Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 20.12.2011, 17:18:22
Lucian008's Avatar
Lucian008 Lucian008 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.12.2011
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
Oricâte ironie ar ascunde cuvintele dvs. există un sâmbure de adevăr... Sabatarienii au fost convinși și ideologic și prin exterminare să renunțe la sâmbătă...
Asta nu se poate demonstra decat prin dovezi istorice. Aveti asa ceva?
Ultima daca cand am verificat nu am gasit in cartea de istorie nimic despre exterminarile crestinilor din primele veacuri decat de catre pagani. Intre ei, pe ratiuni dogmatice nu. Doar anateomizari. Iar cei convinsi cu ce or fi fost convinsi? Va promitem ca veti suferi chinuri mai usoare cand puterea vremi va va osandi. Dumnezeu normal ca nu S-a bagat. "Lasa-i ma daca sunt prosti. Au astia cu duminica niste oratori mai buni. Or sa vina unii peste 1800 de ani si or sa inteleaga ei ce am spus Eu."
Vechi 20.12.2011, 17:25:22
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Lucian008 Vezi mesajul
Asta nu se poate demonstra decat prin dovezi istorice. Aveti asa ceva?
Ultima daca cand am verificat nu am gasit in cartea de istorie nimic despre exterminarile crestinilor din primele veacuri decat de catre pagani.
Nu e vorba de primele veacuri, când erau prigoniți, ci de următoarele când creștinismul a ajuns religie de stat. Și apoi... știți cum e cu Istoria, și de către cine e scrisă...
Cu toate acestea am dovezi istorice. O să mi le cereți. Nu o să vi le dau. Vă dau cel mult lucrări care s-au ocupat de această problematică, să vă răfuiți cu autorii lor, nu cu mine. Scopul dumneavoastră pe aceste topice este tot mai evident...
Vechi 20.12.2011, 17:33:56
bairstow bairstow is offline
Senior Member

Data înregistrării: 11.08.2010
Implicit

Citat:
Nu e vorba de primele veacuri, când erau prigoniți, ci de următoarele când creștinismul a ajuns religie de stat. Și apoi... știți cum e cu Istoria, și de către cine e scrisă...
Cu toate acestea am dovezi istorice. O să mi le cereți. Nu o să vi le dau. Vă dau cel mult lucrări care s-au ocupat de această problematică, să vă răfuiți cu autorii lor, nu cu mine. Scopul dumneavoastră pe aceste topice este tot mai evident...
Sunt n scrisori si texte care arata ca crestinii respectau duminica de exemplu Didahia carte scrisa in sec 1 si care adventii o vad scrisa in sec 3 sau chiar 4! Apoi evanghelia apocrifa dupa Barnaba! Curios ca miile de crestini nu au manifestat violent la asa zisa schimbare!(deoarece nu a fost nici o schimbare de zi) .Da cand nu avem documente o dam ca au falsificat unii istoria! Eu ma opresc ca pierd timp cu acest om.
Vechi 20.12.2011, 17:42:01
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de bairstow Vezi mesajul
Curios ca miile de crestini nu au manifestat violent la asa zisa schimbare!
Extraordinar! Cum v-ați dat seama! Nu ați găsit în direct pe feisbuc, alături de manifestațiile violente din Piața Tahir? De frământările intestine ale ortodoxiei (legate de sâmbătă și data Paștelor) ați auzit? Ori nici acestea nu apar pe Facebook...

Citat:
În prealabil postat de bairstow Vezi mesajul
Eu ma opresc ca pierd timp cu acest om.
Bine faceți! Sunteți un om câștigat.
Vechi 20.12.2011, 17:36:51
Lucian008's Avatar
Lucian008 Lucian008 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.12.2011
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
Aveti dreptate, toti istoricii sunt crestini practicanti. Si au dat foc la dovezile care sustineau cinstirea sambetei. La Primul Sinod ce zi tineau? Ca pana atunci erau persecutati. Daca tineau duminica la Sinod nu are rost sa mergem mai tarziu in timp. Deci?
Spuneti-mi va rog care sunt aceste lucrari.
Scopul meu este unui singur pe orice topic, sa afirm credinta corecta si sa argumentez greselile de invatatura atunci cand le intalnesc.
Vechi 20.12.2011, 17:43:48
Banned

Implicit

Citat:
Scopul meu este unui singur pe orice topic, sa afirm credinta corecta si sa argumentez greselile de invatatura atunci cand le intalnesc.
În această ordine?
Vechi 20.12.2011, 17:49:27
grasu77 grasu77 is offline
Banned

Data înregistrării: 07.06.2011
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
Aveti dreptate, toti istoricii sunt crestini practicanti. Si au dat foc la dovezile care sustineau cinstirea sambetei.
Ati fi vrut dvs. sa de-a foc la dovezile care sutineau cinstirea sambetei. Totusi, iata ce a afirmat un istoric ortodox:

"Ziua in care crestinii savarseau cultul lor religios la inceput a fost sambata, mai tarziu duminica, zi de inchinare si bucurie, dupa cum zice si sfantul Atanasie al nostru: Sambata noi ne adunam laolalta nu ca sa iudaizam... ci ca sa ne inchinam lui Isus, Domnul Sabatului. (Arhiereul Calist Botosaneanul, episcop de Arges, in "Istoria bisericeasca" din 1902, pg. 55)
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Intrebari pentru adventisti, baptisti si penticostali Anca-Miha Secte si culte 1268 12.07.2016 01:44:25
Despre Penticostali, Baptisti, Adventisti danyel Secte si culte 741 11.08.2010 21:37:50
Din famila mea multi au trecut la adventisti si la alte secte beliver Secte si culte 145 30.04.2010 18:06:16