Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Stiri, actualitati, anunturi

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 17.12.2011, 14:05:04
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de stefan florin Vezi mesajul
Doamna nu sunt un habotnic ca sa zic ca doar cei de religie crestina ortodoxa se vor mantui. Sunt sigur ca din romano catolici se vor mantui, ba chiar si cei din confesiuni evanghelice. Mantuirea ramane la atitudinea lui Dumnezeu care singur cunoste inimile oamenilor. Ceea ce am scris anterior a fost o replica la afirmatiile confratilor dumneavoatra de religie, care uita ca fara Tarile Romane ar fi fost foarte posibil ca papa acum in loc de mitra ar fi purtat turban si in loc de Doamne Iisuse Hristoare ar fi zis Allah si As-salamu 'alaykum.
Doamne ajuta!
De multe ori cei ce au conceptii ecumensite vor neaparat sa placa celor din alte culte, in schimb nu se sfiesc sa ii denigreze pe ortodocsii care nu au aceste conceptii sau sa vada daca nu au de fapt o invatatura straina. Slava lumeasca este cateodata mai tentanta (ar fi ceva rusinos sa creada altii ca suntem habotnici).
Am vazut straduinta ta de a propovadui niste conceptii ecumensite de genul Biserica e formata din BO si BC dupa schisma si nu ziceam nimic daca nu incepeai cu habotnicii de neecumenisti. BO spune ca cei ce spun invatatura sa fie in general cei desemnati, sau macar cei ce o cunosc. Pentru ca si aceasta e tot o idee luata de la neoprotestanti, toti inteleg Sfanta Scriptura si toti propovaduiesc. O alta conceptie protestanta luata din ecumenism e ca tot ce conteaza e sa crezi in Iisus, indiferent de cult. Ideal ar fi sa cunoastem invatatura ortodoxa inainte de a-i blama pe altii, ca s-ar putea sa avem surpriza ca propovaduim invatatura pastorului John in loc de cea a sfintilor. Am facut un topic special cand am vazut ca ai scris despre Biserica impartita in doua: http://www.crestinortodox.ro/forum/s...ad.php?t=14259
Desigur, vreau sa aflu doar adevarul, eu am deschis si topicuri pe tema asta, daca imi dai un singur exemplu din invatatura ortodoxa care sa spuna vreo idee ecumenista sunt de acord sa analizez ceea ce spui.
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Catolicii si Sf Maria Hartford Generalitati 22 19.08.2011 08:36:38
Catolicii de traditie bizantina in SUA PadreCory Biserica Romano-Catolica 87 29.12.2010 12:34:45
Dialogul cu catolicii din Cipru BogdanF2 Generalitati 2 16.11.2009 13:03:37
Cimitirul dorinastoica14 Despre Biserica Ortodoxa in general 6 11.06.2009 13:25:56