Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserica Romano-Catolica
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 26.01.2013, 13:53:23
N.Priceputu
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Da. Asa cum, mai bine de un secol inainte, in Transilvania, o parte dintre ortodocsi au acceptat asa dintr-o data 12 sinoade.
Cum puteți șterge cu buretele, așa, dintr-o dată, uciderile, torturile, distrugerea mânăstirilor și presiunile de tot felul la care au fost supuși românii ortodocși ca să se supună Papei și să accepte, implicit, și cele 12 sinoade?
Reply With Quote
Vechi 26.01.2013, 14:16:45
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de iana Vezi mesajul
E clar ca musulmanii fac presiuni impotriva coptilor pentru a-i musulmaniza, de unde si concluzia mea ca au preferat sa se uneasca cu Roma, (parerea mea personala, poate gresita nu neg asta).
Nu sunt sigur ca inteleg. Prin urmare, parerea dv personala este aceea ca musulmanii ar face presiuni asupra botezatilor crestini in mod selectiv, astfel: daca sunt acatolici, fac presiuni, iar daca sunt catolici, atunci nu fac presiuni ? De aceea multi crestini s-ar converti numai de forma, ca sa treaca din grupa "crestinilor contra carora musulmanii fac presiuni" in grupa "crestinilor fata de care musulmanii nu fac presiuni" ?

Citat:
Chiar vroiam sa va intreb catolicii au misionari acolo?
Probabil ca da. Catolicii astia, au misiuni peste tot. Misuna peste tot. Si-au pus in cap sa vesteasca Evanghelia in toata lumea.

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Reply With Quote
Vechi 26.01.2013, 14:23:57
Mihnea Dragomir's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de N.Priceputu Vezi mesajul
Cum puteți șterge cu buretele, așa, dintr-o dată, uciderile, torturile, distrugerea mânăstirilor și presiunile de tot felul la care au fost supuși românii ortodocși ca să se supună Papei și să accepte, implicit, și cele 12 sinoade?
Domnule, eu nu pot sterge cu buretele altceva. Anume, eu nu pot sterge cu buretele uciderile, torturile si presiunile de tot felul la care au fost supusi greco-catolicii de catre ortodocsi, ca sa se supuna unui patriarh ortodox securist si sa respinga Biserica si, implicit, toate sinoadele de dupa al VII-lea. Nu pot sterge cu buretele crimele odioase si silniciile de tot felul, comise de ortodocsi, in Romania si alte tari (mai ales in Ucraina si Rusia), impotriva catolicilor.

www.catehism.com
Reply With Quote
Vechi 26.01.2013, 14:24:57
iana iana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 22.04.2008
Locație: romania
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
Nu sunt sigur ca inteleg. Prin urmare, parerea dv personala este aceea ca musulmanii ar face presiuni asupra botezatilor crestini in mod selectiv, astfel: daca sunt acatolici, fac presiuni, iar daca sunt catolici, atunci nu fac presiuni ? De aceea multi crestini s-ar converti numai de forma, ca sa treaca din grupa "crestinilor contra carora musulmanii fac presiuni" in grupa "crestinilor fata de care musulmanii nu fac presiuni" ?
Adica aia "slabi de inger", la fel ca in Transilvania, s-au unit cu Roma, in speranta (naivii) ca poate-i apara papa?!...
Reply With Quote
Vechi 26.01.2013, 14:35:13
iana iana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 22.04.2008
Locație: romania
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
Domnule, eu nu pot sterge cu buretele altceva. Anume, eu nu pot sterge cu buretele uciderile, torturile si presiunile de tot felul la care au fost supusi greco-catolicii de catre ortodocsi, ca sa se supuna unui patriarh ortodox securist si sa respinga Biserica si, implicit, toate sinoadele de dupa al VII-lea. Nu pot sterge cu buretele crimele odioase si silniciile de tot felul, comise de ortodocsi, in Romania si alte tari (mai ales in Ucraina si Rusia), impotriva catolicilor.
Nu ortodocsii au ucis si torturat ci comunistii. Ortodocsii au suferit in inchisori alaturi de toti cei persecutati de comunisti. Am mai scris pe aici ca numarul ortodocsilor a fost incomparabil mai mare decat al greco-catolicilor.
Faptul ca Maniu si altii au fost inchisi, a fost nu pentru ca erau greco-catolici, ci pentru ca, comunistii au persecutat toata intelectualitatea si pe toti cei care nu au fost de acord cu ei.
Oricum dv. stiti toate acestea...
Reply With Quote
Vechi 26.01.2013, 14:41:39
N.Priceputu
Guest

