![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]()
Da............
Cineva ar trebui sa-i spuna si parintelui Iustin ca greseste, si chiar grav. ...... PS: Nu-mi permit sa nu precizez: n-am vorbit serios. Last edited by Adriana Cluj; 29.06.2012 at 17:56:03. |
|
|||
|
|||
![]()
Ce să zic, menirea Bisericii este să ne ajute/învețe să ne mântuim, să ascultăm poruncile lui Dumnezeu... Toate astea se aplică însă în contextul vieții noastre de zi cu zi, nu le putem abstractiza. Desigur, trebuie să luptăm împotriva patimilor și mergem la biserică pentru a avea acces la Sfintele Taine, dar de multe ori avem nevoie de un sfat pentru luarea unei decizii mai importante și îl putem primi de la părintele duhovnic. Un sfat pentru un caz care nu are, la prima vedere, legătură cu mântuirea, dar cine știe... De exemplu schimbarea serviciului, plecarea într-o altă țară, schimbarea locuinței, alegerea unei școli etc. Evident, depinde de fiecare din noi cât este de "hotărât" în viață sau de cât de mult prețuiește binecuvântarea unui duhovnic la începutul unei acțiuni. Mulți pot spune că nu are de unde să știe preotul abilitățile noastre profesionale, sau clasificarea școlilor șamd. Totuși eu cred în răspunsul pe care îl primesc la asemenea întrebări, ceea ce îmi este foarte folositor.
Iar acțiunile caritabile organizate de biserică nu văd de ce ar fi, în sine, neplăcute în fața lui Dumnezeu?! |
|
||||
|
||||
![]()
Sunt placute , toate cele cu folos si bune , dar sa fie facute din inima , nu de ochii lumii , in rest toate bune si frumoase . . . !
|
|||
|
|||
![]()
Si pentru ca a venit vorba, si pentru ca putini cunosc...tocmai pentru ca nu a fost facut pentru ochii lumii, parintele Iustin (adica prin puterea rugaciunii dansului )a ridicat in Poiana Teiului de la poalele muntilor Ceahlau doua manastiri si doua asezaminte pentru copiii si batranii saraci sau bolnavi...unul dintre ele este amenajat si ca spital si acolo slujesc doar maicute.Cuvintele nu prea pot descrie ce se intampla.Pot spune doar, ca de cate ori merg acolo, realizez ca cea mai mare putere e dragostea si ca izvorul ei este credinta ortodoxa... Imi dau seama cat de departe sunt eu de ea si cat de mult s-a departat lumea noastra artificiala de lucrurile simple si adevarate.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Cu o floare , doua . . . primavara pare atat de indepartata !
|
|||
|
|||
![]()
E adevarat...dar aceste "flori" sunt firave si noi le putem ocroti...fiecare din putinul lui...adunat...poate reusim sa schimbam ceva in bine. Doamne-ajuta!
|
|
|||
|
|||
![]()
In alta ordine de idei, sa ma ierte Dumnezeu, dar atata timp cat am ajuns piata de desfacere a marfurilor expirate din Vest si copiii si tinerii mor de cancer din aceasta cauza iar oficialii nu au nici o opinie, cred ca parerea de bunsimt a unui preot (candva, de acestia asculta poporul...si ce bine era) este binevenita. Ma refer la acei preoti care au dovedit ca viata lor nu are pret, comparativ cu cea a semenilor lor. Sau, cu alte cuvinte, la acei preoti in care traieste Hristos.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
E meritul celor care au dat bani pentru Sf. Biserica, e meritul celor care slujesc acolo zi de zi, trup si suflet, pentru Hristos. Manastirea nu e partid politic unde te calugaresti sau muncesti sau dai pentru cutare staret, sau daca vrei musai sa-l vezi ca partid, apai sefu' e Hristos, restul sunt slugile. Dar ce sa-i faci, memoria asta a noastra proasta, o ia razna cateodata si uitam cine e sefu' cel adevarat si ca suntem totusi ortodocsi si nu catolici sa avem Papa (sau papi) infailibili.. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
"Fiul Omului" - "Cel Vechi de zile" Daniel 7,13 | georgeval | Din Vechiul Testament | 25 | 25.10.2016 06:31:20 |
Ce considerati despre "Misquoting Jesus"/"Forged" de Bart Ehrman | Ciprian Mustiata | Teologie si Stiinta | 8 | 19.12.2012 16:12:08 |
Am nevoie de "putin" ajutor ! - Va rog nu treceti "peste" - Nu am liniste de o luna! | valentinalogo | Preotul | 28 | 06.06.2010 07:26:42 |
|