Citat:
În prealabil postat de nutucutu
Si iarasi multe cuvinte ca sa deviati. Interventia mea s-a datorat faptului ca i-ati acuzat pe unii crestini ca nu ar fi fost crestini autentici si din acest motiv nu au reusit sa tina piept navalirilor musulmane.
|
Nici nu era nevoie "
să țină piept" acestor năvăliri, trebuiau doar să se comporte ca niște creștini, nu ridicând
sabia de care spunea Hristos că vor pieri dacă o vor ridica. Ceea ce s-a și întâmplat cu sutele de mii. Desigur, acei țărani chemați la oaste nu pot fi acuzați, vinovați sunt "
sfinții" și "
înaltpreasfințiilelor" care au înțeles pe dos creștinismul. Având în vedere că năvălirea otomană a fost o pedeapsă a lui Dumnezeu (citiți cu s-a întâmplat și în vechime cu Israel) pentru neascultare, orice comentariu al nostru e de prisos. Putem cel mult să evităm pe viitor asemenea greșeli.
Citat:
Dumneavoastra nu aveti dreptul sa-i acuzati pe crestinii de atunci. Nu ati facut nici a mia parte din ceea ce au facut ei. Nici dumneavoastra nici inaintasii dumneavoastra adventisti.
|
Lucru valabil de altfel și pentru dumneavoastră.
Citat:
Dupa cum v-am mai spus, sinteti invitati sa ajungeti pina la Mecca cu cultul dumneavoastra daca tot stiti sa-i acuzati pe altii ca n-au facut bine ceea ce au facut.
|
Nu e nevoie stimată doamnă, sunt destui "
ghiauri" și pe plaiurile noastre. Cu sutele de mii, ori chiar cu milioanele (după cum estimează chiar surse ortodoxe)!
Citat:
Daca nu sinteti capabil/capabili de a ajunge pina in inima comunitatii musulmane sinteti invitati sa fiti mai respectuos fata de jerfa acelora care au murit pentru a-si apara credinta sau tara.
|
Încă o dată: nu-i acuz și nu sunt lipsit de respect pentru înaintașii noștrii, erau alte vremeuri (deși tot în era creștină, adică a lui Cristos); vinovați sunt alții...
Citat:
PS 1. Nu trebuie sa ne batem joc de trupul nostru si trebuie sa traim astfel incit sa ne pastra sanatatea. Biserica dumneavoastra pune accentul numai pe partea asta, din pacate
|
Nu sunteți consecventă, aceeași acuză mi-ați adus-o și pe topicul despre sabat. Trebuie să vă hotărâți pe ce punem accentul... pe asta, pe ailaltă, ori pe toate!
Citat:
iar exemplul cu scaunele goale din fata imi intareste convingerea. Ar fi frumos sa mergeti sa ocupati scaunele din fata pentru ca daca cineva intirzie sa se poata aseza pe un scaun din spate si astfel nu-i deranjeaza pe ceilalti.
|
Foarte adevărat! Exact aceasta e invitația prezbiterilor de fiecare dată când se întâmplă. Din păcate se întâmplă des...
Citat:
3. Intrebare personala si retorica (presupun): cum se poate ca o persoana inteligenta ca dumneavoastra sa fie sedusa de o doctrina lipsita de substanta ca cea adventisata?
|
Doctrina biblică nu e deloc "
lipsită de substanță", e plină de miez și consistență spirituală. Se vede treaba că nu prea o cunoașteți, altfel ați vedea multe similitudini în doctrina adventistă.