Citat:
În prealabil postat de Lucian008
Aaaaa si sa inteleg ca Dumnezeu pentru a nu fi ce lai mare tortionar din Univers a decis sa ii suprime pe pacatosi si cei buni sa ramana in comuniune.
|
Asta spune Scriptura, nu eu. Cei credinciși vor trăi veșnic în comuniune cu Dumnezeu, iar cei nelegiuiți vor
pieri în focul pregătit diavolului și îngerilor lui (
Mat.25,41). Nu mă întrebați cât vor arde în foc, căci nu pot să vă răspund. Dar presupun că un nepocăit (de fapta lui) ce a furat o pâine nu va arde tot atât cât cel ce a dat ordin să fie arși 6 milioane de evrei! Spuneți-mi dacă gândesc greșit...
Citat:
Iar o chestie de logica ne spune ca daca diavolul nu l-ar fi ispitit pe om, acesta ar fi ramas fericit in Rai in comuniune cu Dumnezeu pentru eternitate.
|
La data aceea, diavolul nu mai era "fericit", ci era un nenorocit alungat din Cer! Și nu mai era în comuniune cu Dumnezeu, ci era deja dușmanul Lui declarat.
Citat:
Nu i-ar si fost mai simplu Lui Dumnezeu sa il suprime pe Diavol cand s-a intors impotriva Lui. Si asa impusca 2 iepuri dintr-un foc: diavlolul disparea si nu mai astepta atat timp sa o faca (sdau diavolul nu va fi nimicit?) si oamenii ar fi fost in comuniune mereu cu Dumnezeu, ba mai mult chiar toti. Nici nu il mai suparau oamenii pe Dumnezeu. Nu credeti ca era mai simplu?
|
Omenește vorbind era mai simplu, dar cu ce implicații veșnice pentru întreg Universul locuit! Noi oamenii am fi "rezolvat" urgent problema. Trimiteam "Serviciile" să-l suprime discret pe diavol și apoi să me vedem liniștiți de mandatul nostru de "președinte al Universului"...
Citat:
Sau a vrut Dumnezeu ca omul sa cada. Stiu ca am expus mai multe idei, daca puteti eventual sa raspundeti.
|
Nu am răspunsuri la toate întrebările, însă știu un lucru: Dumnezeu a dar liberul arbitru nu doar omului, ci fiecărei ființe inteligente din Univers.