Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 24.09.2011, 18:18:56
Savonarola Savonarola is offline
Banned

Data înregistrării: 12.08.2011
Locație: Bizanțul de dupa Bizanț
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Adriana76 Vezi mesajul
Doar o mica precizare: este vorba de Sf. Anton de Padova. Pestii si broastele lacului s-au adunat sa-l asculte pe sfant atunci cand oamenii i-au intors spatele.
Numai bine tuturor!
Vrei cumva să ne spui că noi am întors spatele unei sfinte?
Vechi 24.09.2011, 18:58:18
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Din "certitudinile" pe care le avea, nu ai inteles inca asta?

Cum altfel ai putea fi infailibil daca n-ai fi deja sfant?

Pentru un (neo)protestant, orice forma de credinta, duce automat la sfintenie, important este sa recunosti ca exista un soi de Dumnezeu, sa-i spui Isus Hristos, si restul vine peste noapte, de la sine..
Vechi 24.09.2011, 19:16:38
Banned

Implicit

Într-adevăr unele din "certitudinile" ei sunt extrem de suspecte. Nu aș zice că este o protestantă sau neo-, pentru că ați văzut cum îmbrățișează atâtea idei de la papiști sau de la adventiști sau de la ecumeniști. De oriunde ar lua ceva bun de crezut, NUMAI DE LA BISERICA ORTODOXĂ NU. Este păcat de ea pentru că este o tânără destul de dezorientată și care nu acceptă măcar a fi orientată sau călăuzită. Are calități dar este prea răzvrătită. Probabil că ea pur și simplu este prea mare pentru Ortodoxie, pentru un caz așa de mic precum Sfânta Biserică Ortodoxă. Și această revoltă sau neascultare are sau poate avea virtuțile ei dar până la un punct. După cum ați sesizat într-o postare anterioară este foarte probabil să fi suferit anumite traume psihice și tot ceea ce face împotriva Ortodoxiei să fie doar un mecanism de descătușare și de răzbunare pentru acele traume, probabil făcând o asociație mai mult sau mai puțin inconștientă între cauza acelei/acelor traume și Biserica Ortodoxă.

Last edited by Savonarola; 24.09.2011 at 19:20:37.
Vechi 25.09.2011, 00:51:20
Adriana76 Adriana76 is offline
Banned

Data înregistrării: 20.09.2011
Locație: Imparatia Domnului
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Savonarola Vezi mesajul
Într-adevăr unele din "certitudinile" ei sunt extrem de suspecte. Nu aș zice că este o protestantă sau neo-, pentru că ați văzut cum îmbrățișează atâtea idei de la papiști sau de la adventiști sau de la ecumeniști. De oriunde ar lua ceva bun de crezut, NUMAI DE LA BISERICA ORTODOXĂ NU. Este păcat de ea pentru că este o tânără destul de dezorientată și care nu acceptă măcar a fi orientată sau călăuzită. Are calități dar este prea răzvrătită. Probabil că ea pur și simplu este prea mare pentru Ortodoxie, pentru un caz așa de mic precum Sfânta Biserică Ortodoxă. Și această revoltă sau neascultare are sau poate avea virtuțile ei dar până la un punct. După cum ați sesizat într-o postare anterioară este foarte probabil să fi suferit anumite traume psihice și tot ceea ce face împotriva Ortodoxiei să fie doar un mecanism de descătușare și de răzbunare pentru acele traume, probabil făcând o asociație mai mult sau mai puțin inconștientă între cauza acelei/acelor traume și Biserica Ortodoxă.
O icoana a Sfintei Fecioare dintr-o biserica Ortodoxa din Milano a plans cu lacrimi de mir (cu miros de "profumo di rose" adica "parfum de trandafiri). Daca doriti, va traduc tot ceea ce spun italienii in video despre acest eveniment ortodox in plin taram catolic, poate asa va mai modelati aprecierile pe care le faceti la adresa interlocutorilor. Stirea si linkul le-am primit de la un prieten catolic, italian.

