![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Dumnezeu sa-i odihneasca in pace pe toti cei care s-au jertfit pentru libertate. Noi avem doua categorii de eroi: martirii, oameni nevinovati care au cazut sub gloante si luptatorii revolutiei, cu carnet de revolutionar, adica cei care au pus mana pe arme si i-au ucis pe martiri. Trista realitate a manipularii unor oameni! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ei bine, desi inteleg/intuiesc de ce te-ai exprimat asa, cui ai vorbit, te rog sa imi dai voie, MariS_ sa spun ceea ce, dealtfel, cred ca ai fi spus tu insuti: doar ei au pus, cu adevarat, pret pe viata lor! Noi am ales, poate, doar sa traim... Cel care se jertfeste, in intregime, pentru libertatea unui popor, acela cu adevarat si-a luat viata in serios. Ei sunt ucenicii lui Hristos. Vorbea Alin mai devreme despre cugetatul intelept sau ceva in genul... Alin, inima curata e plina de intreaga intelepciune! Nu mai e nevoie de alte ganduri... Ele devin dintr-o data prilej de intoarecere de la fapta, devin bariera, zid. Si sunt bazate pe frica, vin din dorinta trupului de a-si face legea lui in detrimentul duhului. Pana cand ne vom indulci cu intelepciunea veacului acestuia? Care, doar, se pune idol intre curatenia inimii si Dumnezeu? Mi-a spus candva un prieten, preot, sa iau aminte la gandurile care apar in "spatiul" dintre soapta curata a inimii si fapta. Sa iau aminte ca sa inteleg unde, in ce moment si in ce mod lucreaza vicleanul (pentru a zadarnici, amana, taragana ca doar nu spre zidire)... Revenind, bunule MariS_, la noi la sah e altceva... Unjoc, stim ca jucam, ca nu e pe bune chiar daca ne mai prinde partida in patima lumii ei imaginare... dar putem oricind sa punem piesele in tabla de sah, sa intrerupem, sa mai consultam o carte etc. In momentele acelea decizia era definitiva si irevocabila. Nu exista pasul inapoi, tragerea de timp etc. DA sau NU erau alternativele. Unii oameni au spus DA, invingem sau murim. Si au murit. Pentru libertate, pentru ca Hristos sa isi recapete pretuirea in inimile romanilor, a noilor generatii. Pentru ca noi sa citim cartile pe care le citim azi si sa stam aici pe forum la povesti, slava Domnului. Cu adevarat ei au luat viata in serios si au stiut sa isi pretuiasca viata la adevarata ei valoare: de jertfa intru Hristos Domnul, in iubire de semeni. Cinste lor! Domnul sa ii mangaie cu toata pacea Lui! AMIN+ P.S. Asa cum spune Scotland, e dureros, doare tare in zona acestor discutii. Am spus tot ce am avut de spus si ma retrag inainte de a incepe si eu sa cred ca totul se amesteca sub zapada uitarii, eroii si calaii, martirii si fricosii, lasii si curajosii... Dumnezeu sa ne ierte pentru halul in care am adus impreuna tara aceasta, fiecare cu lasitatile si egoismul lui... la mine, mai intai, m-am referit, ca am avut in mana o anumita putere si am risipit-o ieftin, candva... Nu din trezvie am facut-o, nu din trezvie, Doamne... |
|
|||||
|
|||||
![]()
Concret: pentru ce au murit? Libertatea nu-mi tine de foame! Nici nu-mi ofera acoperis deasupra capului! Deci vreau un motiv mai intemeiat,ceva care sa simt.
