Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 17.12.2011, 13:49:02
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Lucian008 Vezi mesajul
Asta se numeste interpretare tendentioasa. Osanda ar putea fi intradevar nimicirea. Dar vesnica? Asta inseamna ca actiunea va fi perpetua, aduca fiinta respectiva va dainui vesnic.
Iar prin viata vesnica se intelege comuniunea cu Sursa vietii pe veci.
Nu vă supărați, dar "interpretare tendențioasă" și chiar ireverențioasă la adresa lui Dumnezeu este aceea că El ar fi cel mai mare torționar din Univers. Adică pentru un biet păcătos ce a păcătuit 60-70 de ani să i se dea o pedeapsă eternă - asemenea celui ce l-a instigat la păcat. Aceasta e justiția lui Dumnezeu?

Nu mai vorbim de absurditatea unei morți veșnice (moarte cu efecte veșnice, din care nu mai există înviere) care e prezentată în gândirea populară va fiind de fapt o viață veșnică. S-a trecut prea ușor peste textele care prezintă realitatea vieții veșnice a celor mântuiți în contrast cu pieirea în foc a celor nelegiuiți. E mare păcat ca chiar textul de aur al Bibliei (Ioan 3,16) este în felul acesta nesocotit, abuzat și interpretat "tendențios"!
Vechi 17.12.2011, 14:02:45
Lucian008's Avatar
Lucian008 Lucian008 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.12.2011
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
Nu vă supărați, dar "interpretare tendențioasă" și chiar ireverențioasă la adresa lui Dumnezeu este aceea că El ar fi cel mai mare torționar din Univers. Adică pentru un biet păcătos ce a păcătuit 60-70 de ani să i se dea o pedeapsă eternă - asemenea celui ce l-a instigat la păcat. Aceasta e justiția lui Dumnezeu?

Nu mai vorbim de absurditatea unei morți veșnice (moarte cu efecte veșnice, din care nu mai există înviere) care e prezentată în gândirea populară va fiind de fapt o viață veșnică. S-a trecut prea ușor peste textele care prezintă realitatea vieții veșnice a celor mântuiți în contrast cu pieirea în foc a celor nelegiuiți. E mare păcat ca chiar textul de aur al Bibliei (Ioan 3,16) este în felul acesta nesocotit, abuzat și interpretat "tendențios"!
Aaaaa si sa inteleg ca Dumnezeu pentru a nu fi ce lai mare tortionar din Univers a decis sa ii suprime pe pacatosi si cei buni sa ramana in comuniune. Iar o chestie de logica ne spune ca daca diavolul nu l-ar fi ispitit pe om, acesta ar fi ramas fericit in Rai in comuniune cu Dumnezeu pentru eternitate. Nu i-ar si fost mai simplu Lui Dumnezeu sa il suprime pe Diavol cand s-a intors impotriva Lui. Si asa impusca 2 iepuri dintr-un foc: diavlolul disparea si nu mai astepta atat timp sa o faca (sdau diavolul nu va fi nimicit?) si oamenii ar fi fost in comuniune mereu cu Dumnezeu, ba mai mult chiar toti. Nici nu il mai suparau oamenii pe Dumnezeu. Nu credeti ca era mai simplu? Sau a vrut Dumnezeu ca omul sa cada. Stiu ca am expus mai multe idei, daca puteti eventual sa raspundeti.
Si nu, Dumnezeu nu este cel mai mare tortionar. Omul decide singur unde merge prin faptele lui. De aceea are libertate. Dumnezeu isi revarsa dragostea asupara tuturor, doar starea in care ei se afla ii face sa o resimta diferit. Pentru cei ce au ales comuniunea prin facerea voii Lui Dumnezeu va fi bucurie, iar ptr cei ce au ales indepartarea de El va fi chinul vesnic.
Vechi 17.12.2011, 14:20:51
Profetul de carton Profetul de carton is offline
Banned

Data înregistrării: 13.12.2011
Implicit

Citat:
Pentru cei ce au ales comuniunea prin facerea voii Lui Dumnezeu va fi bucurie, iar ptr cei ce au ales indepartarea de El va fi chinul vesnic.
cine-i va chinui (vesnic) pe pacatosi? v-ati gandit si la acest aspect?
Vechi 17.12.2011, 14:36:40
Lucian008's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Profetul de carton Vezi mesajul
cine-i va chinui (vesnic) pe pacatosi? v-ati gandit si la acest aspect?
Constiinta. Propriile fapte.
Vechi 17.12.2011, 14:39:51
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
Aaaaa si sa inteleg ca Dumnezeu pentru a nu fi ce lai mare tortionar din Univers a decis sa ii suprime pe pacatosi si cei buni sa ramana in comuniune.
Asta spune Scriptura, nu eu. Cei credinciși vor trăi veșnic în comuniune cu Dumnezeu, iar cei nelegiuiți vor pieri în focul pregătit diavolului și îngerilor lui (Mat.25,41). Nu mă întrebați cât vor arde în foc, căci nu pot să vă răspund. Dar presupun că un nepocăit (de fapta lui) ce a furat o pâine nu va arde tot atât cât cel ce a dat ordin să fie arși 6 milioane de evrei! Spuneți-mi dacă gândesc greșit...

Citat:
Iar o chestie de logica ne spune ca daca diavolul nu l-ar fi ispitit pe om, acesta ar fi ramas fericit in Rai in comuniune cu Dumnezeu pentru eternitate.
La data aceea, diavolul nu mai era "fericit", ci era un nenorocit alungat din Cer! Și nu mai era în comuniune cu Dumnezeu, ci era deja dușmanul Lui declarat.

