![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Stapinirea barbatului asupra femeii nu este clar definita , ea poate fi interpretata in fel si chip, limitele stapinrii pot fi puse oriunde.
Atita vreme cit nu se explica clar motivele si limita putem polemiza la nesfirsit. Exceptind diaconitele -vazute de unii doar ca un fel de ospatare -ramin totusi proorocitele iar daca ele prooroceau doar in afara sau si in interiorul bisericii nu stim si oricum mai putin conteaza fiindca oricum fiind proorocite nu taceau chitic ci informatia revelata trebuia facuta cunoscuta deci trebuiau sa invete pe altii iar modul transmitere a informatiei nu este detaliat -ca ar fi sau nu prin intermediari. Iisus a spus ca femeia nu este vazuta ca inferioara babatului si ca ea mosteneste in egala masura ca si barbatul ca si pe ele Dumnezeu le intareste. Deci aici ar fi diferenta in taria lor slaba comparativ cu cea a barbatului insa din practica vedem ca nu toti barbatii sint la fel de tari si nici toate femeile la fel de slabe. Ceea ce inseamna ca fara a da la o parte stapinirea barbatului asupra femeii (in relatia matrimoniala) din momentul in care ea devine tare ar trebui sa aibe acelasi drept cu al barbatului. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
"Iar femeii i-a zis: "Voi înmulți mereu necazurile tale, mai ales în vremea sarcinii tale; în dureri vei naște copii; atrasă vei fi către bărbatul tău și el te va stăpâni". Ce scrie acici? Ca Dumnezeu va inmulti necazurile femeii, MAI ALES IN VREMEA SARCINII...SI IN DURERI VA NASTE COPII. Zice undeva ca inainte de pacat femeia ar fi nascut in dureri si ca va avea necazuri in timpul sarcinii? NU.Ce, Dumnezeu l-a creat pe om ca el sa se chinuiasca? Nu cred.Doamne ajuta! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Apoi, vad ca ati gasit explicatia pentru care sarpele s-a dus la Eva, pentru ca ea era mai interesata de acel pom dar omiteti sa subliniati de ce anume o interesa pomul " pentru ca da stiinta . Deci Eva din start era mai intelectuala decat Adam, si stiinta de astazi a demonstrat deja ca prin fenomenul de amprenta genetica, genele pentru dezvoltarea neo-encefalului, partea cea mai evoluata a creierului, se transmit pe linie materna in timp ce, pe linie paterna se transmite forta fizica si reflexele de aparare la mediu ostil. Iar pedeapsa pentru pacat, v-ati gandit vreodata ca nu este o pedeapsa in adevaratul sens al cuvantului? Ci de exemplu, eu va spun sa nu bagati mana in foc pentru ca in ziua cand o veti face, va veti arde. Dvs. fiind ca fluturele, fascinat de flacara, bagati mana in flacara si va ardeti. La care eu va spun: pentru ca nu ati ascultat, acum mana o sa se inroseasca, o sa va doara tot mai tare, o sa va umpleti de basici pline de lichid si o sa ramaneti cu cicatrici. V-am pedepsit eu cumva zicandu-va toate astea? Nici poveste, doar v-am descris care sunt consecintele unei arsuri de grad celei suferite de dvs. Si apoi va spun ca eu atat de mult va iubesc ca voi trimite pe fiul meu care-i doctor, sa va vindece in schimbul vietii lui. Si iata-va vindecat, fara arsuri si cicatrici, dar bine-nteles ca daca veti continua sa bagati mana in foc, va veti arde din nou si va trebui sa apelati din nou la doctor. Eva s-a gandit la Dumnezeu pentru ca altfel ar fi mancat fara sa mai astepte invitatii de la nimeni la cat de mult ii placea ideea de avea stiinta data de pom. La asta v-ati gandit? Ce