Sunt perfect deacord ca au fost si oameni (tineri sau nu) care au crezut intr-un ideal,in ceva mai bun,intr-o adevarata libertate si democratie! Au tot respectul meu si isi merita cu adevarat statutul de martiri,eroi,adevarati luptatori etc.! Dar aceia au fost putini! Citat:
Citat:
Citat:
![]() Asta ma intreb si eu. Inca astept sa mi se raspunda... Dar CONCRET! Citat:
Aaaaa... ba da,au fost cativa,si majoritatea tot tineri: cei care au iesit in strada in 13-15 iunie 1990! Aia cu adevarat eroi!!! Si ei sunt cei care au fost UITATI COMPLET! De asta nu stiti,nu? Rusine,mai ales pentru cei care sustineti sus si tare ca-i iubiti pe eroi! Citat:
Pentru tine era ingrozitor,insa pentru jidani,masoni etc. era o bucurie imensa! I-au prostit pe cativa sa iasa si sa se sacrifice,ca apoi ei sa puna mana pe tara noastra! Si voi mai ii si ridicati in slavi,cu democratia lor cu tot! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Datorită sacrificiului acelor eroi. Știi de ce ai tu dreptul să-ți mărturisești liber credința? Datorită acelorași tineri de vârsta noastră, care au murit strigând "libertate", "Dumnezeu există", "Hristos a înviat" etc. Știi de ce nu ți s-a cerut niciodată să apostaziezi declarându-te ateu în timpul școlii și la facultate? Știi din ce motiv nu înveți acum "ateism științific" (parcă așa se numea materia respectivă, din câte știu) și nu ai fost obligat să spui că "religia este opiumul popoarelor"? Datorită acelorași eroi ai poporului și Bisericii noastre. Poate că aceste cuvinte ale mele nu îți par convingătoare, pentru că sunt din aceeași generație cu tine și, evident, m-am născut după revoluție. Atunci, îți sugerez să citești câteva cărți despre suferințele mărturisitorilor lui Hristos din închisorile comuniste... în special despre cei din temnița infernală de la Pitești... ca să înțelegi ce a însemnat acel regim totalitar pentru Biserica lui Hristos. Da, libertatea politică nu-mi ține de cald (deși este discutabilă și această idee), dar libertatea religioasă îmi este mai scumpă decât viața! Tinerii morți ca eroi în 1989 au redat Bisericii, prin jertfa lor, ceea ce împăratul Constantin a oferit creștinismului prin Edictul de la Milan. Tinerii din 1989 s-au revoltat și au luat atitudine (așa cum de mult timp ar fi trebuit să se întâmple) împotriva crimelor odioase din închisorile comuniste, împotriva torturilor la care au fost supuși părintele Stăniloae, părintele Galeriu, IPS Bartolomeu Anania, părintele Steinhardt, Prof. Teodor M. Popescu și mulți alți profesori universitari teologi și intelectuali români în general. Tu știi de ce a fost luat bunicul meu la Securitate? Doar pentru că a afirmat, într-o discuție purtată la cârciuma satului, că, într-un eventual război dintre URSS și SUA, victoria ar fi de partea americanilor. Acesta a fost comunismul. Dacă nu vei înțelege importanța libertății nici după ce vei citi "Jurnalul fericirii", "Fenomenul Pitești" și multe alte scrieri pe această temă, atunci îți sugerez să discuți cu deținuți politici în viață (nu-i greu să-i găsești, dacă vrei îți și fac rost de un număr de telefon al unuia dintre ei) și-i întrebi ce "crime" au săvârșit, de ce au fost supuși unui regim de exterminare și ce părere au despre importanța libertății. Dragă frate întru Domnul, nădăjduiesc din tot sufletul că aceste puține gânduri nu te-au întristat... De fapt, am vrut să te întristez puțin, căci "cine nu știe trecutul este condamnat să-l repete". A, mai am o sugestie pentru tine: dacă ai timp și posibilități, să faci o scurtă excursie până în Maramureș și, între alte obiective turistice, să vizitezi închisoarea de la Sighet. Dacă după toate acestea, vei persista în opinia ta... înseamnă că ai dreptate... dar mai întâi este necesar să știi exact ce a însemnat persecuția comuniștilor împotriva lui Hristos, a credincioșilor Săi. Tu știi că la Pitești, studenții credincioși (așa, ca tine și ca mine) erau "reeducați" în spiritul ateismului, fiind obligați să se tortureze unii pe alții, să renege credința... Nu mai continui, fiindcă am exagerat cu aceste descrieri în ziua consacrată bucuriei Nașterii Domnului. Dar ne putem bucura de această sărbătoare, avem voie să spunem că azi e Crăciunul, doar pentru că, atunci când noi încă nu existam, niște tineri nebuni pentru Hristos, au murit ca martiri pe străzile marilor orașe din România. Să ai un Crăciun binecuvântat, Raul! Și iartă-mă dacă ți-am tulburat starea sufletească în această sfântă zi. Hristos în mijlocul nostru!
