Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 07.01.2012, 09:57:07
iuliu46 iuliu46 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.12.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Deut. 32:50

Și mori pe munte și te adaugă la poporul tău, cum a murit și Aaron, fratele tău, pe muntele Hor și s-a adăugat la poporul său,

4 Regi 22:19-20 ( 2 Imparati in Cornilescu )
Deoarece s-a muiat inima ta și tu te-ai smerit înaintea Domnului, când ai auzit ce am grăit Eu asupra locului acestuia și asupra locuitorilor lui, că vor fi ținta groazei și a blestemului, și ji-ai rupt veșmintele și ai plâns înaintea Mea, de aceea și Eu te-am auzit, zice Domnul.

De aceea iată te voi adăuga la părinții tăi și vei fi pus în gropnița ta cu pace; și nu vor vedea ochii tăi toate acele nenorociri pe care le voi aduce asupra locului acestuia". Și s-a adus regelui răspunsul acesta.

Este clar ca adaugarea la popor/parinti se refera la ceva mai mult decat la "obstescul sfarsit ".
Vechi 07.01.2012, 10:53:42
Profetul de carton Profetul de carton is offline
Banned

Data înregistrării: 13.12.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de grasu77 Vezi mesajul

Fapte 20:10 (ultima parte) poate fi tradus si in felul acesta : "caci viata lui este in el". Unele traduceri chiar asa suna.

Tu, ce ai inteles din "sufletul lui este in el"? Ai inteles cumva ca din Eutih inca nu a iesit ceva ce seamana cu o fantoma?
Exact, cum poate fi sufletul in sange? E clar ca se refera la viata, ca principiu.
Vechi 07.01.2012, 11:28:50
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Profetul de carton Vezi mesajul
Exact, cum poate fi sufletul in sange? E clar ca se refera la viata, ca principiu.
Dar eu nu am sustinut altceva.Eu stiu ca acelasi cuvant inseamna mai multe lucruri si in opinia mea nu e gresit ca in multe versiuni este tradus viata "caci viata lui este in el ".Dar acelasi lucru se intampla si atunci cand in Biblie acelasi cuvant se refera la toata fiinta.3000 de suflete inseamna 3000 de oameni.Dar sa sustii ca sufletul este Trupul + suflarea de viata cand insusi Hristos face o deosebire clara "Nu va temeti de cei ce ucid trupul dar nu pot ucide sufletul " este gresit.
Este gresit sa aduci argumente cum ca spiritele mortilor supravietuiesc folosindu-te de povestea cu Samuel si Saul dar in acelasi timp este gresit sa spui ca mortii nu stiu nimic folosindu-te de cele spuse in Ecclesiast.Asta inseamna sa citesti cartea cu ...partea dorsala si fara nici un pic de creier. E clar ca in Ecclesiast toata problema este tratata din punctul de vedere al oamenilor si in sensul asta totul este desertaciune si nedreptate.
Dar fiecare din noi stie deja "adevarul " .Cautam in Biblie si in viata dovezi care sa sustina deja adevarul pe care noi il stim.Santem in stare sa rastalmacim orice cum a facut 99 cu chestia aia cu Noe doar ca sa nu existe ceva impotriva a ceea ce noi deja credem.
Vechi 07.01.2012, 11:51:21
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de iuliu46 Vezi mesajul
insusi Hristos face o deosebire clara "Nu va temeti de cei ce ucid trupul dar nu pot ucide sufletul "
.
Aici evident Isus se refera la perspectiva vietii vesnice, pe care i-o da Dumnezeu celui credincios si vrajmasul nu i-o poate lua.
In alta ordine de idei, unde invata Isus ca dupa moarte sufletul se duce in Cer? cand a inviat pe Lazar, de ce nu a spus despre sufletul lui, ca-l cheama din Cer pt a intra in trup? Isus a afirmat ca Lazar doarme. Asta se intampla cu mortul, este inconstient, ca intr-un somn.
Vechi 07.01.2012, 12:38:59
Senior Member

Implicit

Citat:
Aici evident Isus se refera la perspectiva vietii vesnice, pe care i-o da Dumnezeu celui credincios si vrajmasul nu i-o poate lua.
In alta ordine de idei, unde invata Isus ca dupa moarte sufletul se duce in Cer? cand a inviat pe Lazar, de ce nu a spus despre sufletul lui, ca-l cheama din Cer pt a intra in trup? Isus a afirmat ca Lazar doarme. Asta se intampla cu mortul, este inconstient, ca intr-un somn.
Prima data trebuie sa ne lamurim daca sufletul inseamna Trupul + Suflarea de viata.Apoi ne putem lamuri si unde se afla si ce se intampla dupa moartea trupului.Daca Iisus a spus ca trupul poate fi ucis de vrajmas dar sufletul nu atunci inseamna ca sufletul este altceva decat trup + suflare de viata.Daca Pavel spune sa avem grija de trupul nostru,de sufletul nostru si de duhul nostru atunci inseamna ca sufletul iar este ceva diferit.Daca Petru ticluieste Psalmul in felul asta " despre învierea lui Hristos a prorocit și a vorbit el, când a zis că sufletul Lui nu va fi lăsat în Locuința morților și trupul Lui nu va vedea putrezirea. " Fapte 2:31 Cornilescu .Inseamna ca iar Sufletul este ceva diferit de trup + suflarea de viata.Cum poate suflarea de viata sa se duca in Hades ?
Vechi 07.01.2012, 14:42:23
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
Prima data trebuie sa ne lamurim daca sufletul inseamna Trupul + Suflarea de viata.
Cu asta ne-am lămurit de cum am citit Scriptura. Problema e la tine că tu nu crezi Scriptura, tu-l crezi doar pe Platon. Probabil ai și icoana lui în sufragerie la loc de cinste.
Cât despre mine, eu cred Scriptura:

