Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Stiri, actualitati, anunturi
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 16.12.2011, 09:05:36
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Da' matale? Vei sta lângă mine și mă vei judeca împreună cu Mântuitorul?
Nu mai plânge la mormânt străin, că nu-i bine!
Reply With Quote
Vechi 16.12.2011, 09:40:33
Erethorn Erethorn is offline
Banned

Data înregistrării: 28.12.2009
Locație: Timisoara
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de stefan florin Vezi mesajul
Prietene, nu ai adus inca versetele biblice care se refera la autoritatea "sfantului" parinte.
Versetele biblice care se refera la autoritatea Sfântului Părinte sunt multe și le cunoașteți și dumneavoastră. De la "Tu ești Petru...." până la "paște mielușeii Mei", acestea sunt arhicunoscute și mai întotdeauna rău interpretate de către anti-catolici.

Citat:
În prealabil postat de stefan florin Vezi mesajul
Ai afirmat de foarte multe ca cine nu se afla sub autoritatea "urmasului" Sfantului Petru nu se mantuieste.
Faceți o gravă confuzie. Nu numai că n-am afirmat așa ceva, ci am afirmat, în bună măsură, chiar contrariul.
Reply With Quote
Vechi 16.12.2011, 09:42:35
Erethorn Erethorn is offline
Banned

Data înregistrării: 28.12.2009
Locație: Timisoara
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Sunt ortodocsi si catolici dornici sa vorbeasca cu preoti ca sa repete minunea din timpul lui Mihai Viteazul?
După cum v-am spus, sunt dispus să vin în decursul anului următor la Brașov și să fac experimentul cu apa sfințită.

În nici un caz nu aș numi un asemenea experiment "repetarea minunii", pentru că nu îmi îngădui să-L pun la încercare pe Dumnezeu. E doar un experiment științific.
Reply With Quote
Vechi 16.12.2011, 09:47:16
nutucutu nutucutu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.08.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de DragosP Vezi mesajul
Da' matale? Vei sta lângă mine și mă vei judeca împreună cu Mântuitorul?
Nu mai plânge la mormânt străin, că nu-i bine!
Nu stiu care-i mormintul strain, nu inteleg metafora.
Reply With Quote
Vechi 16.12.2011, 09:50:25
DragosP's Avatar
Senior Member

Implicit

În limbaj mai colorat: "ce te freacă grija ca pe Dabija?". Mă scuzați.
Reply With Quote
Vechi 16.12.2011, 10:44:08
nutucutu nutucutu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.08.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de DragosP Vezi mesajul
În limbaj mai colorat: "ce te freacă grija ca pe Dabija?". Mă scuzați.
Ca sa vezi, exact mesajul asta s-a dorit sa fie transmis si de postarea mea: "ce te freaca grija ca pe Dabija despre cum ALTII L-au predicat pe Domnul nostru, de vreme ca in ziua aceea vom da socoteala pentru faptele noastre, nu pentru ale celorlalti?!"
Reply With Quote
Vechi 16.12.2011, 10:50:32
DragosP's Avatar
Senior Member

