Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 07.01.2012, 16:11:46
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Profetul de carton Vezi mesajul
suflarea de viata este duhul care se intoarce la Domnul, iar Hadesul este Iadul adica mormantul.
prietene, care este originea cuvantului Hades si ce insemna el? De unde l-au preluat evanghelistii? Doamne ajuta!
Vechi 07.01.2012, 17:10:52
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de iuliu46 Vezi mesajul
Mai omule de aia iti zic ca citesti Biblia cu partea dorsala .S-a facut omul nu sufletul.Acum daca tu-mi zici ca Anania credea ca omul este pamant si suflare de viata e altceva.
Nu este altceva! Este exact ceea ce spune Moise, ce au tradus în limba greacă cei 70 de înțelepți și ce a tradus în română I.P.S. Bartolomeu Anania:

"Și Domnul Dumnezeu l-a zidit pe om din țărână luată din pământ, și a suflat asupra lui suflare de viață și s'a făcut omul întru suflet viu." (Facerea 2,7 - versiunea Anania)

Acum dacă tu te socotești mai înțelept decât toți acești 72 la un loc, atunci chiar că este "altceva" - las la latitudinea onor forumiștilor să aprecieze...

Citat:
Daca tu intelegi ca Omul = Sufletul asta e problema ta.. Dar poti aplica aceeasi judecata peste tot ?
Desigur că nu. Termenul [ψυχή] "suflet" are mai multe sensuri, la fel ca și în limba română. Exemplu:

"Mă doare sufletul că ai o înțelegere atât de îngustă în cele spirituale."

Cred că este evident sensul termenului în propoziția de mai sus.
Vechi 07.01.2012, 17:13:17
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de stefan florin Vezi mesajul
prietene, care este originea cuvantului Hades si ce insemna el? De unde l-au preluat evanghelistii?
Evangheliștii scriindu-și opera în limba greacă, au preluat termenul [άδης] din cultura greacă ca un corespondent al termenului ebraic Sheol- locuința morților, mormântul. Din nefericire, unii creștini își imaginează că pot lua acest termen cultural împreună cu tot bagajul lui mitologic: un Infern în care ard veșnic sufletele morților.
Vechi 07.01.2012, 17:44:55
Profetul de carton Profetul de carton is offline
Banned

Data înregistrării: 13.12.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de stefan florin Vezi mesajul
prietene, care este originea cuvantului Hades si ce insemna el? De unde l-au preluat evanghelistii? Doamne ajuta!
Evreii numeau Sheol si nu intelegeau un loc de chinuri.

Oricum, Biblia arata ce este Hadesul.
Vechi 07.01.2012, 20:22:58
iuliu46 iuliu46 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.12.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
Nu este altceva! Este exact ceea ce spune Moise, ce au tradus în limba greacă cei 70 de înțelepți și ce a tradus în română I.P.S. Bartolomeu Anania:

"Și Domnul Dumnezeu l-a zidit pe om din țărână luată din pământ, și a suflat asupra lui suflare de viață și s'a făcut omul întru suflet viu." (Facerea 2,7 - versiunea Anania)

Acum dacă tu te socotești mai înțelept decât toți acești 72 la un loc, atunci chiar că este "altceva" - las la latitudinea onor forumiștilor să aprecieze...

Desigur că nu. Termenul [ψυχή] "suflet" are mai multe sensuri, la fel ca și în limba română. Exemplu:

"Mă doare sufletul că ai o înțelegere atât de îngustă în cele spirituale."

Cred că este evident sensul termenului în propoziția de mai sus.
Ce inteles are in propozitia de mai sus ? Sincer nu inteleg.Ce anume te doare.
Ce sens are in "Mai înainte văzând, a vorbit despre învierea lui Hristos: că n-a fost lăsat în iad sufletul Lui și nici trupul Lui n-a văzut putreziciunea. " Ce anume este sufletul aici ? Este trupul ? Este suflarea de viata ? Ce anume este ?
Vechi 07.01.2012, 21:42:49
Senior Member

Implicit

Citat:

Uite si ce inseamna ca s-a facut omul intru suflet viu pentru Anania :

T. M.: „și s'a făcut omul ființă vie“. „S'a făcut“: a devenit; a trecut în alt mod de existență. În LXX: „și s'a făcut omul întru suflet viu“ (eis psyhín zoosãn), care poate fi tradus și: „întru suflet care trăiește“, adică nemuritor. Sufletul omului (altceva decât „viața“) s'a născut din suflarea lui Dumnezeu și l-a învăluit (l-a îmbrăcat) pe om odată cu aceasta, dar și cu tendința de a fi „absorbit“: particula eis înseamnă și „întru“ (înlăuntru) și „spre“ (direcție, scop). În 1 Par 12, 19 se spune că Duhul „l-a îmbrăcat“ pe Amasai, care a rostit o profeție: tot astfel pe Ghedeon (Jd 6, 34). Acest endęo înseamnă „a îmbrăca“, cu sensul de a lua complet în stăpânire; „a se îmbrăca“ = a intra în posesia cuiva sau a ceva. În acest sens duhovnicesc îl va folosi Pavel în Rm 13, 14: „îmbrăcați-vă în Domnul Iisus Hristos“, în Ga 3, 27: „în Hristos v'ați îmbrăcat“ și în Col 3, 12: „îmbrăcați-vă cu simțăminte de'ndurare, de bunătate“. Așadar, omul nu e o simplă „ființă vie“, asemenea tuturor celorlalte, ci trup cu suflet viu, aparținând celor două lumi, materială și spirituală. Având un caracter antinomic (în același timp exterior și interior trupului), el este – ontologic – apt și pentru experiențele mistice (extaz și entaz).
Vechi 07.01.2012, 22:55:21
Banned

Implicit

Citat:
Ce inteles are in propozitia de mai sus ? Sincer nu inteleg.Ce anume te doare.
Așa este expresia, n-ai auzit-o niciodată? Cum să te doară "sufletul", dacă este imaterial? Este un alt sens al termenului decât cel comun.

