Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserici Protestante
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 09.08.2012, 08:51:10
bluester's Avatar
bluester bluester is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.01.2012
Locație: Constanta
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul

Deci, nu vă mai bateți capul cu probleme inexistente. Vedeți cum faceți cu cei care mai sunt ortodocși numai "din punct de vedere cultural". Adică, majoritatea.
Ortodocsii nepracticanti sau caldicei au fost dintotdeauna, asa ca, nu este o mare noutate. Printre acestia se afla si persoane cu potential (adica , sa poata sa creada in Dumnezeu, si sa fie loiali Bisericii), si de aceea cand se afla la un moment de cumpana sunt o tinta usoara ereticilor.
Pe de alta parte , asa cum am mai spus , singurii oameni capabili de a atrage pe acei ortodocși numai "din punct de vedere cultural" sunt preotii , rudele si prietenii mai credinciosi. Insa cel mai important lucru este vointa... daca omul nu vrea , n-ai ce sa-i faci. Si chiar daca ar veni mari teologi la omul ortodox nepracticant , daca nu exista vointa din partea acestuia , totul e in zadar.
Vechi 09.08.2012, 18:47:53
grigoras gherase grigoras gherase is offline
Junior Member

Data înregistrării: 08.08.2012
Implicit

Citat:
În prealabil postat de bluester Vezi mesajul
Ortodocsii nepracticanti sau caldicei au fost dintotdeauna, asa ca, nu este o mare noutate. Printre acestia se afla si persoane cu potential (adica , sa poata sa creada in Dumnezeu, si sa fie loiali Bisericii), si de aceea cand se afla la un moment de cumpana sunt o tinta usoara ereticilor.
Pe de alta parte , asa cum am mai spus , singurii oameni capabili de a atrage pe acei ortodocși numai "din punct de vedere cultural" sunt preotii , rudele si prietenii mai credinciosi. Insa cel mai important lucru este vointa... daca omul nu vrea , n-ai ce sa-i faci. Si chiar daca ar veni mari teologi la omul ortodox nepracticant , daca nu exista vointa din partea acestuia , totul e in zadar.
Iata,cum in putine cuvinte,poti lamuri o problema deosebita!Credinta crestin ortodoxa,dupa toate cunostintele mele,dupa ceea ce simt eu,este insasi manifestarea Evangheliei in sine.Nu am simtit niciodata ca am teava pustii in ceafa,nu m-a exclus nimeni din grupul in care am trait ca sunt un crestin caldicel,nu mi-a luat nimeni dreptul de a mai purta numele sfantului pe care mi l-au dat la sf.botez.Nimic din toate acestea.Colac peste pupaza,viata m-a dus intr-o cariera total opusa credintei crestine:cariera militara.Am trait "caldicel"pacalindu-ma ca sunt crestin dar traind dupa simturi,necesitati,dupa cum batea vantul.Tatal meu si mai toate rudele din partea lui,penticostali raspanditi prin toata"lumea noua",cautau sa ma atraga in interiorul acestei denominatiuni cu promisiuni din cele mai tentante.Nu s-a intamplat acest lucru,iar acum,cand revad toata perioada aceea,imi dau seama ca nu eu am luptat cu ei ci Dumnezeu,care mi-a fost tot timpul alaturi!
In urma cu cativa ani,incercand sa iau o hotarare pe aceasta tema,presiunile erau mari,intr-o dimineata a unei duminici de ianuarie,am iesit din bloc fara nici o tinta si m-am trezit intrand in biserica de peste drum.Ca niciodata, am avut taria de a ramane pana la sfarsitul slujbei,observand ca a venit si un preot nou ce se recomanda ca noul paroh al bisericii.Esential este ca atat de mult m-a marcat slujba oficiata de noul preot incat,ajuns acasa,m-a cuprins un plans teribil,odata cu el si o usurare sufleteasca cum nu mai simtisem niciodata.Am simtit ca locul acela din biserica m-a asteptat atatia ani cu multa rabdare incat nu-l mai pot parasi cu nici un pret!De fapt nu locul a avut rabdare cu mine ci Bunul Dumnezeu!Pentru a respecta adevarul in totalitate,trebui sa va spun ca aproape 20 de ani am studiat Sfanta Scriptura si am citit nenumarate carti ale sfintilor Parinti,multe din volumele Filocaliei!Revelatia insa,s-a produs atunci ca Domnul a hotarat ci nu eu,sau poate nu numai eu.Problema importanta este ca am dorit,am incercat sa-L cunosc pe Dumnezeu si El mi-a iesit in intampinare! Ca o concluzie:nimeni nu ne poate atrage undeva anume,in afara de noi insine si Bunul Dumnezeu!El insa nu ne pune teva pustii in ceafa si nici nu ne incatuseaza,astepta sa ne hotaram noi insine in ceea ce dorim.Fie ca Domnul Dumnezeul nostru sa fie milostiv voua tuturor,precum mie mi-a fost!AMIN!
Vechi 09.08.2012, 22:55:50
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de grigoras gherase Vezi mesajul
Colac peste pupaza,viata m-a dus intr-o cariera total opusa credintei crestine:cariera militara.
Bine ați venit printre noi ! Dacă îmi permiteți un mic off-topic: ce vă face să spuneți că o carieră militară ar fi total opusă credinței creștine ? Oare nu avem noi atâția sfinți militari ? Iată, Sf Gheorghe este primul exemplu care îmi vine în minte, dar mai sunt atâtea altele ! Chiar și Arhanghelul Mihail, cu toate că este înger, este, în fond, un sfânt militar, apărându-L pe Cristos cu sabia de foc, executând comenzile Lui și scoțându-l afară din Împărăție pe dușmanul Lui și al oamenilor.

