![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Deut. 32:50
Și mori pe munte și te adaugă la poporul tău, cum a murit și Aaron, fratele tău, pe muntele Hor și s-a adăugat la poporul său, 4 Regi 22:19-20 ( 2 Imparati in Cornilescu ) Deoarece s-a muiat inima ta și tu te-ai smerit înaintea Domnului, când ai auzit ce am grăit Eu asupra locului acestuia și asupra locuitorilor lui, că vor fi ținta groazei și a blestemului, și ji-ai rupt veșmintele și ai plâns înaintea Mea, de aceea și Eu te-am auzit, zice Domnul. De aceea iată te voi adăuga la părinții tăi și vei fi pus în gropnița ta cu pace; și nu vor vedea ochii tăi toate acele nenorociri pe care le voi aduce asupra locului acestuia". Și s-a adus regelui răspunsul acesta. Este clar ca adaugarea la popor/parinti se refera la ceva mai mult decat la "obstescul sfarsit ". |
|
|||
|
|||
![]()
Exact, cum poate fi sufletul in sange? E clar ca se refera la viata, ca principiu.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Este gresit sa aduci argumente cum ca spiritele mortilor supravietuiesc folosindu-te de povestea cu Samuel si Saul dar in acelasi timp este gresit sa spui ca mortii nu stiu nimic folosindu-te de cele spuse in Ecclesiast.Asta inseamna sa citesti cartea cu ...partea dorsala si fara nici un pic de creier. E clar ca in Ecclesiast toata problema este tratata din punctul de vedere al oamenilor si in sensul asta totul este desertaciune si nedreptate. Dar fiecare din noi stie deja "adevarul " .Cautam in Biblie si in viata dovezi care sa sustina deja adevarul pe care noi il stim.Santem in stare sa rastalmacim orice cum a facut 99 cu chestia aia cu Noe doar ca sa nu existe ceva impotriva a ceea ce noi deja credem. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
In alta ordine de idei, unde invata Isus ca dupa moarte sufletul se duce in Cer? cand a inviat pe Lazar, de ce nu a spus despre sufletul lui, ca-l cheama din Cer pt a intra in trup? Isus a afirmat ca Lazar doarme. Asta se intampla cu mortul, este inconstient, ca intr-un somn. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() ![]() Citat:
Cât despre mine, eu cred Scriptura: "Și Domnul Dumnezeu l-a zidit pe om din țărână luată din pământ, și a suflat asupra lui suflare de viață și s'a făcut omul întru suflet viu." (Facerea 2,7 - versiunea Anania) țărână + suflare de viață = suflet viu Petru tâlcuiește, Tradiția ticluiește... |
|
|||
|
|||
![]()
suflarea de viata este duhul care se intoarce la Domnul, iar Hadesul este Iadul adica mormantul.
|
|
||||
|
||||
![]()
Zborul catre Dumnezeu are doua aripi:
una este dragostea de Dumnezeu iar cealalta frica de suferinte fara sfarsit. Sunt doua aripi puternice care inalta repede sufletul la "vedere." Copilul alearga spre mama din foc - si din frica de ardere si din iubire pentru cea care i-a dat viata. Filosofia "sufletului trupesc" submineaza virtutea in doua feluri: - o lipseste de frica mantuitoare care aspira sa scape de suferinta "intunericului". Astfel, sufletul pierde mult din agilitate si paza mintii. - leneveste sufletul si lasa poarta inimii deschisa pacatelor, pentru ca daca doar "inconstienta lina" este plata monstruozitatilor, este o afacere buna pentru cel ce greseste. De aceea, este o filosofie inferioara care produce slabe rezultate duhovnicesti. Iar cei ce sunt exersati in paza mintii o considera periculoasa, pentru ca lipseste sufletul de o putere psihologica esentiala. Cei ce nu cred in iad se amagesc singuri si nu vor fi niciodata exigenti cu pacatele. De aceea, nici nu experimenteaza curatenia bucuriilor duhovnicesti.
Last edited by florin.oltean75; 07.01.2012 at 15:57:46. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dar in citatul cu "Nu va temeti de cei ce ucid trupul dar nu pot ucide sufletul ... " ce inseamna ? Poate insemna viata ? Poate .Poate insemna trup + suflare de viata ? NICIODATA. Dar cand Pavel spune sa ne pastram curate trupurile si sufletele si duhurile poate insemna sufletul - trup + suflare de viata ? NICIODATA. Deci tu spui ca sufletul este numai o notiune care descrie fiinta intreaga dar poti aplica asta peste tot in biblie ? Si daca nu poti atunci de ce insisti ca sufletul este trupul + suflarea de viata ? Trupul + suflarea de viata este omul viu nu sufletul. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
"Mai înainte văzând, a vorbit despre învierea lui Hristos: că n-a fost lăsat în iad trupul si suflarea Lui de viata și nici trupul Lui n-a văzut putreziciunea. " Deci este sufletul cu totul altceva in citatul asta sau se potriveste daca inlocuim ? |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Despre moarte si pomenirea mortilor | AnnaEnache | Intrebari utilizatori | 42 | 13.06.2012 09:43:28 |
SA VORBIM DESPRE URA,PEDEAPSA SI MOARTE. | bitza | Generalitati | 28 | 20.03.2011 02:05:27 |
Despre viata de dupa moarte | georgian_osa | Din Noul Testament | 30 | 14.03.2010 18:49:29 |
Marturii despre moarte | Iustin44 | Generalitati | 14 | 31.03.2009 23:59:56 |
despre randuielile de la moarte cuiva si parastase | mara2008 | Generalitati | 1 | 20.05.2008 15:07:31 |
|