Citat:
Nu i-ar si fost mai simplu Lui Dumnezeu sa il suprime pe Diavol cand s-a intors impotriva Lui. Si asa impusca 2 iepuri dintr-un foc: diavlolul disparea si nu mai astepta atat timp sa o faca (sdau diavolul nu va fi nimicit?) si oamenii ar fi fost in comuniune mereu cu Dumnezeu, ba mai mult chiar toti. Nici nu il mai suparau oamenii pe Dumnezeu. Nu credeti ca era mai simplu?
Omenește vorbind era mai simplu, dar cu ce implicații veșnice pentru întreg Universul locuit! Noi oamenii am fi "rezolvat" urgent problema. Trimiteam "Serviciile" să-l suprime discret pe diavol și apoi să me vedem liniștiți de mandatul nostru de "președinte al Universului"...

Citat:
Sau a vrut Dumnezeu ca omul sa cada. Stiu ca am expus mai multe idei, daca puteti eventual sa raspundeti.
Nu am răspunsuri la toate întrebările, însă știu un lucru: Dumnezeu a dar liberul arbitru nu doar omului, ci fiecărei ființe inteligente din Univers.
Vechi 17.12.2011, 14:53:25
Banned

Implicit

Citat:
Constiinta. Propriile fapte.
dar focul din iezerul acela, cine-l intretine? si credeti ca cei rai mai au constiinta?
Vechi 17.12.2011, 15:03:58
Lucian008's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Asta spune Scriptura, nu eu. Cei credinciși vor trăi veșnic în comuniune cu Dumnezeu, iar cei nelegiuiți vor pieri în focul pregătit diavolului și îngerilor lui (Mat.25,41). Nu mă întrebați cât vor arde în foc, căci nu pot să vă răspund. Dar presupun că un nepocăit (de fapta lui) ce a furat o pâine nu va arde tot atât cât cel ce a dat ordin să fie arși 6 milioane de evrei! Spuneți-mi dacă gândesc greșit...
Intr-o anumita masura te mustra constiinta pentru faptul ca ai furat o paine si in cu totul alta daca ai ucis 6 milioane de evrei. Dar in final nu este vorba de fapta ci de masura in care te-ai apropiat, respectiv departat de Dumnezeu. Ptr ca in final poate fi mai apropiat de Dumnezeu un criminal in masa decat de un hot. Depinde de pocainta.
Focul este pregatit de fiecare prin faptele lui.

Citat:
La data aceea, diavolul nu mai era "fericit", ci era un nenorocit alungat din Cer! Și nu mai era în comuniune cu Dumnezeu, ci era deja dușmanul Lui declarat.
Eu nu ma refeream la momentul ispitirii omului, ci la momentul caderii Diavolului. Daca atunci il nimicea Dumnezeu nu mai cadea omul. Si nu, nu tine de cunoasterea tainelor Lui Dumnezeu sa spunem ca Dumnezeu nu a vrut ca omul sa cada. A fost decizia omul liber.
Vechi 17.12.2011, 15:06:42
Lucian008's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
dar focul din iezerul acela, cine-l intretine? si credeti ca cei rai mai au constiinta?
Focul il intretine constiinta. Normal ca au constiinta. Chiar si cel mai mare pacatos care se impotriveste Lui Dumnezeu are constiinta. Ca s-a manipulat-o sa nu iasa la suprafata, sau ca "a adormit" constiinta este posibil aici, dar dupa ce se va transforma lumea la Judecata omul nu va mai putea sa imi estompeze mustrarile de constiina.
Vechi 17.12.2011, 15:33:54
Banned

Implicit

Citat:
Focul il intretine constiinta. Normal ca au constiinta. Chiar si cel mai mare pacatos care se impotriveste Lui Dumnezeu are constiinta. Ca s-a manipulat-o sa nu iasa la suprafata, sau ca "a adormit" constiinta este posibil aici, dar dupa ce se va transforma lumea la Judecata omul nu va mai putea sa imi estompeze mustrarile de constiina.
Hmmmm.... pai ori luati literal si atunci sulful intretine focul (si sulful ala aprins e pus acolo de Dumnezeu), ori luati simbolic si atunci iezerul e moartea a 2-a, simbolul nimicirii complete si fara revenire.
Vechi 17.12.2011, 19:03:23
Lucian008's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Hmmmm.... pai ori luati literal si atunci sulful intretine focul (si sulful ala aprins e pus acolo de Dumnezeu), ori luati simbolic si atunci iezerul e moartea a 2-a, simbolul nimicirii complete si fara revenire.
Nu intelegem focul ca pe focul de acum. "Focul" acela va arde si trupul si sufletul si e reprezentat de dragostea Lui Dumnezeu, el fiind efectul lipsei de comuniune.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Despre moarte si pomenirea mortilor AnnaEnache Intrebari utilizatori 42 13.06.2012 09:43:28
SA VORBIM DESPRE URA,PEDEAPSA SI MOARTE. bitza Generalitati 28 20.03.2011 02:05:27
Despre viata de dupa moarte georgian_osa Din Noul Testament 30 14.03.2010 18:49:29
Marturii despre moarte Iustin44 Generalitati 14 31.03.2009 23:59:56
despre randuielile de la moarte cuiva si parastase mara2008 Generalitati 1 20.05.2008 15:07:31