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Vechi 10.08.2012, 09:33:36
sad story sad story is offline
Senior Member

Data înregistrării: 30.05.2012
Implicit

Citat:
Bine ați venit printre noi ! Dacă îmi permiteți un mic off-topic: ce vă face să spuneți că o carieră militară ar fi total opusă credinței creștine ? Oare nu avem noi atâția sfinți militari ? Iată, Sf Gheorghe este primul exemplu care îmi vine în minte, dar mai sunt atâtea altele ! Chiar și Arhanghelul Mihail, cu toate că este înger, este, în fond, un sfânt militar, apărându-L pe Cristos cu sabia de foc, executând comenzile Lui și scoțându-l afară din Împărăție pe dușmanul Lui și al oamenilor.
In timpurile noastre, militarii nu-L apara pe Christos.
Vechi 15.08.2012, 22:13:55
Junior Member

Wink

Citat:
Ai tot dreptul sa fi surprins,exemplele le stiu si iti multumesc pentru ca le-ai amintit,dar specificatia mea viza direct timpul acesta cand a mai da un exemplu de gen Sf.Gheorghe,este greu,daca nu chiar imposibil.Pentru toti cei ce ma cunosc sunt o ciudatenie.Imaginea de azi a militarului de cariera nu este tocmai stralucita,chiar ma jenez sa scriu care este aceea.Amuzati-va un pic:colegii ma alintau cu apelativul"popa Grig",apelativ dus in spate aproape 9 ani pana m-am pensionat.Atunci ma deranja,azi ma simt fericit.
Sa-ti raspund totusi la intrebare:militarul era de rgula,precum si doctorul,un om riguros,sever,neiertator,rigid,fara sentimente.Acestea erau "calitatile"atribuite noua.Astazi ele sau schimbat,sau diluat,sau chiar au disparut,insasi armata nemaifiind aceeasi.
Acele "calitati"mi-au lipsit,cariera militara nu mi sa potrivit nicicum,poate de aceea m-am pensionat cu prima ocazie si sunt fericit ca am luat acea hotarare.
Domnul mi-a dat timp sa-L cunosc si sa-l urmez.
Vechi 16.08.2012, 09:14:39
Suzana's Avatar
Suzana Suzana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.07.2012
Implicit

