Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserica Romano-Catolica
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 24.10.2014, 13:02:45
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Mons Kieran Conry, care a condus, timp de 13 ani, Eparhia de Arundel si Brighton (Anglia, nu departe de Londra) a fost depus din treapta pentru nereguli referitoare la castitate. Se pare ca, de-a lungul timpului, prelatul a avut 4 amante. In cuvantul sau de despartire, episcopul cere iertare credinciosilor si rugaciuni la Domnul.

La urma urmei, nimic nu e cu neputinta la Domnul. Nici chiar sa-l ierte pe acest penibil purtator de mitra. Totusi, nu pot sa nu ma intreb: in serile zilelor cand vorbise credinciosilor despre datoria fidelitatii si abstinentei, privindu-se in oglinda de la baie, oare nu vedea un ipocrit ?

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Reply With Quote
Vechi 24.10.2014, 14:21:00
Mena59 Mena59 is offline
Banned

Data înregistrării: 20.11.2012
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Mons Kieran Conry, care a condus, timp de 13 ani, Eparhia de Arundel si Brighton (Anglia, nu departe de Londra) a fost depus din treapta pentru nereguli referitoare la castitate. Se pare ca, de-a lungul timpului, prelatul a avut 4 amante. In cuvantul sau de despartire, episcopul cere iertare credinciosilor si rugaciuni la Domnul.

La urma urmei, nimic nu e cu neputinta la Domnul. Nici chiar sa-l ierte pe acest penibil purtator de mitra. Totusi, nu pot sa nu ma intreb: in serile zilelor cand vorbise credinciosilor despre datoria fidelitatii si abstinentei, privindu-se in oglinda de la baie, oare nu vedea un ipocrit ?
"Depus din treapta inseamna" inseamna caterisit sau doar a pierdut rangul?
Este posibil ca atunci cand le vorbea credinciosilor despre datoria fidelitatii sa aibe sentimente de vinovatie. Eu sunt aproape sigura de asta pentru ca Duhul lui Dumnezeu pe care l-a primit la Hirotonire a lucrat in sufletul omului.
El isi recunostea vina in sinea lui, fara indoiala. Numai ca e cale lunga de la constientizarea pactului, si parerea de rau pana la lepadarea de el.
Poate ca Dumnezeu i-a vazut parerea de rau interioara si l-a ajutat dandu-i pe fata pacatul. Astfel i-a dat prilejul sa si-l recunoasca in fata lumii.
Omul si-a cerut iertare, s-a smerit. E un pas important.
Sa-l ajute Dumnezeu in sa-si invinga pacatul!
Reply With Quote
Vechi 24.10.2014, 20:45:18
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mena59 Vezi mesajul
Eu sunt aproape sigura de asta pentru ca Duhul lui Dumnezeu pe care l-a primit la Hirotonire a lucrat in sufletul omului.
Mena, vad ca esti din Brasov. Din cate stiu Biserica Ortodoxa nu hirotoneste preoti catolici, tu din ce Biserica faci parte? De asemenea, Biserica nu recunoaste ca ar exista Taine in afara ei, deci nici la catolici. Altfel nu ar fi nicio problema sa ne unim si maine cu ei. Doar unul din exemple: http://www.crestinortodox.ro/forum/s...ad.php?t=14964
Reply With Quote
Vechi 27.10.2014, 09:37:08
Mena59 Mena59 is offline
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Mena, vad ca esti din Brasov. Din cate stiu Biserica Ortodoxa nu hirotoneste preoti catolici, tu din ce Biserica faci parte? De asemenea, Biserica nu recunoaste ca ar exista Taine in afara ei, deci nici la catolici. Altfel nu ar fi nicio problema sa ne unim si maine cu ei. Doar unul din exemple: http://www.crestinortodox.ro/forum/s...ad.php?t=14964

Ai vazut ca-s din Brasov? In sfarsit! Noroc ca am spus o prostie ca altfel nici nu observai ca vin tocmai din Brasov...

Fac parte din Biserica Ortodoxa. Sau ma intrebi de parohie?, caci nu cred ca are relevanta.

Nu am afirmat ca BO hirotoneste preoti catolici.

Am citit ce mi-ai indicat. Multumesc.
Cele citite nu m-au convins sa cred ca Harul Duhului Sfant se preumbla doar pe unde a hotarat Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe.
Dar nu vreau sa intru in polemici.
Reply With Quote
Vechi 27.10.2014, 12:19:54
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mena59 Vezi mesajul
Cele citite nu m-au convins sa cred ca Harul Duhului Sfant se preumbla doar pe unde a hotarat Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe.
Nu am dorit sa te conving, am spus doar ce invata Biserica. Altfel fiecare e liber sa creada in ce spune vecinul, sinodul penticostal sau gandurile sale, daca asa considera.
Reply With Quote
Vechi 27.10.2014, 14:19:02
Mena59 Mena59 is offline
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Nu am dorit sa te conving, am spus doar ce invata Biserica. Altfel fiecare e liber sa creada in ce spune vecinul, sinodul penticostal sau gandurile sale, daca asa considera.
Catalin, iti multumesc pentru observatia pe care mi-ai facut-o initial si simt ca raspunsul meu de mai inainte pare cam ironic si imi pare, sincer, rau.
Pana la urma am inteles intentia ta.

In acest post ii multumesc si d-lui Mihnea pentru raspunsul pe care mi l-a dat.

Doamne ajuta!

Reply With Quote
Vechi 11.11.2014, 07:52:51
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit Vaccin avortiv

Sinodul episcopilor din Kenya a declarat ca, in aceasta tara, vaccinul antitetanic contine un antigen avortiv. Este vorba de hCG, un hormon de sinteza care seamana cu hormonul de sarcina care va fi produs de femeia insarcinata, astfel incat sarcina sa fie considerata drept tinta de sistemul imunitar.

Au mai existat si in trecut astfel de acuzatii aduse campaniilor de vaccinare din Africa. Dar astfel de acuzatii puteau fi expediate usor la categoria "delir complotist". Iata ca acum, dupa cercetari confirmate de trei laboratoare independente asupra vaccinului, este Sinodul Episcopilor din Kenya care a ajuns la concluzia ca, in spatele unei aparente opere de binefacere, se ascunde crima.

Sursa: http://www.ihsnews.net/?p=15362

Desi nu se intelege clar din articol, rezulta ca fundatia Gates, condusa de celebrul autor al sistemului de operare pe care tocmai il folositi citind aceste randuri (si de nevsata-sa, Melinda) este implicata in asemenea vaccinari criminale din Africa.

Din declaratiile episcopilor kenyeni, reiese ca un criteriu dupa care putem sti ca vaccinul antitetanic contine si vaccin contra sarcinilor este faptul ca trebuie administrat de 5 ori, fata de vaccinul antitetanic clasic, care trebuie administrat de trei ori.

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
sfinti catolici nutucutu Biserica Romano-Catolica 309 20.12.2021 13:04:51
Pentru catolici Hartford Intrebari utilizatori 17 08.05.2012 19:43:13
Episcopii nostri georgeval Despre Biserica Ortodoxa in general 23 11.02.2012 12:49:35
Episcopii necasatoriti contrazic cuvantul Scripturii ? Erethorn Preotul 19 27.09.2011 17:20:43
Noi Episcopii ale BOR PadreCory Biserica Ortodoxa Romana 1 29.05.2008 01:40:39