Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Stiri, actualitati, anunturi
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 20.12.2011, 10:16:12
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Erethorn Vezi mesajul
Nu, nu rezultă. Cred că nu cunoașteți foarte bine semnificația termenilor erezie și eretic. Din punct de vedere al Bisericii Catolice, Bisericile Ortodoxe Răsăritene, din care face parte și BOR, sunt în stare de schismă, nu în erezie.
Ba rezulta prietene, rezulta! Atat timp cat tu afirmi ca BO este in schisma, sustinatorii si membrii ei sunt schismatici nu? Deci eretici! Iar in DEX cuvantul SCHISMATIC se defineste si ERETIC.

SCHISMÁTIC s., adj. v. eretic.

Sursa: Sinonime | Adăugată de siveco | Greșeală de tipar | Permalink (DEX online)

Doamne ajuta!

Last edited by stefan florin; 20.12.2011 at 10:19:42.
Reply With Quote
Vechi 20.12.2011, 10:33:45
Erethorn Erethorn is offline
Banned

Data înregistrării: 28.12.2009
Locație: Timisoara
Religia: Catolic
Implicit

Ok, dacă nu mă credeți pe mine, întrebați-i pe ortodocși. Schisma este una (BO în schismă față de BC, d.p.d.v. al BC), iar erezia este alta (BC în erezie în raport cu învățătura BO, d.p.d.v. al BO).

Schisma înseamnă separare la nivel eclesiastic, lipsa comuniunii, iar erezia înseamnă propagarea cu bună știință a unor învățături de credință eronate.
Reply With Quote
Vechi 20.12.2011, 11:08:45
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Erethorn Vezi mesajul
Ok, dacă nu mă credeți pe mine, întrebați-i pe ortodocși. Schisma este una (BO în schismă față de BC, d.p.d.v. al BC), iar erezia este alta (BC în erezie în raport cu învățătura BO, d.p.d.v. al BO).

Schisma înseamnă separare la nivel eclesiastic, lipsa comuniunii, iar erezia înseamnă propagarea cu bună știință a unor învățături de credință eronate.
prietene eu am citat din DEX. schisma inseamna si ce ai zis tu dar si ce am zis eu. Amandoua!
Reply With Quote
Vechi 20.12.2011, 13:41:56
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
În prealabil postat de stefan florin Vezi mesajul
Ba rezulta prietene, rezulta! Atat timp cat tu afirmi ca BO este in schisma, sustinatorii si membrii ei sunt schismatici nu? Deci eretici! Iar in DEX cuvantul SCHISMATIC se defineste si ERETIC.
SCHISMÁTIC s., adj. v. eretic.
De obicei eretici sunt considerati cei ce au si erezii, invataturi dogmatice gresite. Iar schismatici cei ce nu le au. Ca efect insa e acelasi lucru, pentru ca scrie ca ambii pierd harul. Asadar ei ne considera schimatici iar noi pe ei eretici (pentru ca au mai multe erori dogmatice).
In schimb si ei ne considerau eretici in trecut. Si in dogma lor scria ca, de exemplu, cine nu crede ca papa este capul Bisericii are anatema, e eretic si nu se poate mantui. la fel cu cine nu crede ca Duhul Sfant purcede si de la Fiul. Numai ca ei si-au schimbat invatatura spre conceptii ecumeniste, noi nu, credem acelasi lucru ca si acum 1000 de ani.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Catolicii si Sf Maria Hartford Generalitati 22 19.08.2011 08:36:38
Catolicii de traditie bizantina in SUA PadreCory Biserica Romano-Catolica 87 29.12.2010 12:34:45
Dialogul cu catolicii din Cipru BogdanF2 Generalitati 2 16.11.2009 13:03:37
Cimitirul dorinastoica14 Despre Biserica Ortodoxa in general 6 11.06.2009 13:25:56