Citat:
În prealabil postat de grigoras gherase Vezi mesajul
Sa-ti raspund totusi la intrebare:militarul era de rgula,precum si doctorul,un om riguros,sever,neiertator,rigid,fara sentimente.Acestea erau "calitatile"atribuite noua.Astazi ele sau schimbat,sau diluat,sau chiar au disparut,insasi armata nemaifiind aceeasi.
militarul merge la razboi sa ucida, cum vrei sa fie? delicat si tandru? :)))
Vechi 24.08.2012, 13:56:12
Junior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Suzana Vezi mesajul
Chiar asa?Parerea ta este atat de transanta incat ,recunosc,m-ai surprins.Dar,nu ti se pare ca ar fi prea simplu sa fie asa?
In viziune dta ostasul este un killer si atat.Nu are constiinta,nu are sentimente,este o bruta pentru care gandeste altul si nicicum si el.Mi se pare sumara si nedreapta caracterizarea dta.
El merge la razboi in numele unei idei,iar daca acea idee nu face parte din conceptele sale despre viata nu va ucide.Preotul companiei,al regimentului ,ucide?Doctrii din spitalul de campanie ucid?Bucataria de campanie ucide?
Daca ideea pentru care a fost incorporat este ideea de aparae a tarii,a familiei sale,printre altele,lucrurile stau cu totul altfel.In timpul revolutiei din decembrie 1989,postul meu de lupta era sediul radio din Nuferilor,dar credeti-ma ca de pe teva armei mele nu a iesit nici un glont si ca atare am fost printre putinii care nu si-a curatat arma pentru ca nici nu aveam de ce!Gandind retrospectiv,ma declar un om fericit ca Dumnezeu m-a pastrat nevinovat,intrucat nci nu a existat vreun motiv pentru a face acest lucru.In acele momente nu eram atat de convins ca fac bine,dar nici nu gaseam un motiv solid sa fac acest lucru.
Langa mine colegii mei trageau cu multa convingere,eu nu am putut trage pe niste presupuneri,atunci nu existau certitudini ci mai mult indemnuri bezmetice.Toate acestea m-au facut sa ezit,dar azi am convingerea ca Dumnezeu m-a veghiat si m-a pastrat curat din acest punct de vedere.Multi dintre cei ce-mi cereau sa trag nu mai sunt.Unul din ei,sef pe scara ierarhica,mi-a fost omare perioada de timp si prieten,fost profesor in scoala militara, sfarsit in plina dorinta de viata in urma unui cancer la gat.Nu spun nimic mai mult!
Poti fi si militar,chiar daca ai constiinta morala.
Vechi 17.03.2013, 08:31:40
beniamin777 beniamin777 is offline
Banned

Data înregistrării: 14.03.2013
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Suzana Vezi mesajul
Crestinul nu ucide chiar daca este implicat intr-un razboi. Dar, nici nu sta cu mainile in san. Iata exemplul unui militar crestin, decorat (de catre presedintele statului) cu cea mai inalta distinctie militara. Acest militar a luptat, fara arma, in timpul celui de-al 2-lea razboi mondial. Si a fost un erou (nu a stat pitit ca un sobolan).
Vedeti aici un documentar istoric despre acest soldat crestin. O sa vi se faca scarba de eroi de genul Rambo.
http://floricaromanesti.blogspot.ro/...storicflv.html

Atitudinea acestui militar crestin nu este singulara.

Last edited by beniamin777; 17.03.2013 at 08:34:27.
Vechi 17.03.2013, 10:00:54
Cornel Urs's Avatar
Cornel Urs Cornel Urs is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.05.2012
Locație: Miercurea Ciuc - Harghita
Implicit

Citat:
În prealabil postat de beniamin777 Vezi mesajul
Crestinul nu ucide chiar daca este implicat intr-un razboi. Dar, nici nu sta cu mainile in san. Iata exemplul unui militar crestin, decorat (de catre presedintele statului) cu cea mai inalta distinctie militara. Acest militar a luptat, fara arma, in timpul celui de-al 2-lea razboi mondial. Si a fost un erou (nu a stat pitit ca un sobolan).
Vedeti aici un documentar istoric despre acest soldat crestin. O sa vi se faca scarba de eroi de genul Rambo.

pai ori una ori alta, ori esti implicat in razboi si atunci ucizi, ori nu te implici.
(ca dupa aia, sa mai ai pretentii ca ai fost erou de razboi !!!)
Vechi 17.03.2013, 11:36:45
Noiembrie's Avatar
Noiembrie Noiembrie is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.01.2013
Talking

Citat:
În prealabil postat de beniamin777 Vezi mesajul

Adica stimate domn, vine dusmanu peste noi si in loc sa ne aparam glia si poporul, sa ne facem pancarte pe care sa scriem ca suntem crestini, deci ne lasam ucisi elegant ori nu de invadatori? Nicaieri in textele scripturistice n-am cunostinta sa fie stipulat ca nu trebuie aparate neamul si tara ! DACA si numai daca ar exista la nivel global iubirea de care propovaduieste Mantuitorul, ar putea fi liniste si pace , iar oamenii nu s-ar mai asupri intre ei.Doamne ajuta !
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Hristos S-a nascut pentru toti oamenii! laurastifter Alte Religii 24 05.04.2013 14:10:48
De ce romanii nu mai fac filme istorice. Theodor_de_Mopsuestia Generalitati 22 27.03.2012 17:53:00
Bisericile din Apocalipsa joseph_ben_iacob Secte si culte 36 01.01.2011 14:38:29
Ingerul pazitor,pentru toti oamenii sau numai pentru crestini? mihailt Generalitati 45 12.11.2010 18:46:27
Cine cunoaste adaposturi pentru oamenii fara casa ? irina1f Umanitare 3 24.12.2008 08:47:09