Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 15.12.2012, 05:11:21
MariaElena
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Miha-anca Vezi mesajul
Cam ce efect are un comentariu scris pe blog? Nul?
Poate acum, in al 13-lea ceas, oamenii ar trebui sa stie ca USL trebuia sa organizeze alegerile tanand seama de rezultatele referendumului din 2009. Asta insemna ca trebuia, ma intai, sa se modifice Constitutia.
Presedintele Traian Basescu (in perioada celor aproape trei luni cand toata natia numara la alegatori) a cerut chiar "un schimb", daca va aminititi: a spus ca demisioneaza daca alegerile vor fi tinute in cf. cu rez. Referendumului din 2009 (parlament unicameral si maximum 300 de parlamentari ). (Nu stiu daca metoda trocului era o rezolvare; nu stiu daca demisiona; dar a fost o propunere).

DAR NU CRED ca macar un politician ar fi vrut sa se reduca parlamentul. E vorba de interesele lor si peste ele n-or sa treaca niciodata. Ex.: n-au acceptat modificarea legilor care-i afecteaza direct (legea pensiilor cf. principiului contributiei personale la fondul national de pensii).
Politicienii nu dau doi bani pe noi. DOVADA: timp de trei ani, niciodata n-au avut interes sau timp... sa discute optiunea celor 77,78% din numarul de alegatori (cred) care au dorit modificarea structurii parlamentului.
De aceea nu cred ca merita se ne pierdem timpul cu discutii politice pro/contra USL, PDL etc. Mai ales ca, asa cum putem sa vedem chiar pe acest topic, oamenii de cele mai multe ori, au idei preconcepute, refuza sa asculte sau sa accepte si alt p.d.v. si cand sunt in corzi, apeleaza la un limbaj care jigneste chiar si hartia(igienica).
Efectul unui mesaj scris pe blog ar trebui sa fie ca o avalansa: toti cei interesati sa scrie pe bloguri, sa scrie la Guvern, la Presedintie, la Parlament, la Comisia Europeana...peste tot. Sa intrebe (daca sunt interesati): de ce nu li se respecta drepturile? De ce votul lor (chiar daca este consultativ) nu a avut o finalizare. Poate nu se rezolva nimic. Dar este un semnal. SA STIE CA STIM. Si oricum, tinerii ar trebui sa fie primii care iau atitudine. E vorba de viata lor. Ar trebui sa-i intereseze. Blazarea nu ajuta nimanui.
Gata! Buna dimineata sau Noapte buna!
Acum la Radio România Actualitati (ascult la calculator) s-a terminat emisunea Psihologul muzical, cu Andrei Partos. Andrei a spus in final: maine e 16 decembrie, ziua cand a inceput Revolutia la Timisoara. Nici pana cum nu stim cine a tras in oamenii de la Timisoara, cine a tras in oamenii din Bucuresti. "Cine a tras in noi dupa 22?"
DECI: noi, oamenii obisnuiti nu contam pentru politicieni nici cat negru sub unghie. Si doar noi suntem vinovati.
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Dilema luciamanta Pocainta 7 09.04.2012 20:57:46
Dilema Azzuurra Generalitati 32 06.10.2011 14:10:28
dilema Mirela0110 Generalitati 26 07.06.2011 14:42:08
Dilema Adriana-Simona Biserica Romano-Catolica 11 24.01.2011 15:01:19
Rezultatele alegerilor din Republica Moldova mihailt Generalitati 2 29.11.2010 17:44:29