![]() |
![]() |
|
|
|
||||||
|
||||||
![]() Citat:
1. nu e normă, nu e abatere de la normă. Romanii aveau legea lor, perșii legea lor etc. Nu toate aveau statutul pe care-l avea Legea lui Moise. 2. Hristos a murit pentru toți oamenii, de acord, dar nu pentru că toți oamenii n-au respectat Legea lui Moise ci ca să restaureze umanitatea ontologic, asumând condiția păcătoasă a omului și transfigurând-o prin Înviere, fapt care nu a avut efecte "juridice" ci a transformat radical ființa omului. Citat:
Păi legea scrisă inițial pe tablele mele inimii mele de daco-roman nu sunt aceleași cu ale unui evreu vetero-testamentar. Mi-e teamă că textul din care ai extras d-ta versetul nu te prea susține în teoriile tale. Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Ce ai enumerat tu greșit ca grile standard sunt efecte secundare ale Credinței. Niciodată n-au fost condiție pentru nimic, cu atât mai mult pentru mântuire. Parastasele sunt expresii ale iubirii care trec dincolo de moarte. Nevoința e un act voluntar, nu ți-l impune nimeni. Canoanele au apărut odată cu seria de năzbâtii teologice pe care Biserica le-a respins ca străine de Trupul său, adică de Hristos. Din care face parte și adventismul la capatul unei agravări a rătăcirii uluitoare. Toate enumerate de tine sunt fapte libere, nu condiții de mântuire. De atâta timp ești cu noi și nu ne-ai cunoscur!?!
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
![]() Ceea ce e mai grav, e faptul că lucrurile menționate de mine le găsești în dogmă, iar în oameni... (vezi mai jos) Citat:
![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Îmi spui de niște fundături în care cică aș fi intrat. Care? Unde? Că vreau să-o dreg... să dreg ce? Ideile strâmbe din mintea ta? Nu reușim, se pare că sunt legiune .... ideile strâmbe. Să te fac să recunoști că te-ai împotmolit. Nu am energie și timp pentru asta. Și nici locul nu e potrivit. Ultimele propoziții nu le-aș mai comenta. Doar te întreb: spune-mi și mie unde găsesc dogma pelerinajului sau a lumânărilor, sau a parastasului? Dar și unde-i dogma nevoințelor? Sau ce înțelegi tu prin dogmă? Sau ce înțelegi tu prin "efecte secundare"? Cât despre "milioanele de victime colaterale", slavă Domnului că nu vor încăpea pe mâna voastră!
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() ![]() Poate ar fi fost mai bine, totuși refuz să cred că suntem mai vicleni decât diavolul... |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Nervul laringial si viclenia lui Richard Dawkins | flying | Teologie si Stiinta | 88 | 23.09.2011 18:24:40 |
Minciuna si viclenia | maria40 | Generalitati | 68 | 22.06.2011 22:13:56 |
Nu mai raspunde-ti sectantilor | ionut stefan | Secte si culte | 146 | 15.03.2011 09:23:38 |
|