Implicit

Nu prea e același lucru: e comentarea istoriei vis-a-vis de grija pentru judecata noastră.
Reply With Quote
Vechi 16.12.2011, 10:51:38
anita anita is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de nutucutu Vezi mesajul
Da... ce bucurosi sinteti...Constat ca si in acest domeniu e plina lumea de constatatori. Oameni care sa isi suflece minecile si sa lucreze in via Domnului sint putini. Acei oameni pe care ii judecati, chiar daca au gresit intr-un fel oarecare, au renuntat la toate pentru a-L predica pe Domnul nostru. Ati spus dumneavoastra macar un Tatal nostru pentru raspindirea imparatiei Lui Cristos pe pamnit de va erijati in judecator al acelora care au facut acest lucru? Cumva, in ziua aceea, cind ne vom intilni fata in fata cu Domnul nostru, veti da socoteala pentru ce au facut ALTII, sau pentru ce ati facut dumneavoastra, personal?
Domnisoara daca ati trecut de buna voie de la ortodocsi la catolici ,va sfatuiesc sa reveniti ,deoarece nu este bine ce ati facut.
E o ratacire si daca veti citi cele trei carti scrise in memoria par.Arsenie Boca ,"Marturii din tara Fagarasului" veti citi acolo si ce se intampla cu cei care au parasit ortodoxia pt.alte culte.
Chiar daca se intorc la religia mama , haina sufletului ramane patata .
Ganditi-va ce raspuns veti da inaintea Mantuitorului despre ratacirea d-voastra.
Daca v-ati nascut si ati fost botezata in familie de catolici nu e asa grav ,in acest caz nu inteleg de ce va simtiti atrasa de acst forum.
Pentru ca exista diferente intre ortodoxie si catolicism destul de mari daca ne referim numai la traire ,la relatia cu Dumnezeu.
La ortodocsi e mai multa cercetare a vietii personale ,intoleranta cu propriile pacate.
Daca va veti intoarce la ortodoxie si va veti spovedi si va veti impartasi mai des ,cam la 40 de zile cel mult ,veti vedea schimbari in sufletul d-voastra,veti pacatui mai putin.
Ortodocsii practicanti se feresc sa osandeasca ,sa vorbeasca de rau.
In afara de asta ,veti avea si realizari mai mari ,din toate punctele de vedere desi ispitele nu vor lipsi.
Doamne ajuta !
Reply With Quote
Vechi 16.12.2011, 11:00:33
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Erethorn Vezi mesajul
Versetele biblice care se refera la autoritatea Sfântului Părinte sunt multe și le cunoașteți și dumneavoastră. De la "Tu ești Petru...." până la "paște mielușeii Mei", acestea sunt arhicunoscute și mai întotdeauna rău interpretate de către anti-catolici.

Faceți o gravă confuzie. Nu numai că n-am afirmat așa ceva, ci am afirmat, în bună măsură, chiar contrariul.
Prietene, ma faci sa rad! Astea sunt argumentele tale biblice care arata ca Petru are o autoritate mai mare decat ceilalti apostoli? Glumesti nu?
Inlegatura cu partea a 2-a a postarii tale nu fac nici o confuzie! Nu tu prietene ai clasificat bisericile care fac parte din trupul Bisericii Catolice (Universale) care se afla sub autoritatea Papei iar BO ai exclus-o.
Doamne ajuta!
Reply With Quote
Vechi 16.12.2011, 11:10:24
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de nutucutu Vezi mesajul
Da... ce bucurosi sinteti...Constat ca si in acest domeniu e plina lumea de constatatori. Oameni care sa isi suflece minecile si sa lucreze in via Domnului sint putini. Acei oameni pe care ii judecati, chiar daca au gresit intr-un fel oarecare, au renuntat la toate pentru a-L predica pe Domnul nostru. Ati spus dumneavoastra macar un Tatal nostru pentru raspindirea imparatiei Lui Cristos pe pamnit de va erijati in judecator al acelora care au facut acest lucru? Cumva, in ziua aceea, cind ne vom intilni fata in fata cu Domnul nostru, veti da socoteala pentru ce au facut ALTII, sau pentru ce ati facut dumneavoastra, personal?
Doamna glumiti nu? Intai ne acuzati pe noi ortodocsii ca nu am mers sa increstinam pe altii iar cand ne aparam ne acuzati ca am fi agresivi si anti catolici si va faceti ca nu vedeti cum unii romano catolici de pe forum ne ataca subtil! Nu Cortez si Pizzaro au ucis oameni nevinovati? Si pentru ce, PENTRU CUVANTUL DOMNULUI sau PENTRU AUR? Pentru ce a plecat Pizzaro in Peru (Imperiul Inca), a predica Evanghelia lui Hristos sau pentru a gasi aur? Si dumneavostra numiti ca au gresit intr-un fel oarecare faptul ca au ucis oamnei in numele Dumnezeului Iubirii? Ciudat fel au avut fratii dumneavostra de credinta de a-si manifesta iubirea fata de aproapele lor si vad ca pentru dumneavoasta nu au fost fapte atat de grave acest genocid (pentru ca asta a fost). Doamne ajuta!

Last edited by stefan florin; 16.12.2011 at 11:16:02.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Catolicii si Sf Maria Hartford Generalitati 22 19.08.2011 08:36:38
Catolicii de traditie bizantina in SUA PadreCory Biserica Romano-Catolica 87 29.12.2010 12:34:45
Dialogul cu catolicii din Cipru BogdanF2 Generalitati 2 16.11.2009 13:03:37
Cimitirul dorinastoica14 Despre Biserica Ortodoxa in general 6 11.06.2009 13:25:56