Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserici Protestante
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 08.08.2012, 14:53:08
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de sad story Vezi mesajul
Eu nu am mintit si nu doresc dezinformarea nimanui. Penticostalii si adventistii fac stagiu militar, invata sa ucida cu diverse arme si in caz de razboi, ramane la constiinta fiecaruia daca va ucide sau nu (optica acestor culte este sa lase la latitudinea credinciosilor ce atitudine urmeaza sa adopte), ceea ce nu este cazul altor culte precum adventistii reformisti, menonitii, nazarinenii etc.
Nu știu care e situația la penticostali, dar adventiștii nu fac stagiu militar acolo unde există serviciu alternativ; iar unde e obligatoriu, de obicei nu sunt sub arme. În cazul unui război nu ucid. Mai trebuie să repet?
Vechi 09.08.2012, 14:15:27
Cornel Urs's Avatar
Cornel Urs Cornel Urs is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.05.2012
Locație: Miercurea Ciuc - Harghita
Religia: Ortodox
Implicit !

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
Nu știu care e situația la penticostali, dar adventiștii nu fac stagiu militar acolo unde există serviciu alternativ; iar unde e obligatoriu, de obicei nu sunt sub arme. În cazul unui război nu ucid. Mai trebuie să repet?
eu cred ca stiti foarte bine situatia si de la penticostali, insa mintiti ca de obicei !

si ziceti ca, de obicei, adventistii nu ucid in razboi? uneori insa... mai ucid, nu?

sunteti tragicomic !
Vechi 09.08.2012, 14:22:23
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Cornel Urs Vezi mesajul
eu cred ca stiti foarte bine situatia si de la penticostali, insa mintiti ca de obicei !
Chiar nu știu! Vreau să zic dintr-o sursă sigură. Dumneavoastră care mă faceți mincinos, nu prezentați nicio garanție.

Citat:
În prealabil postat de Cornel Urs Vezi mesajul
si ziceti ca, de obicei, adventistii nu ucid in razboi? uneori insa... mai ucid, nu?
Dacă nu ucid, nu ucid în nicio situație. De câte ori să mai repet?
Vechi 10.08.2012, 09:43:17
sad story sad story is offline
Senior Member

Data înregistrării: 30.05.2012
Implicit

Citat:
Chiar nu știu! Vreau să zic dintr-o sursă sigură.
Intrebati orice penticostal si va va confirma ca ei nu au o problema din a merge la razboi.

Iata un fragment din "istoria penticostalilor", scrisa chiar de ei insisi:

Istoricul I. M. Popescu justifică persecutarea creștinilor de către Antonescu, deoarece ei refuzau să lupte în război.[67] Totuși, nici un penticostal nu a fost închis pentru refuzul de a satisface serviciul militar. De exemplu, Ioan Fâșcu din Sucevița venise acasă de pe front într-o permisie, în 1944. Jandarmii l-au prins rugându-se cu alți tineri creștini și i-au trimis în judecată la tribunalul din Cernăuți. Primarul satului a mărturisit în fața Curții că acuzatul era un bun cetățean, iar armata a certificat că fusese și un bun soldat.

http://www.crpc.ro/index.php?option=...d=53&Itemid=59
Vechi 10.08.2012, 16:59:07
Banned

Implicit

Citat:
Intrebati orice penticostal si va va confirma ca ei nu au o problema din a merge la razboi.
E o diferență între a merge (a fi dus) la război și a ucide în război. Nu cred că scopul penticostalilor e să ucidă semeni.
Vechi 11.08.2012, 11:20:04
sad story sad story is offline
Senior Member

Data înregistrării: 30.05.2012
Implicit

Citat:
E o diferență între a merge (a fi dus) la război și a ucide în război. Nu cred că scopul penticostalilor e să ucidă semeni.
Vedeti de ce pentru mine sunteti un om fara caracter care nu merita niciun respect?

V-am aratat in materialul lor, facut de liderii penticostali, ca se considera buni soldati si ca au fost laudati pentru asta (dealtfel, eu insumi cunosc cazuri de penticostali decorati cu "virtutea militara"). Un bun soldat evident ucide cat mai multi "dusmani". Cu toate acestea, desi ati avut dovezile de netagaduit, va incapatanati sa sustineti ca penticostalii doar "sunt dusi la razboi", asa cum oamenii paralizati sunt dusi de altii!
Sa va fie rusine! nu faceti altceva decat sa mintiti si sa dezinformati!
Vechi 11.08.2012, 11:25:22
Banned

Implicit

Citat:
Vedeti de ce pentru mine sunteti un om fara caracter care nu merita niciun respect?
Citat:
Sa va fie rusine! nu faceti altceva decat sa mintiti si sa dezinformati!
Venite din partea dumneavoastră, aceste cuvinte mă onorează. Mulțumesc frumos!

Last edited by osutafaraunu; 11.08.2012 at 11:35:03.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Hristos S-a nascut pentru toti oamenii! laurastifter Alte Religii 24 05.04.2013 14:10:48
De ce romanii nu mai fac filme istorice. Theodor_de_Mopsuestia Generalitati 22 27.03.2012 17:53:00
Bisericile din Apocalipsa joseph_ben_iacob Secte si culte 36 01.01.2011 14:38:29
Ingerul pazitor,pentru toti oamenii sau numai pentru crestini? mihailt Generalitati 45 12.11.2010 18:46:27
Cine cunoaste adaposturi pentru oamenii fara casa ? irina1f Umanitare 3 24.12.2008 08:47:09