![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
2. Intimplator am citit despre Cortez, cu multi ani in urma, e drept. Acesta nu era calugar, era conducator si a mers in Lumea Noua asa cum au facut-o toate popoarele dezvoltate la acea vreme, si cum au facut-o si rusii pe uscat. Daca cuceririle spaniolilor sau portughezilor au fost insotite si de increstinarea bastinasilor e un lucru pe care il acuzati "istoric". Da de ce nu-i acuzati pe englezi sau olandezi ca au cucerit la fel, teritorii necunoscute, dar nu s-au obosit cu evanghelizarea. Valabil si pentru rusi. Ori vorbim despre istorie, ori vorbim despre urmarea poruncilor Domnului! Iar Cortez nu a fost calugar, a fost un comandant dornic de imbogatire si afirmare. Daca vorbim despre urmarea poruncilor Domnului marturisesc ca eu am fost ingrijita de Biserica Catolica datorita misionarilor ei. Daca nu ar fi fost acesti misionari as fi avut toate sansele sa nu-l cunosc pe Domnul. 3.Daca exista frati de-ai nostri care au gresit, Biserica se roaga zilnic pentru ei ca Domnul nostru sa ii ierte. Oricum, un lucru nu i se poate reprosa Bisericii Catolice: ca ar fi fost calduta. Asa ca speram in marea indurare a Domnului nostru ca ne va acorda milostivirea Sa, in ciuda greselilor pe care le-am facut si le mai facem. |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Cortez nu a facut parte din cler, dar cu el a avut si preoti romano catolici.Tot la fel a avut si Pizzaro cand a cucerit Imperiul Inca.Stiti care au fost cuvintele unui preot romano catolic catre Pizzaro dupa ce l-a intalnit oficial pe regele incas Atahualpa: "ucide-i, ucide-i pe toti!", si din pacate asa a fost. Inaltator nu? In legatura cu englezii si olandezii cuceritori nu aveti dreptate. SUA si Canada sunt in mare parte crestine si asta datorita evanghelizarii (tot la fel de "crestineste") facuta de cuceritori. Doamne ajuta! |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
|
|
|
|||
|
|||
|
In vremurile astea ,credinta ramane in general numai in urechi ,nu si in fapta.
Asta nu inseamna ca ortodoxia nu e cea adevarata ,lasata de Hristos. Hristos a spus pentru noi ,ca si pentru cei din vremurile Lui:"poporul acesta ma cinsteste numai cu buzele" E frumos ca ii aparati pe conchistadori ,dar d-voastra ar trebui sa recunoasteti ca au gresit. Trebuie sa ne asumam greselile inaintasilor ,eventual sa ne rugam pt.ei ,mai ales pt.cei de aceeasi religie . Last edited by anita; 16.12.2011 at 13:56:09. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Asa e, trebuie sa ne rugam pentru inaintasii nostri pentru ca fara ei nu am fi putut fi ceea ce sintem astazi. |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Doamne ajuta! Last edited by stefan florin; 16.12.2011 at 18:40:46. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Am vazut straduinta ta de a propovadui niste conceptii ecumensite de genul Biserica e formata din BO si BC dupa schisma si nu ziceam nimic daca nu incepeai cu habotnicii de neecumenisti. BO spune ca cei ce spun invatatura sa fie in general cei desemnati, sau macar cei ce o cunosc. Pentru ca si aceasta e tot o idee luata de la neoprotestanti, toti inteleg Sfanta Scriptura si toti propovaduiesc. O alta conceptie protestanta luata din ecumenism e ca tot ce conteaza e sa crezi in Iisus, indiferent de cult. Ideal ar fi sa cunoastem invatatura ortodoxa inainte de a-i blama pe altii, ca s-ar putea sa avem surpriza ca propovaduim invatatura pastorului John in loc de cea a sfintilor. Am facut un topic special cand am vazut ca ai scris despre Biserica impartita in doua: http://www.crestinortodox.ro/forum/s...ad.php?t=14259 Desigur, vreau sa aflu doar adevarul, eu am deschis si topicuri pe tema asta, daca imi dai un singur exemplu din invatatura ortodoxa care sa spuna vreo idee ecumenista sunt de acord sa analizez ceea ce spui. |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
In rest spui aceleasi lucruri pe care le-am auzit de la ecumenisti, spun ca nu stiu cine se mantuieste, dar ei stiu si spun cine. Cum de repeta toti aceleasi fraze, parca e o carte unde le citesc, chiar si asta cu fariseii. Eu pana acum nu le-am citit, te rog sa iei catehismul si sa il citesti si apoi vezi daca se potrivesc cu invatatura ortodoxa conceptiile tale. Eu iti pot arata unde scrie ce spun eu (si am si scris mai multe mesaje), tu imi poti arata in catehism unde scrie asa? Vrei sa marturiseti invatatura ortodoxa sau pe cea protestanta? In legatura cu Constantinopolul, vad ca nu stii, a fost exact invers decat ce scrie. Nu ai citit ca ortodocsii spun ca din cauza unirii cu catolicii (de fapt trecerii la catolicism) de la Sinodul Ferrara-Florenta ar fi fost cauza caderii Constantinopolului? Sfantul Marcu s-a opus unirii, tu spui ca din cauza sfantului Marcu ar fi cazut Constantinopolul? Hai sa aflam adevarul, ca e mai simplu. P.S. Catehismul il poti gasi pe site-ul Patriarhiei: http://www.patriarhia.ro/ro/document...hismlista.html sau aici, mai pe scurt: http://www.credo.ro/catehism.php Last edited by catalin2; 19.12.2011 at 22:58:28. |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Si nu, nu ar fi bine sa avem si Austria. Austria e bine unde e, nu de alta, dar e suficient de aproape incat romanii sa poata merge acolo pentru o gura de aer... civilizat. Citat:
Incercati sa intelegeti ca istoria predata in scoala inainte de '89, si chiar si dupa, e imbibata de un exceptionalism romanesc de sorginte comunista. Nu am fost exceptionali in nici un fel (de fapt, daca vedem cand au fost fondate Tarile Romane ca formatiuni statale, aflam ca am fost cam ultimii care au facut-o in Europa de est). Razboaiele purtate de Tepes si Stefan cu turcii nu au fost pentru independenta (conceptul de independenta asa cum il intelegem acum nici nu exista la vremea aia, existau doar relatii de vasalitate). Bataliile lui Stefan si Vlad au avut scopul de a le da o sansa de a renegocia anumite conditii (tribut platit catre Poarta, etc). Citat:
Citat:
Traieste o viata implinita. Daca exista zei, si sunt drepti, nu le va pasa cat de devotat lor ai fost, ci vei fi binevenit datorita virtutilor de care ai dat dovada de-a lungul vietii. Daca exista zei, si sunt nedrepti, oricum nu ai vrea sa le fi devotat lor. Iar daca nu exista zei, atunci vei fi disparut pur si simplu, dar vei fi trait o viata nobila, care va ramane in amintirile celor dragi. - Marc Aureliu Question everything. |
![]() |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Catolicii si Sf Maria | Hartford | Generalitati | 22 | 19.08.2011 09:36:38 |
| Catolicii de traditie bizantina in SUA | PadreCory | Biserica Romano-Catolica | 87 | 29.12.2010 13:34:45 |
| Dialogul cu catolicii din Cipru | BogdanF2 | Generalitati | 2 | 16.11.2009 14:03:37 |
| Cimitirul | dorinastoica14 | Despre Biserica Ortodoxa in general | 6 | 11.06.2009 14:25:56 |
|
|