![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]()
Într-adevăr unele din "certitudinile" ei sunt extrem de suspecte. Nu aș zice că este o protestantă sau neo-, pentru că ați văzut cum îmbrățișează atâtea idei de la papiști sau de la adventiști sau de la ecumeniști. De oriunde ar lua ceva bun de crezut, NUMAI DE LA BISERICA ORTODOXĂ NU. Este păcat de ea pentru că este o tânără destul de dezorientată și care nu acceptă măcar a fi orientată sau călăuzită. Are calități dar este prea răzvrătită. Probabil că ea pur și simplu este prea mare pentru Ortodoxie, pentru un caz așa de mic precum Sfânta Biserică Ortodoxă. Și această revoltă sau neascultare are sau poate avea virtuțile ei dar până la un punct. După cum ați sesizat într-o postare anterioară este foarte probabil să fi suferit anumite traume psihice și tot ceea ce face împotriva Ortodoxiei să fie doar un mecanism de descătușare și de răzbunare pentru acele traume, probabil făcând o asociație mai mult sau mai puțin inconștientă între cauza acelei/acelor traume și Biserica Ortodoxă.
Last edited by Savonarola; 24.09.2011 at 19:20:37. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
http://touch.dailymotion.com/#/video..._news?start=38 In urma miracolului s-a umplut biserica de oameni de tot felul de religii, nu numai catolici dar si musulmani veniti sa se roage lui Dumnezeu. Iar mesajul preotului ortodox, parohul acestei biserici, pentru acesti oameni nu a fost sa devina ortodocsi ci le-a spus ca Biserica Ortodoxa si Catolica au turma lor si sa se intoarca la Bisericile lor si sa isi imbratisese parohii (preotii) lor, si sa mearga duminica cu inima deschisa la liturghie pentru ca Hristos ii asteapta acolo. Aceasta este atitudinea unui preot ortodox in plina lume catolica, un preot in biserica caruia s-a produs o astfel de minune. Va pot traduce tot clipul daca doriti. Iar aici aveti articolul din care este luat linkul: http://www.gianlucamarletta.it/wordp...onachelacrima/ Vi-l traduc si pe acesta daca doriti. Ortodoxia din afara nu-i cea pe care o vad aici. Si cu asta m-am retras. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Bine ai revenit! Dupa parerea mea preotul a procedat corect, el nu poate incuraja sincretismul religios. Pentru musulmani , conform credintei lor, ar fi fost pacat sa intre intr-o biserica sa se roage la o icoana, fie si a Maicii Domnului, care e respectata de ei, insa asa ceva nu se face in Islam, deci nu e bine sa-i incurajezi in practici contrare principiilor lor, pe care din cauza slabei lor educatii religioase nu le cunosc, atata timp cat nu doresc sa devina crestini, deci se mearga la moschee, sa vorbeasca prima data cu imamul, caci el e indrumatorul lor spiritual. Am vazut pe internet un caz similar, o manastire ortodoxa, Sokolica, care a devenit loc de pelerinaj pentru musulmani. Acestia au intrebat-o pe stareta manastirii: cum sa se roage Fecioarei Maria, iar ea le-a spus: rugati-va in limba voastra si conform legii in care ati fost invatati. Una e sa asisti la serviciul religios al altora si altceva e sa te implici efectiv, sa te rogi, sa te cuminici si sa savarsesti alte practici specifice lor, fara a fi botezat in religia respectiva. Daca doamna aceea anglicana ar fi fost un cleric adevarat, nu te-ar fi impartasit in biserica anglicana, tu nefiind membra a ei, ci te-ar fi sfatuit sa o faci la biserica de care apartii, asa cum preotul ortodox i-a rugat sa mearga fiecare la parohiile de care apartin. Filmul cu icoana de care a amintit Adriana: http://www.dailymotion.com/video/xd3...=38#from=embed Last edited by ioanna; 25.09.2011 at 18:05:49. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
In ceea ce ii priveste pe anglicani, la ei se pot Impartasi toti cei botezati care nu au oprire la Impartasanie in biserica lor, indiferent in care Biserica au fost botezati. I-am spus ca simplul fapt de a ma Impartasi la ei creaza automat oprire de la Impartasanie la ortodocsi, dar mi-a raspuns ca stie, asta nu intra in categoria celor mentionate de ea. Ca atare mi-a dat Impartasania si eu am luat-o. Prejudecatile umane nu fac parte din conduita mea. Ti-am raspuns la acest mesaj pentru ca ai facut efortul sa imi scrii, esti una din persoanele carora le multumesc pentru raspunsuri. Dar nu este o revenire. Numai bine! |
|
||||
|
||||
![]()
Nu confunda site-ul acesta cu o Scriptura, cum spunea administratorul. Ortodoxia e numai una, cum se raporteaza oamenii la ea poate sa fie diferit, insa cei de afara nu inseamna ca nu pot gresi la randul lor. Preotul acela a fost diplomat, i-a indemnat sa mearga la bisericile lor, unde ei s-au adunat in numele Lui Hristos, pentru ca asa cum am spus, el nu poate sustine sincretismul religios, nu putea organiza o ruga colectiva si alte actiuni, ar fi fost incorect si pentru ortodocsi si pentru celelalte culte.
Last edited by ioanna; 25.09.2011 at 21:10:17. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Last edited by Adriana76; 25.09.2011 at 21:34:12. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Last edited by stefan florin; 26.09.2011 at 23:13:20. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Nervul laringial si viclenia lui Richard Dawkins | flying | Teologie si Stiinta | 88 | 23.09.2011 18:24:40 |
Minciuna si viclenia | maria40 | Generalitati | 68 | 22.06.2011 22:13:56 |
Nu mai raspunde-ti sectantilor | ionut stefan | Secte si culte | 146 | 15.03.2011 09:23:38 |
|