Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserici Protestante
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 06.08.2012, 18:39:04
nutucutu nutucutu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.08.2010
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
Ritmul de creștere este dintre cele mai mari, totuși pământul nu poate fi umplut cu adventiști așa cum ați crede căci suntem o minoritate. Și Hristos vă mai spune ceva: cei mulți (majoritarii - știți din ce confesiune fac parte aceștia...) merg pe calea cea largă...
Cum va dati seama ca ritmul de crestere e dintre cele mai mari? Ca nu vad decit doua explicatii: ori va uitati in ograda vecinului (lucru cu care ne-am obisnuit deja), ori inventati.

Calea cea larga nu e data de cei care fac parte din confesiunea cea mai numeroasa de pe pamint (care nu e cea catolica). Pe calea cea larga se afla cei care urmaresc valorile lumii acesteia: cei care au obiective de genul sa fie sanatosi si sa traiasca mult (adventistii fac propaganda ca ei ar trai cel mai mult pentru ca nu maninca porc; ce obiectiv "spiritual" propovaduiti!), sa mince bine, sa fie vazuti bine, sa fie pe pozitii sociale inalte, sa mearga in concedii cum nu s-a mai vazut, sa se distreze, etc; cu alte cuvinte "sa ne traim viata, ca doar o viata avem". Nu am vazut la dumneavoastra practicarea umilintei (stiti sa va asezati pe ultimul loc? Aveti idee ca pentru a fi astfel nu e suficient doar sa vrei ci necesita ani de staruinta?). Nu am vazut la dumneavoastra perseverenta in practicarea virtutilor, practicare benevola a saraciei (pentru ca DOmnul nostru a fost sarac), a castitatii pentru toata viata (pentru ca il imtati pe Domnul nostru asa, ca unii dintre primii crestini). Dar vad cu virf si indesat la dumneavoastra ca sinteti "acuzatorii fratilor vostri" cu toate ca nu ati facut nici a mia parte din ceea ce au facut acesti frati. Fiind in permanenta acuzatori stim si carui duh ii slujiti, doar ne spune Sfinta Scriptura.
Vechi 06.08.2012, 18:42:23
Tartaruga Tartaruga is offline
Banned

Data înregistrării: 19.07.2012
Implicit

Citat:
În prealabil postat de nutucutu Vezi mesajul
Cititi cu atentie si vedeti cine a atacat! Domnul adventist ne reproseaza noua ca au navalit musulmanii, iar crestinii nu le-au tinut piept. Ne invadeaza si acum musulmanii si vad cum le tin piept adventistii. Ei se concentreaza sa "evanghelizeze" ceilalti crestini, bat satele si orasele Romaniei si ale altor tari cresitine. In tarile musulmane sint mai putin prezenti, o data ca-i periculos, iar a doua oara ca nu-i profitabil. Dar de, nimeresc in lumea lor oameni ignoranti care chiar cred fantasmagoriile pe care le propovaduiesc.

PS Facind regula de 3 simpla pentru X si Y veti vedea ca rezultatul adventistilor e insignifiant in comparatie cu celelalte culte.
Daca facem calculul numarului de convertiti pe an, nu sunt convinsa ca X si Y ies in avantaj, ar trebui sa fie de 13 ori mai multi pentru a-i egala pe adventisti si de muuulte ori mai multi pentru a putea vorbi de eficienta raportat la populatia de miliarde de oameni ai globului. Dar cum ziceam nu au relevanta astfel de comparatii.

Aveti dreptate insa ca munca lor nu ar trebui sa fie cea de convertire a crestinilor altui cult/biserica ci convertirea celor ce nu au auzit niciodata vorbindu-se de Hristos in jurul lor, iar din acestia sunt miliarde.
Vechi 06.08.2012, 18:51:50
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Tartaruga Vezi mesajul
Daca facem calculul numarului de convertiti pe an, nu sunt convinsa ca X si Y ies in avantaj, ar trebui sa fie de 13 ori mai multi pentru a-i egala pe adventisti si de muuulte ori mai multi pentru a putea vorbi de eficienta raportat la populatia de miliarde de oameni ai globului. Dar cum ziceam nu au relevanta astfel de comparatii.