"Duh este Dumnezeu și unde este Duhul Domnului, acolo este libertate." (II Cor3, 17) "Pentru Tine trăiesc, vorbesc și cânt!" (Sf. Grigorie Teologul) "Dați-mi-L pe Hristos și aruncați-mă în iad!" "Acesta este unul dintre motivele pentru care eu cred în creștinism: e o religie pe care n-ai fi putut-o născoci." (C. S. Lewis) Câteva gânduri scrise de mine: http://www.ortodoxiatinerilor.ro/iis...-duhovniceasca |
|
|||
|
|||
![]()
"Duh este Dumnezeu și unde este Duhul Domnului, acolo este libertate." (II Cor3, 17) "Pentru Tine trăiesc, vorbesc și cânt!" (Sf. Grigorie Teologul) "Dați-mi-L pe Hristos și aruncați-mă în iad!" "Acesta este unul dintre motivele pentru care eu cred în creștinism: e o religie pe care n-ai fi putut-o născoci." (C. S. Lewis) Câteva gânduri scrise de mine: http://www.ortodoxiatinerilor.ro/iis...-duhovniceasca Last edited by laurastifter; 25.12.2011 at 20:03:17. |
|
|||
|
|||
![]()
Scotland The Brave și Ioan Cezar,
Deosebit de emoționante mărturiile dumneavoastră! ![]() Doamne ajută!
"Duh este Dumnezeu și unde este Duhul Domnului, acolo este libertate." (II Cor3, 17) "Pentru Tine trăiesc, vorbesc și cânt!" (Sf. Grigorie Teologul) "Dați-mi-L pe Hristos și aruncați-mă în iad!" "Acesta este unul dintre motivele pentru care eu cred în creștinism: e o religie pe care n-ai fi putut-o născoci." (C. S. Lewis) Câteva gânduri scrise de mine: http://www.ortodoxiatinerilor.ro/iis...-duhovniceasca |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Si simt ispita de a dezvolta o paleta larga de aprecieri, explicatii si, pe ici pe colo cateva lovituri scurte. Dar n-o voi face. Iritarea produsa de modul cum dezvolti ideile imi aminteste ca rebelul e doar un copil speriat care si-a confectionat, neavind altceva la indemana, un scut de hartie crezind ca se apara... Ori s-a ascuns pur si simplu punind mana la ochi... Copil, de! Asa ca aleg sa iti fac o propunere, incerc un fel de targ. Desi banuiesc (si chiar as pune pariu) ca nu vei face nici macar o clipa ce iti propun, totusi indraznesc sa te rog: gaseste cateva minute de liniste, singur cu tine si uita-te in aceste cuvinte ale tale CA INTR-O OGLINDA. Tine pentru tine ceea ce vezi. Apoi sa faci cum te-o lumina constiinta ta si Bunul Dumnezeu. Am spus "uita-te" ca indemn spre a privi, desigur, precum si ca invitatie la uitare... de sine, de deprinderile obisnuite de a te percepe... Incearca o clipa, asa de dragul experimentului, o perspectiva diferita. Altfel. Mai putin batatorita. Uite, iti daruiesc ca sprijin un poem, scris de Ioan Suciu, un tanar din Sibiu care a murit la 20 ani pe cand imi faceam eu armata acolo: "Uita-te o clipa... Rasare Soarele!..." Poate poemul acesta ne va ajuta sa intelegem mai bine de ce, cand Dumnezeu statea in fata ochilor lor si vorbea in auzul lor, oamenii nu il vedeau decat pe "fiul teslarului" si nu aveau "urechi sa auda". Nu prea uitau ei de ale lor, nu-i asa? Legea trupului batea in ei legea duhului, de acord? Vedeau doar un posibil eliberator care sa le aduca dezlegare de saracie si prigoana, nu-i asa? Un imparat evreu peste evrei. pentru o viata mai linistita, mai indestulata, cu afaceri prospere, cu copii si neveste etc. Trup si iarasi trup. Doar trup. Eventual in timpul liber, printre ragaituri si altealea, mai ziceau si-o rugaciune, mai citeau din Torra, mai jertfeau un berbecut etc. Si, precum spui, acesti oameni care nu uitau de ei nici o clipa, dupa rastignirea Domnului faceau exact cum ai zis: se deziceau de El. Pai ... nici o surpriza! Cum altfel? Ca ei, intelegem acum, nu L-au cunoscut nici inainte nici dupa Jertfa. Niciodata. Nu s-au dezis, pentru ca nu aveau de Cine. Intrucat nu Il cunoscusera niciodata. Nu si-au luat ragazul de a deschide ochii si altfel decat pentru a vedea ceea ce erau obisnuiti sa vada, in impietrirea de mii de ori repetata a habitudinilor lor. Dar altii L-au cunoscut. Si inainte si dupa si mereu... Cei care au cunoscut candva Dragostea, fie si in copilarie, isi vor aduce aminte de Ea intr-o zi, la timpul potrivit. |
|
|||
|
|||
![]()
Trei poezii compuse în închisoare de către domnul Demostene Andronescu - un fost deținut politic în viață. Pe acest creștin autentic l-am văzut la o conferință, la care au participat foarte mulți studenți de la mai multe facultăți. Ne privea atât de trist, melancolic... pentru că, exact la vârsta noastră, când era student, se afla... în închisoare.