http://touch.dailymotion.com/#/video..._news?start=38

In urma miracolului s-a umplut biserica de oameni de tot felul de religii, nu numai catolici dar si musulmani veniti sa se roage lui Dumnezeu. Iar mesajul preotului ortodox, parohul acestei biserici, pentru acesti oameni nu a fost sa devina ortodocsi ci le-a spus ca Biserica Ortodoxa si Catolica au turma lor si sa se intoarca la Bisericile lor si sa isi imbratisese parohii (preotii) lor, si sa mearga duminica cu inima deschisa la liturghie pentru ca Hristos ii asteapta acolo. Aceasta este atitudinea unui preot ortodox in plina lume catolica, un preot in biserica caruia s-a produs o astfel de minune. Va pot traduce tot clipul daca doriti.

Iar aici aveti articolul din care este luat linkul:

http://www.gianlucamarletta.it/wordp...onachelacrima/

Vi-l traduc si pe acesta daca doriti.

Ortodoxia din afara nu-i cea pe care o vad aici. Si cu asta m-am retras.
Vechi 25.09.2011, 15:45:41
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.07.2011
Locație: Cluj-Napoca
Implicit

Citat:
Aceasta este atitudinea unui preot ortodox in plina lume catolica, un preot in biserica caruia s-a produs o astfel de minune. Va pot traduce tot clipul daca doriti.
Normal, nu suntem neoprotestanti, nu facem prozelitism, suntem o biserica rugatoare nu una militanta.
Bine ai revenit!

Dupa parerea mea preotul a procedat corect, el nu poate incuraja sincretismul religios. Pentru musulmani , conform credintei lor, ar fi fost pacat sa intre intr-o biserica sa se roage la o icoana, fie si a Maicii Domnului, care e respectata de ei, insa asa ceva nu se face in Islam, deci nu e bine sa-i incurajezi in practici contrare principiilor lor, pe care din cauza slabei lor educatii religioase nu le cunosc, atata timp cat nu doresc sa devina crestini, deci se mearga la moschee, sa vorbeasca prima data cu imamul, caci el e indrumatorul lor spiritual. Am vazut pe internet un caz similar, o manastire ortodoxa, Sokolica, care a devenit loc de pelerinaj pentru musulmani. Acestia au intrebat-o pe stareta manastirii: cum sa se roage Fecioarei Maria, iar ea le-a spus: rugati-va in limba voastra si conform legii in care ati fost invatati. Una e sa asisti la serviciul religios al altora si altceva e sa te implici efectiv, sa te rogi, sa te cuminici si sa savarsesti alte practici specifice lor, fara a fi botezat in religia respectiva. Daca doamna aceea anglicana ar fi fost un cleric adevarat, nu te-ar fi impartasit in biserica anglicana, tu nefiind membra a ei, ci te-ar fi sfatuit sa o faci la biserica de care apartii, asa cum preotul ortodox i-a rugat sa mearga fiecare la parohiile de care apartin.

Filmul cu icoana de care a amintit Adriana:
http://www.dailymotion.com/video/xd3...=38#from=embed

Last edited by ioanna; 25.09.2011 at 18:05:49.
Vechi 25.09.2011, 20:02:17
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioanna Vezi mesajul
Normal, nu suntem neoprotestanti, nu facem prozelitism, suntem o biserica rugatoare nu una militanta.
Bine ai revenit!