"Și Domnul Dumnezeu l-a zidit pe om din țărână luată din pământ, și a suflat asupra lui suflare de viață și s'a făcut omul întru suflet viu." (Facerea 2,7 - versiunea Anania)

țărână + suflare de viață = suflet viu

Citat:
Daca Petru ticluieste Psalmul in felul asta
Petru tâlcuiește, Tradiția ticluiește...
Vechi 07.01.2012, 14:49:53
Banned

Implicit

Citat:
Cum poate suflarea de viata sa se duca in Hades ?
suflarea de viata este duhul care se intoarce la Domnul, iar Hadesul este Iadul adica mormantul.
Vechi 07.01.2012, 15:48:13
florin.oltean75's Avatar
florin.oltean75 florin.oltean75 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Implicit

Zborul catre Dumnezeu are doua aripi:

una este dragostea de Dumnezeu iar cealalta frica de suferinte fara sfarsit.

Sunt doua aripi puternice care inalta repede sufletul la "vedere."

Copilul alearga spre mama din foc - si din frica de ardere si din iubire pentru cea care i-a dat viata.

Filosofia "sufletului trupesc" submineaza virtutea in doua feluri:

- o lipseste de frica mantuitoare care aspira sa scape de suferinta "intunericului".
Astfel, sufletul pierde mult din agilitate si paza mintii.

- leneveste sufletul si lasa poarta inimii deschisa pacatelor, pentru ca daca doar "inconstienta lina" este plata monstruozitatilor, este o afacere buna pentru cel ce greseste.

De aceea, este o filosofie inferioara care produce slabe rezultate duhovnicesti.

Iar cei ce sunt exersati in paza mintii o considera periculoasa, pentru ca lipseste sufletul de o putere psihologica esentiala.

Cei ce nu cred in iad se amagesc singuri si nu vor fi niciodata exigenti cu pacatele.

De aceea, nici nu experimenteaza curatenia bucuriilor duhovnicesti.

Last edited by florin.oltean75; 07.01.2012 at 15:57:46.
Vechi 07.01.2012, 15:57:48
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
Cu asta ne-am lămurit de cum am citit Scriptura. Problema e la tine că tu nu crezi Scriptura, tu-l crezi doar pe Platon. Probabil ai și icoana lui în sufragerie la loc de cinste.
Cât despre mine, eu cred Scriptura:

"Și Domnul Dumnezeu l-a zidit pe om din țărână luată din pământ, și a suflat asupra lui suflare de viață și s'a făcut omul întru suflet viu." (Facerea 2,7 - versiunea Anania)

țărână + suflare de viață = suflet viu

Petru tâlcuiește, Tradiția ticluiește...
Mai omule de aia iti zic ca citesti Biblia cu partea dorsala .S-a facut omul nu sufletul.Acum daca tu-mi zici ca Anania credea ca omul este pamant si suflare de viata e altceva.Daca tu intelegi ca Omul = Sufletul asta e problema ta.. Dar poti aplica aceeasi judecata peste tot ? De ce imi zici mie ca sufletul din citatul meu din Fapte inseamna viata ? Nu mai inseamna omul ? Eu inteleg ca asa s-a facut omul viu iar sufletul pastreaza viata din ce a scris Anania.
Dar in citatul cu "Nu va temeti de cei ce ucid trupul dar nu pot ucide sufletul ... " ce inseamna ? Poate insemna viata ? Poate .Poate insemna trup + suflare de viata ? NICIODATA.
Dar cand Pavel spune sa ne pastram curate trupurile si sufletele si duhurile poate insemna sufletul - trup + suflare de viata ? NICIODATA.
Deci tu spui ca sufletul este numai o notiune care descrie fiinta intreaga dar poti aplica asta peste tot in biblie ? Si daca nu poti atunci de ce insisti ca sufletul este trupul + suflarea de viata ? Trupul + suflarea de viata este omul viu nu sufletul.
Vechi 07.01.2012, 16:03:13
Senior Member

Implicit

Citat:
suflarea de viata este duhul care se intoarce la Domnul, iar Hadesul este Iadul adica mormantul.
Profetule nu intelegi ? Explica citatul din Fapte in mod logic.Adica inlocuieste sufletul cu trup + suflare de viata.

"Mai înainte văzând, a vorbit despre învierea lui Hristos: că n-a fost lăsat în iad trupul si suflarea Lui de viata și nici trupul Lui n-a văzut putreziciunea. "
Deci este sufletul cu totul altceva in citatul asta sau se potriveste daca inlocuim ?
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Despre moarte si pomenirea mortilor AnnaEnache Intrebari utilizatori 42 13.06.2012 09:43:28
SA VORBIM DESPRE URA,PEDEAPSA SI MOARTE. bitza Generalitati 28 20.03.2011 02:05:27
Despre viata de dupa moarte georgian_osa Din Noul Testament 30 14.03.2010 18:49:29
Marturii despre moarte Iustin44 Generalitati 14 31.03.2009 23:59:56
despre randuielile de la moarte cuiva si parastase mara2008 Generalitati 1 20.05.2008 15:07:31