Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 20.12.2011, 17:33:56
bairstow bairstow is offline
Senior Member

Data înregistrării: 11.08.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
Nu e vorba de primele veacuri, când erau prigoniți, ci de următoarele când creștinismul a ajuns religie de stat. Și apoi... știți cum e cu Istoria, și de către cine e scrisă...
Cu toate acestea am dovezi istorice. O să mi le cereți. Nu o să vi le dau. Vă dau cel mult lucrări care s-au ocupat de această problematică, să vă răfuiți cu autorii lor, nu cu mine. Scopul dumneavoastră pe aceste topice este tot mai evident...
Sunt n scrisori si texte care arata ca crestinii respectau duminica de exemplu Didahia carte scrisa in sec 1 si care adventii o vad scrisa in sec 3 sau chiar 4! Apoi evanghelia apocrifa dupa Barnaba! Curios ca miile de crestini nu au manifestat violent la asa zisa schimbare!(deoarece nu a fost nici o schimbare de zi) .Da cand nu avem documente o dam ca au falsificat unii istoria! Eu ma opresc ca pierd timp cu acest om.
Vechi 20.12.2011, 17:36:40
Senior Member

Implicit

Citat:
S-au cerut dovezi de păzire a sabatului, nu de oameni perfecți. Dacă cereați exemple de oameni perfecți, vă ofeream exemplul ortodocșilor!
Se stie ca multe secte erau iudaice si de aceea tineau sambata! Dar pe noi ne intereseaza doar ca o secta a tinut o porunca doua?!? si a calcat pe celelalte in picioare?!?
Cel putin pe noi cei din afara cultului adventist ne intereseaza daca au mai fost crestini in istorie de tip advent! Nu ca nu stiu ce secta nu manca carne de porc sau ca tinea sabatul. La cate secte avem era normal ca fiecare sa calce o porunca sau mai multe...

Last edited by bairstow; 20.12.2011 at 17:39:22.
Vechi 20.12.2011, 17:36:51
Lucian008's Avatar
Lucian008 Lucian008 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.12.2011
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
Nu e vorba de primele veacuri, când erau prigoniți, ci de următoarele când creștinismul a ajuns religie de stat. Și apoi... știți cum e cu Istoria, și de către cine e scrisă...
Cu toate acestea am dovezi istorice. O să mi le cereți. Nu o să vi le dau. Vă dau cel mult lucrări care s-au ocupat de această problematică, să vă răfuiți cu autorii lor, nu cu mine. Scopul dumneavoastră pe aceste topice este tot mai evident...
Aveti dreptate, toti istoricii sunt crestini practicanti. Si au dat foc la dovezile care sustineau cinstirea sambetei. La Primul Sinod ce zi tineau? Ca pana atunci erau persecutati. Daca tineau duminica la Sinod nu are rost sa mergem mai tarziu in timp. Deci?
Spuneti-mi va rog care sunt aceste lucrari.
Scopul meu este unui singur pe orice topic, sa afirm credinta corecta si sa argumentez greselile de invatatura atunci cand le intalnesc.
Vechi 20.12.2011, 17:36:54
grasu77 grasu77 is offline
Banned

Data înregistrării: 07.06.2011
Locație: Brasov
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Profetul de carton Vezi mesajul
Dar contextul acestor versete l-ati citit? este vorba de intrarea in odihna lui Dumnezeu, evreii intra in aceasta odihna in sensul ca se odihnesc de faptele Legii iar noi crestinii intram in odihna lor.
Adventistii citesc nu numai in contextul versetelor alaturate ci si in contextul Bibliei. Ce inseamna pentru dvs. "daca le-ar fi dat Iosua odihna" (Evrei 4:8)? Vedeti, spre exemplu, Deuteronom 12:9,10. Poporul lui Dumnezeu a primit fagaduinta ca vor intra in Canaan, sub conducerea lui Iosua si vor avea odihna (fiind izbaviti de toti vrajmasii), daca nu-si vor impietri inima si vor asculta de Dumnezeu. Dar si-au impietrit inima, n-au ascultat si n-au avut odihna (dimpotriva, au fost mai mult in robie).

Asta este odihna pe care nu au avuto (nu despre sabat este vorba - caci l-au avut si pe vremea lui Iosua) si de aceea Dumnezeu a hotarat o noua zi, cand noi, vom intra in Canaanul Ceresc, sub coducerea lui Ioshua (Iisus) si vom avea odihna. Pana atunci, ramane ca o arvuna, odihna de sabat pentru poporul lui Dumnezeu.

Acum se leaga totul? Vi se pare in context? Nu credeti ca "dusmanii" sabatului sunt cei care scot din context (sau, chiar falsifica grosolan traducerea Sfintei Scripturi)?