Dupa parerea mea preotul a procedat corect, el nu poate incuraja sincretismul religios. Pentru musulmani , conform credintei lor, ar fi fost pacat sa intre intr-o biserica sa se roage la o icoana, fie si a Maicii Domnului, care e respectata de ei, insa asa ceva nu se face in Islam, deci nu e bine sa-i incurajezi in practici contrare principiilor lor, pe care din cauza slabei lor educatii religioase nu le cunosc, atata timp cat nu doresc sa devina crestini, deci se mearga la moschee, sa vorbeasca prima data cu imamul, caci el e indrumatorul lor spiritual. Am vazut pe internet un caz similar, o manastire ortodoxa, Sokolica, care a devenit loc de pelerinaj pentru musulmani. Acestia au intrebat-o pe stareta manastirii: cum sa se roage Fecioarei Maria, iar ea le-a spus: rugati-va in limba voastra si conform legii in care ati fost invatati. Una e sa asisti la serviciul religios al altora si altceva e sa te implici efectiv, sa te rogi, sa te cuminici si sa savarsesti alte practici specifice lor, fara a fi botezat in religia respectiva. Daca doamna aceea anglicana ar fi fost un cleric adevarat, nu te-ar fi impartasit in biserica anglicana, tu nefiind membra a ei, ci te-ar fi sfatuit sa o faci la biserica de care apartii, asa cum preotul ortodox i-a rugat sa mearga fiecare la parohiile de care apartin.

Filmul cu icoana de care a amintit Adriana:
http://www.dailymotion.com/video/xd3...=38#from=embed
Deci cum spuneam, Ortodoxia din afara nu seamana cu ceea ce vad eu aici. Pe acest site se spune de catre ortodocsi ca BC nu are Taine si ca adevarul se gaseste doar la ortodocsi iar catolicii trebuie sa vina la ortodocsi daca vor sa fie in Adevar, in timp ce preotul dintr-o biserica in care a aparut o astfel de minune nu le zice catolicilor ca iata, ar fi semnul ca doar in BO este adevarul ci ii trimite pe catolici in Bisericile lor spunandu-le ca acolo ii asteapta Hristos . Daca tu ai fi unul din catolicii veniti sa vada minunea iar preotul ortodox ti-ar spune sa mergi la tine in Biserica la slujba de duminica pentru ca acolo te asteapta Hristos, ai mai crede apoi pe cei care spun ca biserica ta nu ar avea Sfinte Taine doar pentru ca nu se cheama Ortodoxa? Nu pe asta s-a tot batut moneda aici?

In ceea ce ii priveste pe anglicani, la ei se pot Impartasi toti cei botezati care nu au oprire la Impartasanie in biserica lor, indiferent in care Biserica au fost botezati. I-am spus ca simplul fapt de a ma Impartasi la ei creaza automat oprire de la Impartasanie la ortodocsi, dar mi-a raspuns ca stie, asta nu intra in categoria celor mentionate de ea. Ca atare mi-a dat Impartasania si eu am luat-o. Prejudecatile umane nu fac parte din conduita mea.

Ti-am raspuns la acest mesaj pentru ca ai facut efortul sa imi scrii, esti una din persoanele carora le multumesc pentru raspunsuri. Dar nu este o revenire.
Numai bine!
Vechi 25.09.2011, 21:04:02
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.07.2011
Locație: Cluj-Napoca
Implicit

Citat:
Deci cum spuneam, Ortodoxia din afara nu seamana cu ceea ce vad eu aici.
Nu confunda site-ul acesta cu o Scriptura, cum spunea administratorul. Ortodoxia e numai una, cum se raporteaza oamenii la ea poate sa fie diferit, insa cei de afara nu inseamna ca nu pot gresi la randul lor. Preotul acela a fost diplomat, i-a indemnat sa mearga la bisericile lor, unde ei s-au adunat in numele Lui Hristos, pentru ca asa cum am spus, el nu poate sustine sincretismul religios, nu putea organiza o ruga colectiva si alte actiuni, ar fi fost incorect si pentru ortodocsi si pentru celelalte culte.