nevoie avea de sarpe daca oricum avea de gand sa se serveasca singura? Chiar nici una. Doar faptul ca DUMNEZEU LE poruncise sa nu manance o retinea. Si subliniez din nou pluralul si revin mai incolo la el. Ca atare Eva nu manca atata timp cat era convinsa de porunca lui Dumnezeu. Pacaleala sarpelui a fost sa o convinga ca de fapt Dumnezeu nu le interzisese acel lucru, cum putea Dumnezeu sa interzica un lucru atat de bun? Asta a fost pacaleala sarpelui, de aceea noua Eva, Sfanta Fecioara are meritul principal de a nu se mai indoi de porunca lui Dumnezeu, in asta a constat smerenia ei. Atata timp cat barbatul era mai putin intelectual, erau mai slabe sansele sa isi puna prea multe intrebari si ca atare avea mai mari sanse sa fie un executant mai bun, insa din pacate a existat reversul medaliei, a executat in mod gresit ceea ce i se ceruse tocmai pentru ca nu avea calitatile intelectuale puse in femeie ca sfatuitor (ajutor) al sau. Unul fara altul i-a facut sa greseasca si inainte de cadere si dupa. De asta a fost nevoie sa vina Hristos care le imbina pe ambele prin dumnezeirea Sa. Si de aceea prin El, si noi le imbinam pe ambele acum, de aceea nu mai exista nici femeie si nici barbat. Si revin acum la pluralul folosit. In Facerea exista capitolul 1 in care sunt prezentate primele 6 zile, si apoi capitolul 2 in care este prezentata ziua a 7 si detaliate celelalte 6 zile deja prezentate. Problema este ca ceea ce a fost adaugat ulterior la capitolul 2 nu coincide in totalitate cu cele din capitolul 1. Dvs. ati observat diferentele, contrazicerile? Nu intru in detalii nelegate de subiect ci zic doar ca modul in care s-au desfasurat lucrurile ramane cu un mic semn de intrebare, dar ceea ce este clar este faptul ca, in momentul in care totul a fost gata, Dumnezeu nu a pus-o pe Eva sub autoritatea lui Adam, ci la amandoi le-a zis sa supuna si sa stapaneasca creatia Sa, iar din modul cum vorbeste Eva "Dumnezeu ne-a spus" arata ca cele primite de la Dumnezeu erau in egala masura pentru amandoi, nu numai pentru unul. Pacatul a introdus anomalia iar Domnul a sters-o prin Jertfa Sa, insa vad bine ca fara credinta, stergerea a functionat doar partial, insa in Imparatie ea functioneaza complet, acolo nu veti indrazni sa spuneti ca le stapaniti in vreun fel pe sfintele femei sau si mai si, pe Sfanta Fecioara. Absurd. Chiar si numai gandul este blasfemic. Last edited by Adriana3; 21.08.2011 at 14:40:48. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
"A dat apoi Domnul Dumnezeu lui Adam poruncă și a zis: "Din toți pomii din rai poți să mănânci, Iar din pomul cunoștinței binelui și răului să nu mănânci, căci, în ziua în care vei mânca din el, vei muri negreșit!" (Geneza 2: 16-17). Mai clar de atat nu se poate, mai ales ca pentru calcarea poruncii omul a devenit muritor si din acest motiv au venit toate nenorocirile posibile asupra pamantului, mai ales ca pacatul a lovit intreaga creatie fizica, nu numai omul.Si tu zici ca prin calcarea poruncii omul nu a facut un lucru rau, defapt Dumnezeu nu a interzis nimic, iar femeia in MAREA EI INTELEPCIUNE a mancat dintr-un pom care da stiinta si a devenit geniu, si pentru ca era fata de treaba, a dat si incultului de barbat sa manance din acel fruct ca sa se mai destepte un pic si el, ca altfel o facea de rusine (glumesc acum, nu te supara!).Ceea ce sustii tu acum contrazice Biblia. Moartea ce este? Pedepsa pentru calcarea poruncii! Sa revenim la femeie.Dupa izgonirea primilor oameni Dumnezeu ii da autoritate lui Adam asupra Evei ca sa o stapaneasca si nu inainte, asa cum sustii tu.Citeste mai cu atentie Biblia.Doamne ajuta! