Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Cultura, Arta, Stiinta > Teologie si Stiinta

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 16.09.2012, 00:26:53
Demetrius Demetrius is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.04.2012
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Am găsit ceva foarte ontopic. Iată piatra de mormânt a lui Wernher von Braun, tăticul misiunilor Apollo de la NASA, care a lucrat și la primele proiecte de trimitere a sondelor pe Marte:

Trimiterea la Ps 19.1 (corespunde Psalmului 18.2 în numerotare catolică): Cerurile spun slava lui Dumnezeu și facerea mâinilor Lui o vestește tăria (caeli enarrant gloriam Dei et opus manus eius adnuntiat firmamentum).

Văzând credința unor asemenea oameni, care nu au fost exploratori prin almanahe, ci adevărați cercetători ai spațiului cosmic, îți spui: iată cum adevărata știință duce la credință !
Același Wernher von Braun este părintele rachetelor naziste V1 și V2 care au terorizat Londra în WW2; de aceea l-au ”transferat” americanii la NASA.

Dacă mă uit mai atent observ că versetul este din Psalmi(VT), nu din NT.

P.S. Am căutat on-line numerotarea catolică și versetul citat de dvs l-am găsit la locul lui, acolo unde e scris și pe mormânt(Ps19,1), iar în Biblia ortodoxă la (Ps18,1); oare în numeroaterea iudaică unde o fi?
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Ce considerati despre "Misquoting Jesus"/"Forged" de Bart Ehrman Ciprian Mustiata Teologie si Stiinta 8 19.12.2012 16:12:08
Cum pot "aduce" pe cineva drag la credinta? lourdes19 Generalitati 2 19.10.2010 12:06:29
Am nevoie de "putin" ajutor ! - Va rog nu treceti "peste" - Nu am liniste de o luna! valentinalogo Preotul 28 06.06.2010 07:26:42
"Interconfesionalitate" in aceeasi credinta praxis Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni 0 18.11.2008 12:42:40