Aveti dreptate insa ca munca lor nu ar trebui sa fie cea de convertire a crestinilor altui cult/biserica ci convertirea celor ce nu au auzit niciodata vorbindu-se de Hristos in jurul lor, iar din acestia sunt miliarde.
1.000.000.000 (crestini catolici): 2000(ani)= 500.000 (crestini catolici) pe an; de vreo 36 ori mai mult decit rezultatul adventist. Iar calculele acestea sint bune cel putin dintr-un punct de vedere: evanghelizarea nu se face cu pastori grasuti si rozalii care ne explica Sfinta Scriptura, nici cu batutul din usa in usa, nici prin retele TV. Ci exact asa cum au facut primii crestini, prin trairea Sfintei Scripturi.

Last edited by nutucutu; 06.08.2012 at 18:55:24.
Vechi 06.08.2012, 19:00:08
Banned

Implicit

Citat:
1.000.000.000 (crestini catolici): 2000(ani)= 500.000 (crestini catolici) pe an; de vreo 36 ori mai mult decit rezultatul adventist. Iar calculele acestea sint bune cel putin dintr-un punct de vedere: evanghelizarea nu se face cu pastori grasuti si rozalii care ne explica Sfinta Scriptura, nici cu batutul din usa in usa, nici prin retele TV. Ci exact asa cum au facut primii crestini, prin trairea Sfintei Scripturi.
Calculul ar fi ok. daca convertirea s-ar face linear si daca s-ar fi facut intotdeauna de buna voie. Pe langa asta, din ce surse ati luat cifra pentru ca nu imi pare cea reala.
Vechi 06.08.2012, 19:06:08
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Tartaruga Vezi mesajul
Calculul ar fi ok. daca convertirea s-ar face linear si daca s-ar fi facut intotdeauna de buna voie. Pe langa asta, din ce surse ati luat cifra pentru ca nu imi pare cea reala.
Am vazut de mai multe ori harti/stiri cu numarul de crestini catolici si am sesizat ca sant cam un miliard. Acum am cautat pe google si primul site aparut este acesta:
http://www.telegrafonline.ro/1206997...tolicilor.html
Vechi 06.08.2012, 19:31:17
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de stefan florin Vezi mesajul
deci tu stai si te uiti in timp ce un derbedeu INARMAT iti violeaza sotia?
Deci soluția cea mai bună ar fi să mă ÎNARMEZ și eu și să-l împușc în cap (pentru a fi sigur că l-am ucis), nu? Amice, mai lasă filmele... mai bine citește Evanghelia lui Hristos!
Vechi 06.08.2012, 19:45:12
Banned

Implicit

Citat:
Cum va dati seama ca ritmul de crestere e dintre cele mai mari? Ca nu vad decit doua explicatii: ori va uitati in ograda vecinului (lucru cu care ne-am obisnuit deja), ori inventati.
Există statistici, iar acestea se încăpățânează să nu țină cont de părerea doamnei Nutucutu.

Citat:
Calea cea larga nu e data de cei care fac parte din confesiunea cea mai numeroasa de pe pamint (care nu e cea catolica).
Îhî... cea mai numeroasă confesiune o fi Adevărata Biserică a Oii Pierdute - aia cu 5 membri (îmi cer scuze acestora dacă chiar există)...

Citat:
Pe calea cea larga se afla cei care urmaresc valorile lumii acesteia: cei care au obiective de genul sa fie sanatosi si sa traiasca mult
Eroare! Primul punct nu aparține de valorile lumii acesteia, ci a celei viitoare. E de fapt obiectivul lui Hristos pentru urmașii Lui: să trăiască sănătos pe acest pământ și veșnic pe Noul.

Citat:
adventistii fac propaganda ca ei ar trai cel mai mult pentru ca nu maninca porc
A doua eroare! Nu [doar] porcul scurtează viața; adventiștii au 7 principii de viețuire sănătoasă, principii recunoscute de medicina actuală.

Citat:
ce obiectiv "spiritual" propovaduiti!
Același obiectiv propovăduit de sf. ap. Ioan:

"Iubitule, mă rog ca toate să-ți meargă bine și să fii sănătos, așa cum stai bine cu sufletul." (3 Ioan 1,2 - versiunea catolică)

Observați importanța sănătății trupești alături de sănătatea spirituală?

