![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ai dreptate ca Legea e mai mica decat cel care a facut-o, insa tocmai aici este viclenia celui rau, sa ii faca pe oameni sa creada ca cel care da legea ar avea dreptul sa o incalce. Dumnezeu este mai mare decat Legea si de aceea El o respecta la sange. Nu ne cere noua sa facem ceea ce El nu face dimpotriva, exact asta a condamnat cel mai mult la farisei, faptul ca puneau poveri grele pe umerii oamenilor pe care ei nici cu un deget nu le atingeau. Cand ne-a cerut sa ne iubim dusmanii si sa ne rugam pentru ei, ne-a spus ca asta este desavarsirea tocmai pentru ca exact asta face Dumnezeu Tatal. Cand oamenii au crezut ca pleaca la razboi manati de Dumnezeu (nu numai evreii au facut asta, ci si crestinii, si musulmanii etc), nu era nici pe departe Dumnezeu cel care ii mana ci a fost intelegerea gresita a oamenilor despre ceea ce Dumnezeu le cerea cu adevarat. De aceea a fost necesar sa vina Domnul in persoana in mijlocul oamenilor ca sa le arate ca legea nu are nici o exceptie, ba mai mult, "nu ucide" nu inseamna doar a nu lua viata cuiva, ci si a evita umilirea lui ca de exemplu atunci cand este facut "prost", a nu comite adulter nu inseamna doar a nu avea relatii cu o alta femeie, dar nici macar a o dori. Legea nu numai ca nu are exceptii, dar este inca si mai dura decat la evrei pentru ca iubirea care se cere de la noi nu mai este doar ochi pentru ochi si dinte pentru dinte, ci este iubirea desavarsita a Tatalui care ii iubeste pe toti oamenii dand soare si ploaie si peste cei buni, si peste cei rai. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cand Sfantul Stefan ii ciomagea pe turci el avea incuvintarea bisericii si a lui Dumnezeu! Daca nu era el si altii precum el atunci crestinismul ar fi disparut ca atatea religii! Sau cel putin biserica pe o anumita perioada! Last edited by bairstow; 05.08.2011 at 14:27:52. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Pentru restul, raspunsul este da, noi putem face ceea ce Iisus a facut, putem face prin puterea pe care El ne-o da. Fara El nu putem nimic, cu El putem totul. Last edited by Adriana3; 05.08.2011 at 14:40:46. |
|
|||
|
|||
![]()
Poporul evreu mai mereu a fost condus de Dumnezeu in razboaie. Nu am mai intalnit o astfel de interpretare amuzanta dar falsa cum ca Dumnezeu nu ii trimitea la lupta pe acestia si le promitea victoria impotriva vrajmasilor!
Sculati-va, plecati si treceti paraul Arnon. Iata, iti dau in maini pe Sihon, imparatul Hesbonului, amoritul, si tara lui. Incepe cucerirea, fa razboi cu el! (Deut.2:24) Sa mai inteleg ca piatra lui David sau din prastia lui a avut o directie buna datorita diavolului? Apoi Simeon magul ca si altii de ce nu pot sa faca ce au facut apostolii sa vindece. Tu esti doctor poti vindeca pe altii de boli incurabile? sau glumind :te poti vindeca de ereziile care le spui? Scuze :) Last edited by bairstow; 05.08.2011 at 15:12:23. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cat despre piatra lui David, daca a ucis, atunci trebuie sa fi fost diavolul. Te pot intreba si eu: daca un violator isi atinge tinta, inseamna ca a fost voia lui Dumnezeu? Asa au gandit oamenii sute si sute de ani si ca atare le pedepseau pe femeile violate pentru vina de a fi fost violate. Nu-i chiar deloc distractiv sa se puna in carca lui Dumnezeu crimele omenirii. Si sa nu uit, vindecarea. Nici Domnul Iisus nu a putut vindeca necredinciosii, cu atat mai putin eu. Se vindeca doar cei credinciosi. |
|
|||
|
|||
![]()
Ha ha ha. Pe bune ma faci sa pacatuiesc. Un ortodox trebuie sa fie bucuros si nicidecum sa rada zgomotos. Eu ti-am dat un exemplu dar poti gasi n texte biblice in care poporul evreu este ajutat de Dumnezeu. Nu i se promite acestuia pamantul fagaduintei atunci cand era in Egipt? Pe bune nici un sectant nu am auzit sa zica asa ceva. Deci Dumnezeu nu l-a ajutat pe David ci diavolul dar dupa ce diavolul l-a ajutat pe acesta Dumnezeu la uns ca rasplata...Mare e gradina Domnului...
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() ![]() ![]() iisus a zis '' CINE VA SCOATE SABIA de sabie VA MURI '' multa iubire |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Nervul laringial si viclenia lui Richard Dawkins | flying | Teologie si Stiinta | 88 | 23.09.2011 18:24:40 |
Minciuna si viclenia | maria40 | Generalitati | 68 | 22.06.2011 22:13:56 |
Nu mai raspunde-ti sectantilor | ionut stefan | Secte si culte | 146 | 15.03.2011 09:23:38 |
|