Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserica Romano-Catolica
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 26.06.2012, 18:48:59
Demetrius Demetrius is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.04.2012
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioanna Vezi mesajul
... Nu poate fiinta si Tatal si Fiul , caci atunci ar fi doua surse ale dumnezeirii, iar Duhul persoana duala a acestora si nici cele doua Persoane nu se pot "scufunda" in Duhul, oarecum nirvanic, caci atunci Duhul ar fi al doilea, nu al treilea ipostas al fiintei divine, echivalata prima data cu persoana Tatalui+Fiului, iar Duhul subordonat.
Când începi să numeri Treimea, părăsești adevărul.
(Fericitul Augustin)
Reply With Quote
Vechi 26.06.2012, 19:33:32
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.07.2011
Locație: Cluj-Napoca
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Demetrius Vezi mesajul
(Fericitul Augustin)
Nu consider ca Sfantul Ioan Damaschin sau teologii contemporani au parasit Adevarul. E insa interesanta remarca d-voastra, cum ati tinut neaparat sa extrageti o propozitie a Fericitului Augustin dintr-un context pentru a-mi da un reply.

Last edited by ioanna; 26.06.2012 at 19:36:24.
Reply With Quote
Vechi 26.06.2012, 20:36:32
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioanna Vezi mesajul
Citat:
În prealabil postat de Demetrius;
(Fericitul Augustin)
Nu consider ca Sfantul Ioan Damaschin sau teologii contemporani au parasit Adevarul. E insa interesanta remarca d-voastra, cum ati tinut neaparat sa extrageti o propozitie a Fericitului Augustin dintr-un context pentru a-mi da un reply.
Oare ”reply” de care gen o fi? Un/o ”reply”?
Merge și-așa(la români)!

Ca să constatați ce afirmați, vedeți aici(sau pe Google) din ce context am extras ”propoziția”(maxima):
http://www.maxioms.ro/maxiom/21423/c...sesti-adevarul

Eu n-am răspuns Sf. Ioan Damaschinul, nici teologilor contemporani, nici dvs., ci am citat din mai multe mesaje o secvență la care se potrivea maxima Fer. Augustin; putea fi un citat de la alt forumist că sunt multe. Scuze!
22. Și slava pe care Tu Mi-ai dat-o, le-am dat-o lor, ca să fie una, precum Noi una suntem(In17,22)
Reply With Quote
Vechi 27.06.2012, 20:51:20
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Demetrius Vezi mesajul
(Fericitul Augustin)
O interpretare complet falsa, Fer. Augustin se referea la altceva. Fer. Augustin a fost de fapt unul din cei mai mari apologeti impotriva ereziilor, o sa vedeti ca multe lucrari ale sale sunt impotriva cate unei erezii din timpul sau. A scris chiar o carte despre 88 de erezii, gasiti aici lucrarile sale: http://ro.wikipedia.org/wiki/Augustin_de_Hipona/Opere
Ca nu are importanta dogma este o conceptie venita din ecumenism (protestantism).
Reply With Quote
Vechi 27.06.2012, 21:24:45
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Citat:
(Fericitul Augustin)
O interpretare complet falsa, Fer. Augustin se referea la altceva. Fer. Augustin a fost de fapt unul din cei mai mari apologeti impotriva ereziilor, o sa vedeti ca multe lucrari ale sale sunt impotriva cate unei erezii din timpul sau. A scris chiar o carte despre 88 de erezii, gasiti aici lucrarile sale: http://ro.wikipedia.org/wiki/Augustin_de_Hipona/Opere
Ca nu are importanta dogma este o conceptie venita din ecumenism (protestantism).
Admit că ceea ce spui te reprezintă pe tine. În privința asta nu pot face nimic...

P.S. Ai căutat în linkul postat citatul și, negăsindu-l, l-ai înglobat la ecumenism?

Last edited by Demetrius; 27.06.2012 at 21:27:29.
Reply With Quote
Răspunde