Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu
Asta spune Scriptura, nu eu. Cei credinciși vor trăi veșnic în comuniune cu Dumnezeu, iar cei nelegiuiți vor pieri în focul pregătit diavolului și îngerilor lui (Mat.25,41). Nu mă întrebați cât vor arde în foc, căci nu pot să vă răspund. Dar presupun că un nepocăit (de fapta lui) ce a furat o pâine nu va arde tot atât cât cel ce a dat ordin să fie arși 6 milioane de evrei! Spuneți-mi dacă gândesc greșit...
|
Intr-o anumita masura te mustra constiinta pentru faptul ca ai furat o paine si in cu totul alta daca ai ucis 6 milioane de evrei. Dar in final nu este vorba de fapta ci de masura in care te-ai apropiat, respectiv departat de Dumnezeu. Ptr ca in final poate fi mai apropiat de Dumnezeu un criminal in masa decat de un hot. Depinde de pocainta.
Focul este pregatit de fiecare prin faptele lui.
Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu
La data aceea, diavolul nu mai era "fericit", ci era un nenorocit alungat din Cer! Și nu mai era în comuniune cu Dumnezeu, ci era deja dușmanul Lui declarat.
|
Eu nu ma refeream la momentul ispitirii omului, ci la momentul caderii Diavolului. Daca atunci il nimicea Dumnezeu nu mai cadea omul. Si nu, nu tine de cunoasterea tainelor Lui Dumnezeu sa spunem ca Dumnezeu nu a vrut ca omul sa cada. A fost decizia omul liber.