![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
Adica Papa sa-i apere in lumea musulmana, cand nu-i poate apara nici in cea crestina ? Doamna/dra Iana, sa nu stiti oare ca cei mai multi dintre crestinii care au murit pentru Cristos, astazi ca si ieri, au fost catolici ? Sa nu stiti oare ca dusmanii lui Dumnezeu il urasc aproape la fel de mult pe vicarul lui Cristos pe cat il urasc pe Insusi Cristos ? Uitati-va numai la cata revarsare de ura impotriva Sfantului Parinte este pe forumul acesta, ura care-i uneste intr-un glas pe ortodocsi, calvini, neoprotestanti si atei !
|
|||
|
|||
![]()
Din ce stiu,momentan sau permanent,eu sunt singurul calvin declarat si identificabil de pe acest forum.Nu stiu sa mai fi fost altul pe aici si as dori sa stiu unde este revarsarea mea de ura,individuala sau la comun cu alte confesiuni,impotriva celui mentionat de dvs.
|
|
||||
|
||||
![]()
Se vede cu ochiu’ liber.
|
|||
|
|||
![]()
Aveti un simt al umorului sanatos si necesar si nu este prima data cand domoliti putin dogoarea patimilor cu un zambet.Nu as fi intervenit in discutie si as fi acceptat,in raport de subiectul propus,acuzatie de indiferenta dar revarsarile de ura personale ma preocupa intrucat imi arata unde ma agat cu ghiarele de vechea fire si sunt un bun dus rece cand consideri ca zbori spre cer mai in viteza decat altii.Sunt convins ca domnul doctor,cu care am conversat mult in trecut si nu numai am conversat,va fi un bun prieten,asa cum il stiam si ma va ajuta sa-mi vad caderile acolo unde dansul le-a vazut si eu nu,din pricina patimii mele.Numai bine.
|
|
|||
|
|||
![]()
N.Priceputu, de obicei iti admir postarile, dar de data asta nu te inteleg. Tot spui de "presiunea catolica in problema Unirii". Bun. Tulburarile si distrugerile, anume cele asupra ortodocsilor, au venit doar din partea austriaca, NU a Vaticanului. Pe cine a trimis Sf. Parinte sa traga in ortodocsi, pe garda elvetiana?! Sau crezi ca tipii cu halebarde sunt un soi de Magnaguards?! :)) Serios acum, poate nu stiii, dar Iosif al II-lea, ca si maica-sa, ca si Bukow, era din ala cu sort, colan, echer si compas. Intelegi fratia ta... Aia care intra in mafia subinteleasa mai sus NU mai sunt crestini (catolic, ortodocsi, anglicani, ptoestanti, nestorieni, etc.), musulmani, budisti, sau orice alta religie normala, ci se inchina arhitectului entropiei. In consecinta, odata ce "divide et impera" e cea mai simpla si eficienta metoda de a conduce, dedu singur schema actiunii din acele timpuri. Dar de, subiectivismul confesional, cu uneltele-clisee discursive de rigoare incearca sa isi reclame prada si dintre cei de nivel intelectual inalt... Stiu, admir ca incerci sa te distantezi de el, dar...omeneste vorbind, stiu ca nu se poate.
Last edited by celestial_pottery; 26.01.2013 at 19:21:43. |
|
|||
|
|||
![]()
Oamenii tari ai clasei politice din Imperiul Rus erau, pe la mijlocul secolului XVIII, din rasa spalacita, si indeosebi protestanti. "Baietii" au organizat-o cum trebuie: ca pe vremea Noptii Sf. Bartolomeu, a razboiului de 30 de ani, etc.
Ceva de genul: eu sunt "catolic", si "seful catolicilor". Tu, frate, esti "ortodox" sau "calvin" si "seful inamicului". Punem la cale un macel, si succesorii nostri, secole de-a rindul, vor ride de credinciosii care nu au urmat indemnul Mantuitorului "fiti blanzi ca poriumbeii si intelepti ca serpii". Chiar nu intelege nimeni?! No, back ontopic. |
|
|||
|
|||
![]()
@N.Priceputu si Pelerinul:
cred in onestitatea voastra, de aceea va cer, cu bruma de onestitate de care la rindul meu dispun pacatosul de mine, sa priviti adinc in mecanismul descris de mine: nu cumva este cel putin plauzibil, daca nu chiar si real?! |
|
|||
|
|||
![]()
Theo,nimic nu este ascuns in fata lui Dumnezeu si intr-o zi totul va fi adus la lumina.Raul,in forma perceptibila sau nu,nu va invinge si acest gand,privit de la picioarele Crucii,ar trebui sa fie suficient pt ca fiecare sa luptam mai mult cu propria patima si nu cu cel din fata ta care,ca si tine,va sta si el intr-o zi in fata Dreptului Judecator si in nici un caz,sub nici o forma si niciodata,nu-l vei judeca tu om pe alt om mai bine decat o va face Creatorului sau.Toti,fara exceptie,vom da socoteala pentru tot binele si raul din faptele noastre.Eu pentru aceea clipa as dori sa ma pregatesc,pentru ca simt cum clipele ne zboara ca un fum si parca nu suntem niciodata pregatiti.Nu vreau sa urasc pe nimeni,pentru ca ura ma va ucide pe mine primul chiar daca nu simt asta dar cu fiecare picatura de ura ceva din mine moare.Am vorbit prea mult deja si mai bine sa ne uitam fiecare in sufletul lui si sa luptam cu sarpele al carui cap a fost zdrobit.
Clipul este un dar pentru Dragos pt ca mi-a taiat putin din avantul,precum cel din clip, cu care era sa scriu(atac) altceva :) Numai bine. |
|
|||
|
|||
![]()
Am scris despre astea nu de dragul de a-i acuza pe catolici de ceva, ci pentru că Mihnea Dragomir a afirmat că ortodocșii din Ardeal au trecut „așa, dintr-o dată”, la catolicism, recunoscând cele 12 sinoade pe care până atunci nu le recunoscuseră. Am vrut să arăt că n-au trecut chiar așa, dintr-o convingere căpătată brusc, ci că au fost „ajutați” serios în acest sens, chiar dacă ajutorul a fost din partea austriecilor, precum spui. Din nefericire, au făcut-o prin intermediul Bisericii Catolice, iar eu deplâng amestecul acesta al politicului în Biserică, atât în cea catolică, cât și în cea ortodoxă.
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
sfinti catolici | nutucutu | Biserica Romano-Catolica | 309 | 20.12.2021 13:04:51 |
Pentru catolici | Hartford | Intrebari utilizatori | 17 | 08.05.2012 19:43:13 |
Episcopii nostri | georgeval | Despre Biserica Ortodoxa in general | 23 | 11.02.2012 12:49:35 |
Episcopii necasatoriti contrazic cuvantul Scripturii ? | Erethorn | Preotul | 19 | 27.09.2011 17:20:43 |
Noi Episcopii ale BOR | PadreCory | Biserica Ortodoxa Romana | 1 | 29.05.2008 01:40:39 |
|