![]() "Demostene Andronescu - Poezii Reproducem aici trei poeme de rezistenta anticomunista, pe temeiuri crestine, concepute de dl Demostene Andronescu în anii de închisoare si aparute în volumul Peisaj lăuntric (Ed. "Puncte Cardinale", Sibiu, 1995). UNDE-S NEBUNII? Unde-s nebunii, unde ni-s nebunii? E, Doamne, lumea plină de cuminți, E plin pămîntul de martiri și sfinți Atinși de filoxera-nțelepciunii. Tăcută-i gloata de-nțelepți ca sfinxul În fața lumii și-a nemărginirii Și-ascultător de rînduiala firii, Ca un plăvan în jug trudește insul. Scîncesc cuminții-n chingile durerii Și, sîngerînd din răni adînci blîndețe, Lîngă neveste mor de bătrînețe, Necutezînd să tragă spada vrerii. Bolește omenirea ca o juncă Și nimeni nu-i ca să-i sloboadă sînge; S-a-mpotmolit istoria și plînge, Cu prora-nfiptă într-un colț de stîncă. Nu se mai nasc nebuni care s-o mîne Cu bîta de la spate, ca pe-o vită, Acestui veac să-i pună dinamită Și evu-nțelepciunii să-l dărîme. O! Doamne, Doamne, unde-s Don Quijoții? E lumea plină de-alde Sancho Panza Ce nu-ndrăznesc să mînuiască lanza, Ci scutieri cuminți se vor cu toții. Unde-s nebunii? Unde-s Machedonii Să tragă spada și să taie nodul? Tînjește după glorie norodul Și nu-s Cezari să-l treacă Rubiconii… Sloboade, Doamne,-n lume nebunia, S-o răvășească și să o răstoarne, Ca un berbec să ia pămîntu-n coarne Și-acestui veac să-i surpe temelia! ÎNDOIALA lui V. Voiculescu Mai este, Doamne, pîna-n cer? Mai este Pîn-sa ma faci partas luminii Tale? Sau poate tot n-a fost decît poveste Si-am colbait degeaba-atîta cale. De-atîta vreme urc tîrîs, pe coate Si-am smuls în catarare-atîti luceferi Ca de-o mai tine mult urcusul, poate Doar cei prea-nalti sa mai ramîna teferi. Si-am risipit atîta suflet, Tata, În rîvna mea neasemuit de mare Ca de-o mai fi s-ajung în cer vreodata N-o sa mai am ce-Ti pune la picioare. L-am dat tribut la fiecare vama, L-am asternut pe fiecarea treapta, Si-l risipesc-ntruna, dar mi-e teama Ca la sosire nimeni nu m-asteapta. Tîrîs, pe brînci, cu sufletul la gura, Urc muntele cu-nchipuite creste; Din tot ce-am fost mai sînt o picatura. Mai este, Doamne, pîna-n pisc, mai este?! ÎN LOC DE RUGACIUNE În seara asta, Doamne, Te vei culca flamînd, Azima rugaciunii n-o vei avea la cina, Nici blidul de smerenii, nici stropul de lumina Ce-mi pîlpîia altdata în candela de gînd. Sînt prea sarac, Stapîne, nu am ce-Ti oferi Sa-ti stîmpar foamea, furii mi-au tîlharit camara Si de putinul suflet ce îl pastram ca sara Sa am, ca tot crestinul, cu ce Te omeni. As vrea sa-Ti pot întinde un gînd sfios macar Dar nu, nu pot, gradina mi-e vraiste si goala, Mi-a mai ramas pe-un lujer o singura petala Si pe un ramur vested un singur fruct amar. De l-as culege-n pripa sa Ti-l aduc prinos, Soptind o rugaciune si tremurînd o cruce, Ar fi pacat de moarte ca, Doamne, Ti-as aduce Otrava-n cupe sparte si Te-as tîrî prea jos. Zadarnic stai de veghe si-astepti umil si blînd, Azima calda-a gurii n-o vei avea la cina Si-n cerul Tau de gheata cu turturi de lumina În seara asta, Doamne, Te vei culca flamînd."
