![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Pentru ca au suferit moparte martirica nu este obligatoriu criteriul 3. Iar al doilea criteriu practic include orice traire sfintitoare. Talharul si-a inchinat viata (cat ii mai ramasese) celei mai desavarsite trairi morale si religioase, dar a si aparat dreapta credinta si pe Hristos in fata ponegrelilor celuilalt talhar, iar pruncii au a suferit moartea martirica pentru dreapta credinta. Si oricum ati lua-o in nici un caz nu e sfant un om care nu marturisea dreapta credinta.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Acuma, vis-a-vis de definiție: biserica ne învață ca sfânt este acela care este, cu certitudine, mântuit. Biserica Ortodoxă Română învață, după cum ne arată domnul Cătălin 2, că împăratul Traian a fost mântuit. Întrebare: Împăratul Traian este sfânt sau nu ? |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
Eventual pentru ca este o alta discutie voi deschide si un nou totpic pe acesta tema.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Foarte pe scurt: învățătura BC îmi permite să mă rog la Dumnezeu prin intermediul oricărui sfânt creștin, inclusiv unul care a făcut parte dintr-o Biserică Ortodoxă răsăriteană, aflată în stare de schismă cu Sfântul Scaun. Ceea ce nu mi se permite este să aduc cult public, adică instituționalizat în cadrul Bisericii. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Dvs ati spus asta. Si au am spus ca nu e corect sa spuneti asa ceva in constitiile in care in sfant ortodox nu marturiseste invataturile pe care BC le considera adevaruri de credinta.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Si musulmanii il considera profet sfant pe Mohamed si ca un inger i-a dictat Coranul. Am citit despre marii yogini tibetani, sunt considerati sfinti de acestia. Mormonii il considera pe Joseph Smith profet, invatatura i-a fost data la fel ca lui Moise pe table de divinitate, la fel adventistii pe Ellen White. Una e ce crede fiecare religie sau cult si una e adevarul. NU avem cum sa ne rugam la cei pe care ii considera sfinti in alte religii sau culte, asadar nu ne rugam la Milarepa, Marpa (yogini sfinti tibetani), Mohamed, Joseph Smith, Luther, etc. Last edited by catalin2; 21.01.2012 at 20:34:34. |
|
|||
|
|||
![]()
Domnule Cătălin, ați rămas dator cu două răspunsuri:
1. A fost sau nu botezat Traian ? DA sau NU. 2. S-a mântuit sau nu Traian ? DA sau NU. Până nu veți răspunde scurt, clar și concis, prin DA sau NU, la cele două întrebări de care fugiți ca dracul de tămâie, nu aveți nici o autoritate morală să mai interveniți în discuții legate de problema mântuirii în afara Bisericii. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Este postu SF.Anton? | elenaf | Generalitati | 52 | 31.03.2016 11:51:28 |
biserica catolica versus biserica ortodoxa | sovidiu | Biserica Romano-Catolica | 36 | 08.06.2013 23:58:51 |
Biserica ortodoxa siriana | dmb | Despre Biserica Ortodoxa in general | 18 | 17.01.2009 22:58:33 |
Biserica Ortodoxa Secreta | mathly24 | Alte Religii | 27 | 28.11.2008 18:29:08 |
Postul Sfântului Anton | mycateo | Generalitati | 2 | 06.06.2008 00:51:40 |
|