P.S. Nu vad nimic Biblic in interpretarea dvs. Ati scos versetele din context ca sa le puteti da orice fel de interpretare ciudata. De ce sa nu folosim niste parghii stabile in interpretarile noastre? Asta inseamna sa cunoastem toata Sfanta Scriptura si sa ne folosim de toate invataturile care au legatura cu problema noastra.
Vechi 20.12.2011, 17:42:01
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de bairstow Vezi mesajul
Curios ca miile de crestini nu au manifestat violent la asa zisa schimbare!
Extraordinar! Cum v-ați dat seama! Nu ați găsit în direct pe feisbuc, alături de manifestațiile violente din Piața Tahir? De frământările intestine ale ortodoxiei (legate de sâmbătă și data Paștelor) ați auzit? Ori nici acestea nu apar pe Facebook...

Citat:
În prealabil postat de bairstow Vezi mesajul
Eu ma opresc ca pierd timp cu acest om.
Bine faceți! Sunteți un om câștigat.
Vechi 20.12.2011, 17:43:48
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Lucian008 Vezi mesajul
Scopul meu este unui singur pe orice topic, sa afirm credinta corecta si sa argumentez greselile de invatatura atunci cand le intalnesc.
În această ordine?
Vechi 20.12.2011, 17:46:51
Senior Member

Implicit

Nu stiu pe ce baze faci calcule daca evrei au stat mai mult la ei in tara sau nu dar important este ca au stat! Si cred ca nu o duceau prea rau pe vremea lui Solomon! Apoi cum poti sa spui ca nu despre sabat e vorba (iata cum scoti din context!) cand scrie foarte clar :. Caci undeva, despre ziua a saptea, a zis astfel: "Si S-a odihnit Dumnezeu in ziua a saptea de toate lucrurile Sale".
Apoi de ce aceasta schimbare? Deoarece Dumnezeu a zis : "Nu vor intra intru odihna Mea!". Deci chiar daca Dumnezeu se odihneste in a saptea zi ca sa intre si poporul ales care l-a respins pe Iisus si nu poate intra in odihna Domnului pe baza Cuvantului rostit de Dumnezeu : Nu vor intra in odihna mea!
Vechi 20.12.2011, 17:49:27
grasu77 grasu77 is offline
Banned

Data înregistrării: 07.06.2011
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Lucian008 Vezi mesajul
Aveti dreptate, toti istoricii sunt crestini practicanti. Si au dat foc la dovezile care sustineau cinstirea sambetei.
Ati fi vrut dvs. sa de-a foc la dovezile care sutineau cinstirea sambetei. Totusi, iata ce a afirmat un istoric ortodox:

"Ziua in care crestinii savarseau cultul lor religios la inceput a fost sambata, mai tarziu duminica, zi de inchinare si bucurie, dupa cum zice si sfantul Atanasie al nostru: Sambata noi ne adunam laolalta nu ca sa iudaizam... ci ca sa ne inchinam lui Isus, Domnul Sabatului. (Arhiereul Calist Botosaneanul, episcop de Arges, in "Istoria bisericeasca" din 1902, pg. 55)
Vechi 20.12.2011, 17:49:31
Senior Member

Implicit

Osutafaraunu (faraosutadoi mai exact) niciodata ortodocsii nu au fost in ceata cu privire la ziua de inchinare! Sti si tu. A doua fraza e perfect adevarata!
Vechi 20.12.2011, 17:53:11
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de grasu77 Vezi mesajul
Ati fi vrut dvs. sa de-a foc la dovezile care sutineau cinstirea sambetei. Totusi, iata ce a afirmat un istoric ortodox:

"Ziua in care crestinii savarseau cultul lor religios la inceput a fost sambata, mai tarziu duminica, zi de inchinare si bucurie, dupa cum zice si sfantul Atanasie al nostru: Sambata noi ne adunam laolalta nu ca sa iudaizam... ci ca sa ne inchinam lui Isus, Domnul Sabatului. (Arhiereul Calist Botosaneanul, episcop de Arges, in "Istoria bisericeasca" din 1902, pg. 55)
Asta nu e o dovada istorica. In primul rand aceasta carte sub acest titlu si sub acest nume nu exista! E un fals grosolan. Fraza poate exista dar in alta carte si sub un alt nume dar cum sa verificam? Apoi crestinii la inceput au fost evrei si ei tineau sabatul fiind sub influenta sinagogii! Dar la cinzecime Dumnezeu i-a luminat! Apoi cuvintele unui preot sau ce o fi fost acesta nu reprezinta adevarul ortodox!
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Intrebari pentru adventisti, baptisti si penticostali Anca-Miha Secte si culte 1268 12.07.2016 01:44:25
Despre Penticostali, Baptisti, Adventisti danyel Secte si culte 741 11.08.2010 21:37:50
Din famila mea multi au trecut la adventisti si la alte secte beliver Secte si culte 145 30.04.2010 18:06:16