Citat:
Nu am vazut la dumneavoastra practicarea umilintei (stiti sa va asezati pe ultimul loc?
Nu ați văzut pentru că nu v-ați uitat... Apropos, o să vi se pară amuzant că în bisericile adventiste, de obicei primele scaune ocupate sunt cele de la urmă - asta pentru că ați amintit de "ultimul loc".

Citat:
Nu am vazut la dumneavoastra perseverenta in practicarea virtutilor, practicare benevola a saraciei (pentru ca DOmnul nostru a fost sarac), a castitatii pentru toata viata (pentru ca il imtati pe Domnul nostru asa, ca unii dintre primii crestini).
Nu e cazul să vă mai lăudați cu cei 0,00n% călugări catolici. Sunteți călugăriță cumva?
Vechi 06.08.2012, 20:12:33
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
Există statistici, iar acestea se încăpățânează să nu țină cont de părerea doamnei Nutucutu.

Îhî... cea mai numeroasă confesiune o fi Adevărata Biserică a Oii Pierdute - aia cu 5 membri (îmi cer scuze acestora dacă chiar există)...

Eroare! Primul punct nu aparține de valorile lumii acesteia, ci a celei viitoare. E de fapt obiectivul lui Hristos pentru urmașii Lui: să trăiască sănătos pe acest pământ și veșnic pe Noul.

A doua eroare! Nu [doar] porcul scurtează viața; adventiștii au 7 principii de viețuire sănătoasă, principii recunoscute de medicina actuală.

Același obiectiv propovăduit de sf. ap. Ioan:

"Iubitule, mă rog ca toate să-ți meargă bine și să fii sănătos, așa cum stai bine cu sufletul." (3 Ioan 1,2 - versiunea catolică)

Observați importanța sănătății trupești alături de sănătatea spirituală?

Nu ați văzut pentru că nu v-ați uitat... Apropos, o să vi se pară amuzant că în bisericile adventiste, de obicei primele scaune ocupate sunt cele de la urmă - asta pentru că ați amintit de "ultimul loc".

Nu e cazul să vă mai lăudați cu cei 0,00n% călugări catolici. Sunteți călugăriță cumva?

Si iarasi multe cuvinte ca sa deviati. Interventia mea s-a datorat faptului ca i-ati acuzat pe unii crestini ca nu ar fi fost crestini autentici si din acest motiv nu au reusit sa tina piept navalirilor musulmane. Dumneavoastra nu aveti dreptul sa-i acuzati pe crestinii de atunci. Nu ati facut nici a mia parte din ceea ce au facut ei. Nici dumneavoastra nici inaintasii dumneavoastra adventisti. Ati luat de-a gata scrierile lor, truda lor, jertfa lor, cintarile lor si le-ati folosit dupa cum ati avut interesul sa o faceti. Pe unele le-ati terfelit, pe altele le folositi. Dupa cum v-am mai spus, sinteti invitati sa ajungeti pina la Mecca cu cultul dumneavoastra daca tot stiti sa-i acuzati pe altii ca n-au facut bine ceea ce au facut. Daca nu sinteti capabil/capabili de a ajunge pina in inima comunitatii musulmane sinteti invitati sa fiti mai respectuos fata de jerfa acelora care au murit pentru a-si apara credinta sau tara.

PS 1. Nu trebuie sa ne batem joc de trupul nostru si trebuie sa traim astfel incit sa ne pastra sanatatea. Biserica dumneavoastra pune accentul numai pe partea asta, din pacate, iar exemplul cu scaunele goale din fata imi intareste convingerea. Ar fi frumos sa mergeti sa ocupati scaunele din fata pentru ca daca cineva intirzie sa se poata aseza pe un scaun din spate si astfel nu-i deranjeaza pe ceilalti.
2. Nu sint calugarita
3. Intrebare personala si retorica (presupun): cum se poate ca o persoana inteligenta ca dumneavoastra sa fie sedusa de o doctrina lipsita de substanta ca cea adventisata?
Vechi 06.08.2012, 20:56:53
Banned

Implicit

Citat:
Si iarasi multe cuvinte ca sa deviati. Interventia mea s-a datorat faptului ca i-ati acuzat pe unii crestini ca nu ar fi fost crestini autentici si din acest motiv nu au reusit sa tina piept navalirilor musulmane.
Nici nu era nevoie "să țină piept" acestor năvăliri, trebuiau doar să se comporte ca niște creștini, nu ridicând sabia de care spunea Hristos că vor pieri dacă o vor ridica. Ceea ce s-a și întâmplat cu sutele de mii. Desigur, acei țărani chemați la oaste nu pot fi acuzați, vinovați sunt "sfinții" și "înaltpreasfințiilelor" care au înțeles pe dos creștinismul. Având în vedere că năvălirea otomană a fost o pedeapsă a lui Dumnezeu (citiți cu s-a întâmplat și în vechime cu Israel) pentru neascultare, orice comentariu al nostru e de prisos. Putem cel mult să evităm pe viitor asemenea greșeli.