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
Laura,nu esti realista! Eu am adresat (si valabil pentru toti) mai multe intrebari in mesajul anterior,postt mai sus. Am spus mai multe lucruri,insa se evita a mi se raspunde direct,la obiect,fara a se filozofa etc.
1. Scriu acest post nu datorita lor,ci datorita masoneriei si jidanilor,care au stat in spatele loviturii de stat (e o prostie sa numesti "revolutie" ce a fost in '89). Totul a fost posibil datorita sprijinului extern,a lui Reagan,a tradatorului de Gorbaciov etc. Priviti putin si in spatele cortinei,nu ramaneti orbi! 2. Stiu si despre cei care au suferit in temnitele comuniste,care cel putin au dat sfinti! Acum?? Vi se pare paradoxal,dar credinta era mai mare atunci! Si Ceausescu era credincios,chiar daca n-o arata! Dar lucrurile astea nu va obositi sa le cititi. Unde e credinta acelor tineri astazi? Merg duminica de duminica la biserica,tinerii ii numar pe degete (de multe ori pe cele de la o mana). Wow,ce victorie! Ateismul si necredinta cresc de la an la an,nu stiu ce vedeti asa spectaculos. 3. La fel de paradoxal,regimul de pana in '89 era mai crestin (chiar daca indirect). Oamenii erau EGALI,acum ce vad? Numai parveniti care ne privesc de sus si ne conduc! Sa fiu mandru de asta?? 4. Imi dati atatea si atatea exemple... ia sa va dau si eu: avorturile! Numarul lor a depasit populatia Romaniei,este groaznic! Nicio fapta facuta de comunisti nu se poate compara cu aceste crime a unor copii absolut nevinovati! Va rog,dati-mi un exemplu de rautate mai mare facuta de comunisti! NU exista,nu concep sa existe! 5. Puterea cine a luat-o dupa '89? Nenorocitul de Iliescu! Pfff... am cazut din lac in put! In final vreau sa reamintesc de tinerii "reeducati" in 13-15 iunie 1990! Astept opinia voastra despre ei,despre faptele regimului (asa-zis) democratic,despre atitudinea nemernicului de Iliescu de atunci etc. Aceia sunt cei care cu adevarat in '89 si-au riscat viata pentru libertate,nu restul! In iunie '90 nu i-a mai sprijinit NIMENI!!! Gata,nu a mai vrut nimeni sa iasa in strada,curgea lapte si miere in tara... Imi vine sa rad! Dar stati,comunismul cazuse,obiectivul occidentalilor satanici fusese indeplinit,acum nu mai urma decat sa-si duca planul la bun sfarsit! PS in "ajutoarele" umanitare de dupa '89 ne-au adus si SIDA! Deci multumesc "eroilor" si pentru asta! Le multumesc ca nu am loc de munca,nu am o casa,le multumesc ca s-a distrus o generatie de tineret,ca avem peste 20 de mil. de avorturi,ca suntem de rasul Europei,ca s-a umplut tara de parveniti care ne conduc si sfideaza orice lege juridica,morala si de bun simt,multumesc ca Huidu nu face puscarie,multumesc pntru tot! PS2 am spus si in mesajul anterior,aveti rabdare inca vreo 4-7 ani sa se introduca cipurile,va va iesi libertatea si democratia pe ochi!!! |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Sa ne rugam pentru colega noastra Lilith23 ! | Melissa | Rugaciuni | 74 | 27.06.2011 19:59:40 |
Pentru o innoire a Sfantului Botez in Biserica noastra ortodoxa | kesarion_breb | Biserica Ortodoxa Romana | 0 | 22.07.2010 22:22:06 |
Pentru Vasilica colega și prietena noastră de pe forum | cristiboss56 | Umanitare | 1 | 23.06.2009 12:10:02 |
Semnati pentru libertatea de expresie | alexandra28again | Generalitati | 34 | 27.01.2009 21:43:27 |
|