Citat:
În prealabil postat de Theodor_de_Mopsuestia
Da, Catalin, uniatii astia numai rele fac. Doar ca au mentinut flacara vie a culturii si civilizatiei romanesti ardelenesti: o splendida civilizatie valaha, mixata cu o matrice stilistica de tip Mitteleuropa...si multe altele pentru acest popor au facut... Doar ca astea nu prea conteaza, cand striga vocea subiectivismului confesionalo-pseudonationalist, nu mai auzim firava aia de logica/memorie istorica, cu corzile ei vocale stinse...
Vorba fratelui Mihai: le ai cu jongleriile logice; l-ai putea scoate pe Fane Spoitoru detinut politic sau persecutat religios. :)) :P Daca descopar masina timpului, sa fiu excomunicat daca nu te iau cu mine in Egiptul din perioada 430-440 A.D. Ai sinceritatea si darzenia in credinta necesare (foarte serios, ai credinta tare si devotata), stii cum sa prezinti problema (daca si un avocat profesionist iti recunoaste talentul, ce mai) albind negrul si innegrind albul, ai fi un ierarh miafizit copt, deci evident din partida alexandrina/chiriliana/fanatizanta si hiper-mariolatra de o fulminanta ascensiune. Problema e ca adevarul e cam lipidic de felul sau dupa structura: nu e miscibil cu "apa" atitudinilor subiectivist-conjuncturale confesionaliceste. Asa ca, dupa un timp, cauza pe care ai sustine-o s-ar prabusi cu "rasunetul" cu care dinozaurii au plecat in alte dimensiuni.
Cu exceptia lui savo (care clar are ceva, kernel panic, p-acolo), toti "adversarii" mei ortodocsi/stilisti/"ortodoxisti" mi-au devenit chiar simpatici. Doar d-l Cristian e o dezamagire...ma asteptam la foarte mult de la un om de aproape varsta tatalui meu, totusi...si care mai e unul din oamenii-stalpi ai acelui splendid lacas de cult... 
|
superb.
Citat:
În prealabil postat de MihaiG
Ați putea face o mare carieră ca avocat penalist.
Talentul de a prezenta o infracțiune ca pe o faptă nevinovată l-ați dovedit fără putință de tăgadă.
Sunt invidios.
|
eh, nu numai dl. Dragomir poate sa zica ca transilvaneni inca un pic si isi rupeau camasa de pe ei, numai sa se (re)uneasca cu o biserica.
p.s.: ca sa fie clar si sa nu sara vre-un catolic indignat la mine, eu cred ca adevarul cu privire la uniatie, ca multe alte chestii, e undeva la mijloc(ca insasi greco-catolicii)