra in contradictie cu Ortodoxia, important e sa intelegem prima data care e punctul de vedere catolic, iar apoi ce spune Ortodoxia despre aspectele semnalate. Cred ca topicul are rostul sau; e util pentru ortodocsi sa cunoasca credintele altora, punctele doctrinare controversate, pentru a intelege mai bine mentalitatea si modul de a gandi a semenilor nostri, putand astfel sa ne marturisim si apara mai bine propria credinta.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Ereziile yoghiste ale Maicii Siluana mihailt Biserica Ortodoxa Romana 54 05.03.2014 21:17:15
Francmasoneria CONDAMNATĂ de Biserica Romano-Catolică Decebal Biserica Romano-Catolica 1 18.08.2012 14:36:50
Casatoria intre o ortodoxa si un romano-catolic oana_dinisoni Biserica Romano-Catolica 34 21.04.2011 00:18:17
Imperiul Romano-Bulgar sovidiu Generalitati 3 13.12.2006 15:14:03