![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
18. Căci mai întâi aud că atunci când vă adunați în biserică, între voi sunt dezbinări, și în parte cred. 19. Căci trebuie să fie între voi și eresuri, ca să se învedereze între voi cei încercați. 20. Când vă adunați deci laolaltă, nu se poate mânca Cina Domnului; 21. Căci, șezând la masă, fiecare se grăbește să ia mâncarea sa, încât unuia îi este foame, iar altul se îmbată. Aici Adriana se vorbeste de 2 lucruri distincte, pe deoparte Cina Domnului, iar pe de alta despre mancare pe care fiecare o aduce de acasa pentru agapa, ce urma Cinei
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Tu crezi ca Duhul Sfant s-ar primi prin Mirungere, Biblia arata ca se primeste de oricine il nazuieste lucrand drept in viata lui. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Doi la mana, daca dati citatul complet, o sa vedeti ca Euharistia se lua dupa un examen de constiinta, aceasta era Spovedania. Si trei la mana, la Cina cea de Taina Iisus nu a slujit pe post de bucatar/ospatar ci a slujit Euharistia ca atare tot Euharistia o slujeau la mese si apostolii cu atat mai mult cu cat, in citatul dat, Ap. Pavel desfiinteaza partea cu Agape si lasa doar Euharistia. Si exact aceasta slujire Euharistica la mese este lasata apoi in grija diaconilor, barbati si femei, de aceea slujirea era sacerdotala prin calitatile care li se cereau. Last edited by Adriana3; 24.08.2011 at 14:10:29. |
|
|||
|
|||
![]()
Apostolii au fost cei ce au umblat zilnic cu Hristos și au fost martori oculari la toate câte le-a făcut El, o situație unică și nerepetabilă.
|
|
|||
|
|||
![]()
Da si nu. Pavel este numit apostol, si am putea argumenta ca si lui i s-a aratat Domnul invatand direct de la El Evanghelia. Dar Barnaba? Stim ca la un moment dat, cand discipolii barbati ai lui Iisus au auzit ca trebuiau sa manace Trupul Lui si sa bea Sangele Lui, il parasesc cu exceptia celor 12 chemati. Deci logic, ar trebui sa nu mai existe altii care sa fie numiti apostoli si totusi sunt, nu numai Pavel si Barnaba, dar si altii pe care Pavel ii aminteste sub forma "toti apostolii" fara sa-i nominalizeze. Deci definitia cuvantului "apostol" este mai nuantata, insa intr-adevar, apostolii au fost atunci iar situatia este irepetabila.
|
|
||||
|
||||
![]()
Și atunci preoții din zilele noastre ce sunt?
|
|||
|
|||
![]()
La întrebarea aceasta va trebui să vă răspundeți dumneavoastră, că dacă răspund eu o s-o considerați o jignire.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Ar trebui cautat si vazut cand si de ce, calitatea de preot care apartinea tuturor crestinilor a fost atribuita doar batranilor si episcopilor, si cand si de ce acesti batrani si episcopi nu s-au mai ales dupa masura credintei si calitatilor dovedite in comunitate ci s-au adoptat alte creiterii mai mult sau mai putin politice. Eu suspectez momentul in care politicul si-a bagat coada prin interventia Imparatului Constantin disparand martirii si aparand in locul lor "caldiceii", disparand in parte esotericul si aparand in loc exotericul, adica reducerea la ritual ca si cum ritualul ar fi o bagheta magica. Dar ar trebui cat mai multe texte din acea perioada pentru a putea dovedi.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Nu mă satur citindu-te! La mai multe!
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Nervul laringial si viclenia lui Richard Dawkins | flying | Teologie si Stiinta | 88 | 23.09.2011 18:24:40 |
Minciuna si viclenia | maria40 | Generalitati | 68 | 22.06.2011 22:13:56 |
Nu mai raspunde-ti sectantilor | ionut stefan | Secte si culte | 146 | 15.03.2011 09:23:38 |
|