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Si dvs. ati vazut vreodata cum arata un altar evreiesc si cum era el amplasat inainte de a se da ordinul sa ramana doar cel din Templu? Revenind, de ce spuneti mereu ca agape venea dupa Euharistie si nu invers? Ia recititi Cina cea de Taina a Domnului sa vedeti ca Euharistia a fost la sfarsit. Aceasta este slujirea la mese a apostolilor si diaconilor. Tocmai ieri am citit ca Domnul Iisus este considerat primul diacon pentru ca a slujit apostolilor ori nu El a pregatit Cina ci apostolii o pregatisera, El doar le-a spalat picioarele (pacat ca-i pierdut obiceiul aproape peste tot), apoi a luat Cina cu ei si la sfarsit a frant paine si a oferit vinul ca si Trup si Sange al Sau, la masa nu la Altar (!!), zicandu-le sa faca asta in amintirea Sa. Ca atare apostolii au facut identic, o cina (agape) cu Euharistia la sfarsit servita intai de ei, lasandu-i apoi pe diaconi si diaconite sa o serveasca, de aceea trebuiau atatea calitati inalte (plini de duh, cumpatare etc) pentru aceasta functie. Calitatile necesare functiei de ospatar bucatar sunt cu totul altele. Last edited by Adriana3; 21.08.2011 at 15:18:22. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Imi pare rau pentru dvs. dar prin modul in care ati raspuns la acest mesaj aratati foarte bine ca Adam era mai putin intelectual pentru ca iata, nu ati fost capabil sa intelegeti nici macar o postare, pentru ca eu nu am zis ca Dumnezeu nu ar fi dat porunca ci am zis exact pe dos de n ori in postarea la care ati raspuns. Am zis ca tocmai ca primisera porunca si ca tocmai aceasta porunca o retinea pe Eva sa nu manance pana cand SARPELE a pacalit-o ca de fapt Dumnezeu nu poruncise asa ceva. Intelegeti Domnule Stefan? SARPELE a mintit cum ca Dumnezeu nu ar fi dat porunca nu eu. Sarpele este eretic, nu eu. Cat de greu pricepeti si o singura postare si vreti apoi sa ma lamuriti ca n-ar fi Eva mai intelectuala :)) Cat despre AROGANTA, nu are nimic de a face cu a fi INTELECTUAL. Arogant poate fi si unul intelectual si unul mai putin intelectual, si la fel si cu smerenia. Domnul a fost cel mai smerit dintre toti, dar si cel mai intelectual. Fariseii si preotii erau cei mai intelectuali ai timpului lor, dar si cei mai aroganti. |
|
||||
|
||||
![]()
Adriana, primii crestini nu aveau o identitate bine definita, erau o comunitate in formare, forma cultica era iudeo-crestina, spatiul cultic neomogen, abia din sec. IV putem discuta de stabilitate. Nu avem cum sa revenim la “forma” din primele secole din moment ce aceasta nu era clar precizata. Vad ca te incapatanezi sa nu accepti realitatea istorica.Spune-mi sincer, te-ai linisti daca am avea Patriarhul Daniela? ai avea o satisfactie interioara :) ( nu ma lua cu lupt pentru un "principiu", ci cum ai resimti aceasta schimbare,personal)
Last edited by ioanna; 21.08.2011 at 15:59:56. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Nervul laringial si viclenia lui Richard Dawkins | flying | Teologie si Stiinta | 88 | 23.09.2011 18:24:40 |
Minciuna si viclenia | maria40 | Generalitati | 68 | 22.06.2011 22:13:56 |
Nu mai raspunde-ti sectantilor | ionut stefan | Secte si culte | 146 | 15.03.2011 09:23:38 |
|