![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Doamne ajuta! Last edited by stefan florin; 16.12.2011 at 17:40:46. |
|
|||
|
|||
![]()
Frate Alin,nu te supara, dar nu are rost sa ne "batem" in lucrurile reprobabile facute de adeptii unei credinte, nu de credinta per se. Si eu as posta la greu despre cum propovaduiau pravoslavnicii cazaci cu sabia, cnutul si torta in maini, si inainte, si dupa, si mai ales in timpul lui Khmelnitsky. Sau cum erau tratati episcopii/preotii dioprosopisti sau banuiti ca ar fi asa, intre 431-451 in Imperiul Bizantin, si mai ales la 449, anul sinodului de talhari. Ideea e sa revenim la topic. Toti oamenii de un anume gen (astia zisi "de actiune", care se simt in razboaie ca piscis in torente) au facut, fac si vor mai face crime, chiar genocid, indiferent de care credinta apartin declarativ.
Daca tot suntem off-topic, un lucru de gandit: Biserica atacata mai intai de fortele Raului, id est de societatile secrete in secolele XVII-XX, a fost si este BC. Cand in BO era preocupare pentru anateme pe subiecte politic-diversioniste gen "sfantul calendar", in BC deja se ducea lupta cu "suboamenii cu colan si sortz" care voiau scoaterea credintei dintre sursele si tintele, sa zic asa, gandirii si simtirii omului. Daca BC nu e adevarul, oare de ce drq a atacat-o pe ea infinit mai furibund decat pe diversele schisme? Si eu sunt impotriva propovaduirii cu sabia, pentru ca Viata e sfanta, in timp ce adevarurile de credinta si alte fantome mentale si ideologice nu, dar sunt si impotriva denaturarii adevarului din spirit subiectiv politic, de gasca, pardon, echipa. Nici o credinta, biserica, etc., nu merita sa minti/mori/ucizi pentru ea, indiferent ce adevaruri, mai mult sau mai putin relative, ca or fi mantuitoare sau nu, propovaduieste. Last edited by Theodor_de_Mopsuestia; 16.12.2011 at 18:45:02. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Ai amintit de clerul dioprosopist in anii 431-451 si de persecutiile lor. Amiogo in perioada aia nu exista BO, ci doar BCC-Biserica Crestina Catolica (catolica=universala), asa ca nu-i poti acuza pe ortodocsi de ceva intr-o perioada cand ei nu existau. In acea perioada existau doar crestini. Doamne ajuta! Last edited by stefan florin; 16.12.2011 at 20:28:08. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Am vazut straduinta ta de a propovadui niste conceptii ecumensite de genul Biserica e formata din BO si BC dupa schisma si nu ziceam nimic daca nu incepeai cu habotnicii de neecumenisti. BO spune ca cei ce spun invatatura sa fie in general cei desemnati, sau macar cei ce o cunosc. Pentru ca si aceasta e tot o idee luata de la neoprotestanti, toti inteleg Sfanta Scriptura si toti propovaduiesc. O alta conceptie protestanta luata din ecumenism e ca tot ce conteaza e sa crezi in Iisus, indiferent de cult. Ideal ar fi sa cunoastem invatatura ortodoxa inainte de a-i blama pe altii, ca s-ar putea sa avem surpriza ca propovaduim invatatura pastorului John in loc de cea a sfintilor. Am facut un topic special cand am vazut ca ai scris despre Biserica impartita in doua: http://www.crestinortodox.ro/forum/s...ad.php?t=14259 Desigur, vreau sa aflu doar adevarul, eu am deschis si topicuri pe tema asta, daca imi dai un singur exemplu din invatatura ortodoxa care sa spuna vreo idee ecumenista sunt de acord sa analizez ceea ce spui. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Iar represiunile facute de puterea laica asupra unor grupuri tot nu are aceasta legatura. E vorba doar de implicarea BO. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
Sa stii ca, in afara de istoria comunista care ti s-a predat in scoala (aia care te face sa crezi ca romanii au stat in calea otomanilor) si istoria oficiala BOR (care explica ce rau a dus-o BOR in timpul comunismului), mai sunt si alte surse de informatii. Nici macar nu sunt atat de departe, trebuie doar sa te intereseze. Citat:
Traieste o viata implinita. Daca exista zei, si sunt drepti, nu le va pasa cat de devotat lor ai fost, ci vei fi binevenit datorita virtutilor de care ai dat dovada de-a lungul vietii. Daca exista zei, si sunt nedrepti, oricum nu ai vrea sa le fi devotat lor. Iar daca nu exista zei, atunci vei fi disparut pur si simplu, dar vei fi trait o viata nobila, care va ramane in amintirile celor dragi. - Marc Aureliu Question everything. |
|
|||
|
|||
![]()
Si Viena e prin Romania? Nu ca nu ar fi fost bine sa avem si Austria. :)
|
|
|||
|
|||
![]()
Experimentul daca se vrea stiintific se face in felul urmator: se ia apa, se duce la laborator pentru analiza. Se sfinteste si apoi se face iar analiza. Eventualse repeta dupa o perioada de timp.
In cazul in care nu se doreste ceva mai putin exact, se ia apa de la catolici (chiar cu sare, nu conteaza) si apa sfintia de la ortodocsi si se pastreaza un timp in doua sticle (am inteles ca trebuie sa nu fie de plastic), agiasma mare e mai bine. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Romanii sunt crestini de 2000 de ani. BO si BRC au aparut dupa 1054! Doamne ajuta! |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Catolicii si Sf Maria | Hartford | Generalitati | 22 | 19.08.2011 08:36:38 |
Catolicii de traditie bizantina in SUA | PadreCory | Biserica Romano-Catolica | 87 | 29.12.2010 12:34:45 |
Dialogul cu catolicii din Cipru | BogdanF2 | Generalitati | 2 | 16.11.2009 13:03:37 |
Cimitirul | dorinastoica14 | Despre Biserica Ortodoxa in general | 6 | 11.06.2009 13:25:56 |
|