Citat:
Dumneavoastra nu aveti dreptul sa-i acuzati pe crestinii de atunci. Nu ati facut nici a mia parte din ceea ce au facut ei. Nici dumneavoastra nici inaintasii dumneavoastra adventisti.
Lucru valabil de altfel și pentru dumneavoastră.

Citat:
Dupa cum v-am mai spus, sinteti invitati sa ajungeti pina la Mecca cu cultul dumneavoastra daca tot stiti sa-i acuzati pe altii ca n-au facut bine ceea ce au facut.
Nu e nevoie stimată doamnă, sunt destui "ghiauri" și pe plaiurile noastre. Cu sutele de mii, ori chiar cu milioanele (după cum estimează chiar surse ortodoxe)!

Citat:
Daca nu sinteti capabil/capabili de a ajunge pina in inima comunitatii musulmane sinteti invitati sa fiti mai respectuos fata de jerfa acelora care au murit pentru a-si apara credinta sau tara.
Încă o dată: nu-i acuz și nu sunt lipsit de respect pentru înaintașii noștrii, erau alte vremeuri (deși tot în era creștină, adică a lui Cristos); vinovați sunt alții...

Citat:
PS 1. Nu trebuie sa ne batem joc de trupul nostru si trebuie sa traim astfel incit sa ne pastra sanatatea. Biserica dumneavoastra pune accentul numai pe partea asta, din pacate
Nu sunteți consecventă, aceeași acuză mi-ați adus-o și pe topicul despre sabat. Trebuie să vă hotărâți pe ce punem accentul... pe asta, pe ailaltă, ori pe toate!

Citat:
iar exemplul cu scaunele goale din fata imi intareste convingerea. Ar fi frumos sa mergeti sa ocupati scaunele din fata pentru ca daca cineva intirzie sa se poata aseza pe un scaun din spate si astfel nu-i deranjeaza pe ceilalti.
Foarte adevărat! Exact aceasta e invitația prezbiterilor de fiecare dată când se întâmplă. Din păcate se întâmplă des...

Citat:
3. Intrebare personala si retorica (presupun): cum se poate ca o persoana inteligenta ca dumneavoastra sa fie sedusa de o doctrina lipsita de substanta ca cea adventisata?
Doctrina biblică nu e deloc "lipsită de substanță", e plină de miez și consistență spirituală. Se vede treaba că nu prea o cunoașteți, altfel ați vedea multe similitudini în doctrina adventistă.
Vechi 06.08.2012, 21:21:17
Banned

Implicit

Citat:
Am vazut de mai multe ori harti/stiri cu numarul de crestini catolici si am sesizat ca sant cam un miliard. Acum am cautat pe google si primul site aparut este acesta:
http://www.telegrafonline.ro/1206997...tolicilor.html
Din statistica aceasta ar rezulta ca Islamul ar avea roade inca si mai bune din moment ce au depasit catolicii in conditiile in care au aparut cu sute de ani mai tarziu. Cand doi se bat, al treilea castiga... De aceea a venit momentul sa se lase deoparte orgoliile pentru binele intregii umanitati...
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Hristos S-a nascut pentru toti oamenii! laurastifter Alte Religii 24 05.04.2013 14:10:48
De ce romanii nu mai fac filme istorice. Theodor_de_Mopsuestia Generalitati 22 27.03.2012 17:53:00
Bisericile din Apocalipsa joseph_ben_iacob Secte si culte 36 01.01.2011 14:38:29
Ingerul pazitor,pentru toti oamenii sau numai pentru crestini? mihailt Generalitati 45 12.11.2010 18:46:27
Cine cunoaste adaposturi pentru oamenii fara casa ? irina1f Umanitare 3 24.12.2008 08:47:09