![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Am pus în discuție aici posibilitatea ca pămîntul să nu fie un geoid. Pe de o parte am găsit destule probleme în modelul PS, pe de altă parte am argumente în favoarea PP. Nu am ajuns încă la concluzia că modelul PP exprimă în mod necesar realitatea, mai am de investigat. Lucru nu tocmai simplu, din moment ce PS este general acceptat și materialele care susțin PP sînt mult mai rare. Vorbești despre necredincioșii care ne atrag atenția. Aruncă o privire atentă pe saitul ăsta și vei descoperi mulți atei și agnostici care sînt convinși de PP. Unii sînt tobă de fizică și dau răspunsuri competente la întrebări dificile venite din partea scepticilor. Ca să-ți dispară zîmbetul ironic din colțul gurii, te invit să-ți faci un cont și să discuți cu ei pe orice temă. Vei fi surprins că există răspunsuri pentru orice întrebare "copilărească" pe care o vei posta acolo. În încheiere, ar trebui să meditezi la cuvintele lui Vasile cel Mare care spune așa: "Cei care nu interpretează cuvintele Scripturii în sensul lor propriu spun că apa de care vorbește Scriptura nu e apă, ci altceva, de altă natură, și interpretează cuvintele plantă și pește cum li se pare lor; la fel și facerea târâtoarelor și facerea fiarelor le interpretează răstălmăcindu-le după propriile gânduri, întocmai tâlcuitorilor de vise ce tâlcuiesc în folosul lor vedeniile din timpul somnului. Eu, când aud că Scriptura zice iarbă, înțeleg iarbă, când aud plantă, pește, fiară, dobitoc, pe toate le înțeleg creadă cum sunt spuse. Nu mă rușinez de Evanghelie.[...] Și pentru că Moisi a trecut sub tăcere aceste lucruri, care nu ne sunt folositoare, voi socoti eu oare pentru aceasta de mai puțin preț cuvintele Duhului decât înțelepciunea cea nebună [a celor ce au scris despre lume], sau mai curând voi slăvi pe Cel ce nu pune mintea noastră să se îndeletnicească cu cele deșarte, ci a rânduit să fie scrise în Scriptură toate cele ce duc la zidirea și desăvârșirea sufletelor noastre? Mi se pare însă că cei ce nu înțeleg lucrul acesta, adică cei care folosesc interpretarea alegorică, au încercat să dea Scripturii o vrednicie închipuită, punând pe seama ei propriile idei, schimbând sensul cuvintelor Scripturii cu folosirea unui limbaj figurat. înseamnă însă să te faci mai înțelept decât cuvintele Duhului când, în chip de interpretare a Scripturii, introduci în Scriptură ideile tale. Deci să fie înțeleasă Scriptura cum a fost scrisă!"
|
||||
|
||||
![]()
Florine,daca nu vrei sa zbori cu avionul te sfatuiesc sa iei cateva baloane,le umpli cu gaz/hidrogen etc.,atasezi de ele o camera de filmat (un telefon mobil,de ce nu),legi baloanele cu o sfoara de lungime considerabila si le inalti in atmosfera! O sa te convingi singur si vei rezolva pentru totdeauna acest "mister". Nu de alta,dar pentru linistea ta sufleteasca,prea te vad agitat. Dovezile mele (pozele) nu vrei in ruptul capului sa le accepti!
|
|
|||
|
|||
![]()
Florine, revino-ti.