Implicit

Citat:
Asta-i una și cealaltă-i alta. De ce să fim părtinitori, de ce să ne pese doar de suferințele unora, iar pe ale altora să le disprețuim? Atât când s-a făcut Uniația, cât și când au venit comuniștii, interesele și presiunile au fost politice, și cinstit este să spunem care au fost motivele pentru care ortodocșii au trecut sub ascultarea papei, nu să dăm de înțeles că i-a luminat adevărul și că de-asta au acceptat cele 12 concilii.
Iar dacă, în completare, doriți să arătați și samavolniciile prin care greco-catolicii au fost obligați să treacă la ortodoxie, sunteți liber să o faceți. Dar să punem adevărul mai presus de tabăra în care se întâmplă (sau nu) să ne aflăm.
Reply With Quote
Vechi 26.01.2013, 17:53:00
Mihnea Dragomir's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de iana Vezi mesajul
Adica aia "slabi de inger", la fel ca in Transilvania, s-au unit cu Roma, in speranta (naivii) ca poate-i apara papa?!...
Adica Papa sa-i apere in lumea musulmana, cand nu-i poate apara nici in cea crestina ? Doamna/dra Iana, sa nu stiti oare ca cei mai multi dintre crestinii care au murit pentru Cristos, astazi ca si ieri, au fost catolici ? Sa nu stiti oare ca dusmanii lui Dumnezeu il urasc aproape la fel de mult pe vicarul lui Cristos pe cat il urasc pe Insusi Cristos ? Uitati-va numai la cata revarsare de ura impotriva Sfantului Parinte este pe forumul acesta, ura care-i uneste intr-un glas pe ortodocsi, calvini, neoprotestanti si atei !

www.catehism.com
Reply With Quote
Vechi 26.01.2013, 18:05:40
Mihnea Dragomir's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de N.Priceputu Vezi mesajul
De ce să fim părtinitori, de ce să ne pese doar de suferințele unora, iar pe ale altora să le disprețuim? Atât când s-a făcut Uniația, cât și când au venit comuniștii, interesele și presiunile au fost politice,
Parca, parca ceva din discursul dv devine mai prudent. Daca veti constientiza ca atata de catolic a fost generalul Bukow pe cat de ortodox a fost generalul Stalin, inseamna ca ati facut un mare pas spre adevar.

Citat:
și cinstit este să spunem care au fost motivele pentru care ortodocșii au trecut sub ascultarea papei, nu să dăm de înțeles că i-a luminat adevărul și că de-asta au acceptat cele 12 concilii.
La data la care evenimentul numit de dv "Uniatie", iar de noi "Unire" a avut loc, mitropolitul ortodox al Ardealului, membrii consiliului sau, protopopii sai erau oameni de vaza ai satelor ardelenesti. Nu am auzit ca niciunuia dintre ei sa i se fi pus palmele in tigaia incinsa ca sa semneze Unirea. Presiuni au fost, si inca mari, dar din partea calvinilor unguri, ca sa nu o semneze. Se prea poate ca, in fata unor asemenea masuri si a impunerii "catehismului calvinesc", ei sa fi sperat la un ajutor de la Imparatul Dragutul, care era catolic si era, in principiu, deasupra grofilor calvinilor unguri. Dar, de aici si pana la ideea pe care va straduiti, in dispret fata de adevarul istoric, a o transmite, pana la ideea ca Imparatul ar fi dat telefon de la Beci si ar fi spus zbirilor sai: "Ba ! Daca vladica ala ortodox si cu popii lui nu semneaza maine Unirea, ii trag in teapa pe toti si pe voi dupa ei!" este cale cam lunga.

Citat:
Iar dacă, în completare, doriți să arătați și samavolniciile prin care greco-catolicii au fost obligați să treacă la ortodoxie, sunteți liber să o faceți. Dar să punem adevărul mai presus de tabăra în care se întâmplă (sau nu) să ne aflăm.
Incepeti documentarea prin a va informa cine a fost Sf Iosaphat, cine l-a ucis, pentru ce si din porunca cui.

www.catehism.com
Reply With Quote
Vechi 26.01.2013, 18:23:35
N.Priceputu
Guest

Implicit

N-am spus că semnarea unirii cu Roma s-ar fi făcut forțat. Dar s-a făcut printr-o înșelăciune a iezuiților, scoasă la iveală cu aproape 200 de ani mai târziu. Pentru că una conținea documentul în limba română și alta cel în latină. Asta spune istoria noastră, nu știu dacă și a dumneavoastră, însă dacă este diferită, responsabilitatea e a istoricilor.
Apoi au urmat și abuzurile, și prigoana, și torturile. Dacă vă deziceți de acestea și sunteți de părere, ca și mine, că Biserica n-ar trebui să facă politică, este și acesta un pas înainte.
Eu, unul, nu caut să justific relele făcute de unii reprezentanți ai Biserici Ortodoxe, care adesea au fost oameni politici și au avut atitudini politice, lumești.
Să căutăm și să respectăm adevărul curat; e singurul care ar putea să ne unească.
Reply With Quote
Vechi 26.01.2013, 18:44:54
Pelerin spre Rasarit
Guest

Implicit

Citat:
Uitati-va numai la cata revarsare de ura impotriva Sfantului Parinte este pe forumul acesta, ura care-i uneste intr-un glas pe ortodocsi, calvini, neoprotestanti si atei !
Din ce stiu,momentan sau permanent,eu sunt singurul calvin declarat si identificabil de pe acest forum.Nu stiu sa mai fi fost altul pe aici si as dori sa stiu unde este revarsarea mea de ura,individuala sau la comun cu alte confesiuni,impotriva celui mentionat de dvs.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
sfinti catolici nutucutu Biserica Romano-Catolica 309 20.12.2021 13:04:51
Pentru catolici Hartford Intrebari utilizatori 17 08.05.2012 19:43:13
Episcopii nostri georgeval Despre Biserica Ortodoxa in general 23 11.02.2012 12:49:35
Episcopii necasatoriti contrazic cuvantul Scripturii ? Erethorn Preotul 19 27.09.2011 17:20:43
Noi Episcopii ale BOR PadreCory Biserica Ortodoxa Romana 1 29.05.2008 01:40:39