Last edited by ioanna; 25.09.2011 at 21:10:17.
Vechi 25.09.2011, 21:24:23
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioanna Vezi mesajul
Nu confunda site-ul acesta cu o Scriptura, cum spunea administratorul. Ortodoxia e numai una, cum se raporteaza oamenii la ea poate sa fie diferit, insa cei de afara nu inseamna ca nu pot gresi la randul lor. Preotul acela a fost diplomat, i-a indemnat sa mearga la bisericile lor, unde ei s-au adunat in numele Lui Hristos, pentru ca asa cum am spus, el nu poate sustine sincretismul religios, nu putea organiza o ruga colectiva si alte actiuni, ar fi fost incorect si pentru ortodocsi si pentru celelalte culte.
Nu stiu cand a spus admin asta, si nu am confundat vreodata site-ul cu o Scriptura. Ba chiar dimpotriva, multe care se spun pe aici nu-s tocmai asa in Scriptura. Ci remarca mea era o alta: in plin taram catolic s-a produs o minune ortodoxa iar parohul acestei biserici, in loc sa le vorbeasca despre Hristos celor veniti, sa le spuna ca Hristos s-ar gasi numai in Ortodoxie, le spune catolicilor ca Hristos ii asteapta in bisericile lor. Avand in vedere ca este preot intr-o biserica plina de Har cu adevarat, ca altfel nu s-ar fi produs o asemenea minune, cu siguranta acel preot nu a gresit cand a spus catolicilor ca il gasesc pe Hristos la ei in biserica. Dar in fine, m-am obisnuit ca aici sa se spuna "nu" evidentei, si sa se teoretizeze fara baze reale. Este usor a spune pe acest site: "sa vina catolicii la Ortodoxie daca vor sa fie in Adevar", in practica insa sunt trimisi inapoi la ei in biserica de chiar preotul ortodox sa il gaseasca la ei pe Hristos. Nu este site-ul acesta o Scriptura, dimpotriva, aici se pot gasi o gramada de idei departe de Adevar si care sunt date cu titlul de Ortodoxie. Ca atare ramane de pus intrebarea pe acest site: ce este de fapt Ortodoxia?

Last edited by Adriana76; 25.09.2011 at 21:34:12.
Vechi 25.09.2011, 22:14:20
Banned

Implicit

Citat:
Ci remarca mea era o alta: in plin taram catolic s-a produs o minune ortodoxa iar parohul acestei biserici, in loc sa le vorbeasca despre Hristos celor veniti, sa le spuna ca Hristos s-ar gasi numai in Ortodoxie, le spune catolicilor ca Hristos ii asteapta in bisericile lor.
Tu ai cam multe remarci și degeaba. Oricum de la un singur caz de preoțaș nu poți să tragi nici o generalizare.
Vechi 25.09.2011, 22:29:46
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Savonarola Vezi mesajul
Tu ai cam multe remarci și degeaba. Oricum de la un singur caz de preoțaș nu poți să tragi nici o generalizare.
Singura generalizare pe care pot sa o trag de aici este: nu exista generalizari in Ortodoxie si ca atare, Ortodoxia nu este altceva decat o suma de raportari umane la un concept abstract numit Ortodoxie si pe care nimeni nu poate sa il defineasca. Orice incercare de a-l defini este o simpla raportare personala la acest concept abstract.

Din punctul meu de vedere, "preotasul" care s-a facut vrednic de o asemenea minune la el in parohie a procedat bine trimitandu-i pe catolici in bisericile lor pentru simplul fapt ca are dreptate: catolicii il gasesc pe Hristos la ei in Biserica, nu-i nevoie sa vina la ortodocsi pentru asta. Mai ramane sa ii vorbiti si lui pe acest ton si sa-l excomunicati din Biserica Ortodoxa si sa-i banati cuvintele "preotasului". Trist ce se intampla pe aici. Bine a zis Domnul ca se va ajunge sa fie numite fericite femeile sterpe la cat de mult se condamna nevinovatii.

Si cu asta v-am salutat. Ramaneti cu bine cu remarcile dvs. Pe mine sincer nu ma intereseaza, il prefer de mii de ori pe "preotas" decat pe dvs.

Last edited by Adriana76; 25.09.2011 at 22:32:12.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Nervul laringial si viclenia lui Richard Dawkins flying Teologie si Stiinta 88 23.09.2011 18:24:40
Minciuna si viclenia maria40 Generalitati 68 22.06.2011 22:13:56
Nu mai raspunde-ti sectantilor ionut stefan Secte si culte 146 15.03.2011 09:23:38