Am intrat de mai multe ori pe acele situri, unde o adunatura de sfertodocti se fac jalnic de ras sustinand pamantul plat. Cei care stiu fizica sunt tipic de partea celor care incearca sa convinga cu dovezi de tot felul (stiintifice, logice, poze etc..) ca pamantul este rotund. Tu stii de cei cu pamantul plat isi apara acerb pozitia contrar tuturor evidentelor (cu argumente tampe: "nu am explicatie pentru acest fenomen, dar asta nu inseamna ca acest fenomen demonstreaza pamantul rotund, ci doar nu exista explicatie de ce PARE pamantul rotund"!).. (dincolo de faptul ca nu se pot da jos de pe tigru), ei isi DORESC sa aiba dreptate, atat de mult incat deformeaza tot universul si arunca si fizica la gunoi .. Este o dorinta profunda si irrationala, nu are nimic de a face cu argumentatia. Au pus de la inceput concluziile inaintea faptelor. Ca sa intelegi mai bine fenomenul, este asemanator cu omul gelos (probabil ca este un complex de inferioritate la baza ambelor fenomene) care STIE DE LA INCEPUT ca este inselat, iar toate argumentele le desfiinteaza, combate.. Toata energia o indreapta doar spre fabricarea teoriilor (ca in flat earth unde exista doar teorii "inca nedemonstrate") care-i indreptatesc suspiciunile. Omul este o fiinta profund irationala.. Tipic pentru ea este sa puna concluziile inaintea argumentelor (pentru ca acele concluziile sunt supape de descarcare emotionala). De aceea se studiaza logica in scoala. Omul nu este logic. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
nu stiu daca ai mai spus, dar am o intrebare: ce este dedesuptul pamantului? nu sub scoarta, desi ar fi interesant de aflat. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
nu este psihanaliza mea. am preluat-o de la unii mai intelepti. vrei sa spui ca imaginatia diavolului este mai bogata decat a lui Dumnezeu?! |
|
|||
|
|||
![]()
:)
...si itit urez toate cele bune, si sa crezi, din nou, in Universul real, dovedit stiintific, nu in biblisme, bisericisme si babisme antistiintifice! |
|
||||
|
||||
![]()
Mulțumesc la fel, Thoadere! Să ne întîlnim în Rai și să vedem de acolo cum e Pămîntul...
|
||||
|
||||
![]() Citat:
La Multi Ani prietene! Dumnezeu sa te binecuvinteze. Doamne ajuta! |
|
||||
|
||||
![]()
Ana,
Citat:
Citat:
Citat:
Spuneai mai demult că ideea de Pămînt care accelerează mereu în sus cu 9,8 m/s^2 este incredibilă deoarece ar contrazice limitările date de teoria relativității. Cu toate acestea îți este mult mai ușor să accepți că Universul, în expansiunea lui uniform accelerată, face ca majoritatea galaxiilor să se depărteze fiecare de fiecare cu viteze mult mai mari, încă din tinerețile lor și pînă cine știe cînd fără a fi în conflict cu TR. Îți este greu să accepți forma de disc a planetei noastre, dar nu ai nimic împotriva unui geoid cvasielipsoidal care se învîrte într-un vid (a cărui formulă rămîne necunoscută) cu tot cu atmosferă. Ce anume face atmosfera să rămînă stabilă acestei mișcări de rotație dar și de revoluție rămîne tabu. De ce noi nu simțim vitezele unghiulare destul de mari - nu-i pasă nimănui. Mai sînt și alte întrebări ciudate care merită atenția publicului ce acceptă "realitatea" implacabilă a PS, dar voi reveni pe parcurs.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Dedesubt nu știe nimeni ce este. Poate... groapa existențială rezervată celor care au ales-o.
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Imparatia Cerurilor este Raiul? Care este Pamantul celor blanzi? | Florin-Ionut | Din Noul Testament | 279 | 11.07.2014 17:23:24 |
Curcubeu sferic la mormant la Pr. Arsenie Boca | au_relian | Pelerinaje la locuri Sfinte | 26 | 30.12.2011 21:17:05 |
Rugaciune pentru bolnavul care nu poate dormi | bettykalazar | Intrebari utilizatori | 3 | 25.06.2011 10:42:05 |
Pentru cei sau cele care poate sunt pe aici si vor | alecsandru | Stiri, actualitati, anunturi | 2 | 09.04.2009 10:36:14 |
Cum pot demonstra altora existenta lui Dumnezeu ? | question | Generalitati | 27 | 09.08.2008 17:24:43 |
|