![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Bineinteles ca e nevoie de har si de preot. Acolo spuneam ca la catolici nu mai e har de dupa schisma, deci nu are prea mare importanta cum spun ei la Liturghie. |
|
||||
|
||||
![]()
Nu am timp chiar acuma, insa pe dupa-masa am sa postez pe topicul Iudaism, pentru cei interesati, date certe ale qumranologiei, ceea ce s-a analizat din fragmentele descoperite la Marea Moarta, scrise de eseeni- acesti Fii ai Luminii :) Manuscrisele dateaza din 250 i.e.n -70.en.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Faptul ca fetele pot face acum Facultatea de Teologie este ceva nou. Dreptul la studii in general si l-a capatat datorita miscarii feministe aparuta mai intai in Occident. Iar dreptul de a studia Teologia a aparut inca si mai tarziu. Si cu toate astea inca mai sunt fundamentalisti in BO care ii zic femeii sa taca pentru ca asa a spus Ap. Pavel. Se vede ca nu esti femeie ca se te fi izbit de toate astea. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Orice preot care ar reboteza pe cineva care are deja botezul ar trebui caterisit conform canonului apostolic. Si se reboteaza in unele parti inclusiv catolici, deci se afirma ca nu au botezul facut. Apoi avem canonul sf. Vasile cel Mare, canonul e lege in Biserica, in el spune ca cei ce se despart de Biserica, fie Schismatici sau eretici isi pierd harul pe care il aveau inainte. E adevarat ca exista si un mic grup care si-a insusit alte invataturi de la (neo)protestanti, cu ramificatia harului, sunt chiar si cativa preoti si 1-2 ierarhi. Dar inavatatura BO e aceeasi de la inceput, pe ea ne ghidam nu pe ce crede unul sau altul. Acestia se referea doar la catolici si poate protestanti, in schimb despre neoprotestanti ca ar avea har nu afirma vreun preot, doar cativa ortodocsi mai departati. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Este general acceptat faptul că autorul era din Alexandria, dat fiind atașamentul lui față de abordarea alegorică, pentru care Alexandria era bine cunoscută și datorită faptului că de aici provin cele mai timpurii dovezi ale existenței acestui document. El pare să fi fost scris după distrugerea templului din Ierusalim, în anul 70 d.Cr., dar înainte ca orașul să fie reconstruit de Hadrian, după revolta din anii 132-135 d.Cr. Nu este posibilă o precizie mai mare între limitele menționate. Deci o mare probabilitate sa fie scrisa din primul secol. In acest tratat autorul zice: "Să-ți mărturisești păcatele" (Cap.19: 12). Vezi draga mea ca spovedania este foarte veche, inca se la sfarsitul primului secol. Doamne ajuta! |
|
|||
|
|||
![]()
Nu am zis ca nu mai calc, iar minti? Am zis chiar dimpotriva ca o sa continui sa merg si sa arat cu degetul ceea ce-i nedrept. Cuvantul folosit a fost "sa ma plang" insa sensul cu care l-am folosit este de a arata cu degetul ceea ce nu este corect/drept. Iar de Spovedit intr-adevar am hotarat sa nu ma mai Spovedesc pana nu se schimba lucrurile. Primii crestini faceau doar un examen de constiinta si era suficient. Marturisirea era pentru bolnavi si cei care se Botezau. Si in plus de asta oricum nu merg numai la ortodocsi, asa ca primesc oricum dezlegare de pacate de la anglicani, iar Euharistia o pot lua si de la ei, si de la catolici. Biserica este una singura dincolo de orgoliile omenesti. Trupul lui Hristos este unul singur, nu mai multe. Iar faptul ca diverse madulare ale sale se disputa intre ele si se reneaga reciproc, nu inseamna ca nu ar mai fi in Comuniune ci dimpotriva, sunt in comuniune dar nu isi recunosc aceasta Comuniune. Si la ora actuala cei mai refractari sunt ortodocsii. Din pacate.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Adica ei spun ca nu e nevoie de o rugaciune speciala, cum avem noi epicleza, darurile se sfintesc in opinia lor atunci cand spun "Luati mancati, acesta este Trupul Meu", care e de fapt afirmatia din Biblie, nu o rugaciune de sfintire. |
|
||||
|
||||
![]()
Nu mai calci pe la spovedanie pana cand nu e o femeie preot, asta s-a inteles din ce ne-ai spus, Catalin la acest aspect s-a referit.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Catalin s-a referit la faptul de a nu mai calca la Biserica. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Nervul laringial si viclenia lui Richard Dawkins | flying | Teologie si Stiinta | 88 | 23.09.2011 18:24:40 |
Minciuna si viclenia | maria40 | Generalitati | 68 | 22.06.2011 22:13:56 |
Nu mai raspunde-ti sectantilor | ionut stefan | Secte si culte | 146 | 15.03.2011 09:23:38 |
|