Citat:
Ce sens are in "Mai înainte văzând, a vorbit despre învierea lui Hristos: că n-a fost lăsat în iad sufletul Lui și nici trupul Lui n-a văzut putreziciunea. " Ce anume este sufletul aici ? Este trupul ? Este suflarea de viata ? Ce anume este ?
Nu este nimic! Te legi la cap fără să te doară. În original nu există cuvântul "suflet" în Fapte 2,31 (iar ai uitat să specifici!). Ți-am selectat versetul în cele mai vechi manuscrise disponibile: Codex Bezae, Codex Vaticanus și Codex Alexandrinus. Dacă găsești cuvântul "suflet" îl mănânc cu ambalaj cu tot (chiar dacă are ferecături de aur):

Vechi 07.01.2012, 22:58:01
Banned

Implicit

Citat:
Uite si ce inseamna ca s-a facut omul intru suflet viu pentru Anania :

T. M.: „și s'a făcut omul ființă vie“. „S'a făcut“: a devenit; a trecut în alt mod de existență. În LXX: „și s'a făcut omul întru suflet viu“ (eis psyhín zoosãn), care poate fi tradus și: „întru suflet care trăiește“, adică nemuritor.
Adică tot ce trăiește este nemuritor Hai să fim serioși!
Vechi 07.01.2012, 23:32:42
Senior Member

Implicit

Citat:
Așa este expresia, n-ai auzit-o niciodată? Cum să te doară "sufletul", dacă este imaterial? Este un alt sens al termenului decât cel comun.

Nu este nimic! Te legi la cap fără să te doară. În original nu există cuvântul "suflet" în Fapte 2,31 (iar ai uitat să specifici!). Ți-am selectat versetul în cele mai vechi manuscrise disponibile: Codex Bezae, Codex Vaticanus și Codex Alexandrinus. Dacă găsești cuvântul "suflet" îl mănânc cu ambalaj cu tot (chiar dacă are ferecături de aur):

Exista cuvantul in primul citat in Fapte 2:27 .Asta e iar rea credinta.Intr-adevar in 2:31 nu exista dar se intelege ce este "cel sfânt al Tău " din primul citat caci Petru se refera la trup si ce anume era in Hades.Acolo Petru spune clar ca sufletul era cel care merge in Hades la fel cum scrie in Psalm.
Vechi 07.01.2012, 23:39:46
Senior Member

Implicit

Citat:
Adică tot ce trăiește este nemuritor Hai să fim serioși!
Eu ti-am dat ceea ce a inteles Anania .Poti cauta biblia online daca nu o ai si o sa vezi ca are deslusiri pentru multe versete.Sufletul este nemuritor in sensul ca este nascut din Suflarea Domnului pe cand trupul este din pamant.Pentru mine are sens,adica oricum era normal ca Anania sa aibe o astfel de explicatie.
Problema e ca degeaba ne certam noi,fiecare ramane cu adevarul lui si lumea oricum nu intelege nimic.Acum inteleg si eu ce inseamna "invartosarea inimii ".
Hai sa incheiem totusi si sa ne vedem de alte lucruri.

Uite am incercat sa aduc textul cat mai aproape de original utilizand Cornilescu si stergand expresia "sufletul Lui " din 2:31

căci nu-mi vei lăsa sufletul în Locuința morților și nu vei îngădui ca sfântul Tău să vadă putrezirea.
Mi-ai făcut cunoscut căile vieții și Mă vei umple de bucurie cu starea Ta de față.”
Cât despre patriarhul David, să-mi fie îngăduit, fraților, să vă spun fără sfială că a murit și a fost îngropat; și mormântul lui este în mijlocul nostru până în ziua de azi.

Fiindcă David era proroc și știa că Dumnezeu îi făgăduise cu jurământ că va ridica pe unul din urmașii săi pe scaunul lui de domnie,
despre învierea lui Hristos a prorocit și a vorbit el, când a zis că nu va fi lăsat în Locuința morților și trupul Lui nu va vedea putrezirea.

Last edited by iuliu46; 07.01.2012 at 23:44:51.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Despre moarte si pomenirea mortilor AnnaEnache Intrebari utilizatori 42 13.06.2012 09:43:28
SA VORBIM DESPRE URA,PEDEAPSA SI MOARTE. bitza Generalitati 28 20.03.2011 02:05:27
Despre viata de dupa moarte georgian_osa Din Noul Testament 30 14.03.2010 18:49:29
Marturii despre moarte Iustin44 Generalitati 14 31.03.2009 23:59:56
despre randuielile de la moarte cuiva si parastase mara2008 Generalitati 1 20.05.2008 15:07:31